5 huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Foto: Getty Images

svaga naglar, flagning, missfärgade och bryts lätt. Deras är så? Du kan bli med en infektion som orsakas av svampar. Du kanske inte vet, men svampinfektioner är vanligare än de verkar. Som forskning påverkar onychomycosis ca 3% av befolkningen, i synnerhet män.

De svampar som orsakar spik svampinfektioner utvecklas vanligtvis i varma, fuktiga platser som offentliga toaletter och omklädningsrum, till exempel. Delta i dessa platser barfota är inte indicerat. Inte torka mellan tårna efter bad kan också vara skadligt.

Symptom orsakade av ringorm på naglarna i fötter och händer kan vara mycket obehagligt och det är alltid värt att konsultera en specialist när du har en infektion. Men du kan prova några hemgjorda recept för att hjälpa till med deras behandling.

Vi valde fem recept som är mycket enkelt att göra - du kan använda olika ingredienser du redan har i ditt eget hem. Kolla!

1. hemmagjord lösning med äppelcidervinäger

5 huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Bild: Uppspelning / Giphy

Äppelcidervinäger är bra för både tånaglar och för de fingernaglar, som de alkaliska egenskaper bidrar vid reglering av pH-värdet i huden. Gör en blandning av vinäger med vatten och låt dina händer eller fötter nedsänkt i ca 20 minuter. Efter detta steg, applicera fuktighetskräm på torr hud.

Läs också: 10 kvinnliga kläder objekt som kan vara ohälsosamt

2. Saltet som en allierad

5 huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Bild: Uppspelning / Giphy

Detta trick är ganska enkel och bör göras två gånger per dag. Tvätta fötterna med tvål och vatten. Låt våta naglar, sätta salt på topp och sätta på strumpor. Salt har befogenhet att lugna och läka sår.

3. Vitlök dem!

5 huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Bild: Uppspelning / Giphy

Med antibiotika och antimikrobiella egenskaper, kan vitlök hjälpa vid behandling och förebyggande av infektioner. Gör en pasta med 10 klyftor krossad vitlök och en matsked olivolja. Applicera på de drabbade områdena och låt den stå i 30 minuter.

4. naturell yoghurt ... spik!

5 huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Bild: Uppspelning / Giphy.

Förutom att vara viktiga i din kost - det är dagliga intaget! - yoghurt kan vara effektiva vid behandling av dina naglar. Ansök på de platser som drabbats av svampen, låt torka och sedan bort med kallt vatten.

5. Behandling med natriumbikarbonat

5 huskurer för att bekämpa nagelsvamp

Bild: Uppspelning / Giphy

Kombinationen av bakpulver med citronsaft bör tillämpas direkt till de drabbade områdena. Dessutom kan bakpulver också hjälpa dig att bli din skor bakterier - gäller inom tennis som ett pulver.

Viktigt: Om hemmet tricks inte visar önskat resultat, kontakta vårdpersonal för att hjälpa ditt problem! Onychomycosis, om det inte behandlas på rätt sätt kan det orsaka permanenta skador, från andra infektioner till nedgången av spiken.

Läs också: Hur naglar hemma: steg för steg och hur man ställer in din manikyr kit