Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Allergi mot rengöringsmedel eller kontaktdermatit är en typ av allergisk irritation som sker i huden på grund av direktkontakt eller ens lukten av vissa ämnen som finns i produkter såsom tvättmedel, blekmedel, blekmedel, bland annat.

Problemet är mycket vanligt, eftersom huden är mycket känslig och när den är i direkt kontakt med vissa ämnen i produkter, reagerar på det sättet. Symptom på allergier mot rengöringsprodukter kan förekomma i området av armar, händer och även naglarna.

De huvudsakliga tecknen är kliande, torra lesioner, rodnad, fjällning av huden, svullnad och andningssvårigheter. I kritiska fall kan orsaka dimsyn och högt blodtryck.

Om du märker någon hudirritation eller obehag när du använder rengöringsmedel måste du omedelbart söka medicinsk expert i ämnet för att identifiera medel som orsakar hudirritation och diagnostisera den perfekta drogen för att lindra symtomen hindrar dem från att återkommer.

Håll dig lugn, inget behov av att få desperat tro att du kommer aldrig att kunna göra en storstädning hemma. I allmänhet kan behandlingen av allergi mot rengöringsprodukter endast göras med tillämpning av en kräm med steroider.

Hur kan man förhindra allergier mot rengöringsprodukter

Det är bäst att undvika direktkontakt med någon typ av kemikalier, men när du behöver använda dem, skydda händerna med vinylhandskar. Fortfarande, tvätta händerna noggrant med mild tvål när den är klar rengöring. Glöm inte att även tvätta underarmen för att förhindra irritation om du dränerade produkten inuti handskarna. Applicera sedan en oparfymerad kräm för att hålla huden mjuk.

Ett annat sätt att förhindra kontaktdermatit eller allergiska kriser är att använda alternativ att lämna huset alltid ren och bort från bakterier och bakterier.

Bakpulver är bra för rengöring av huset. Även utan desinficeringsverk har detta ämne befogenhet att avfetta spisar, handfat, väggar och ta bort lukt i kylskåpet. Ett annat tips är att använda vit vinäger att städa huset, eftersom det har ingen lukt och är bra för att eliminera bakterier, särskilt badrummet.

Duk fuktad med kokosnöttvål kan föras på marken för att förhindra damm från att spridas genom luften. Redan citron, är effektiva för att avlägsna envis smuts och glycerin är en viktig allierad i kampen mot mögel.

Hemgjorda rengöringsprodukter, liksom ekonomiska, är lika effektiva som andra och säkerställa renhet miljöer med fördelen av att ha mjukare ämnen som industrialiserade. Det vill säga risken att orsaka allergi är lägre.