Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Du har säkert hört talas om fjäderfä, men vet de fördelar det kan erbjuda utövare och i själva verket, vet vikten av denna verksamhet har i Brasilien?

Fábio André Castile, professor i fjäderfä certifierad Muzenza gruppen Capoeira, Master of Science i Human Movement och författare till "pedagogiska aspekter av Capoeira", förklarar att Capoeira är en afro brasiliansk konst som blandar kamp, ​​dans, musikalitet och kultur av svarta afrikaner som fördes till Brasilien på grund av slaveriet.

Enligt Kastilien, hördes tala för första gången hos fjäderfä i mitten av århundradet. XVII, under den holländska invasioner i Brasilien. "Det var en förbjuden praxis i strafflagen från 1890, och slutligen erkännas som en idrottsverksamhet efter frigivningen, 1935", säger han.

"Idag är capoeira brasilianska kulturarvet - redovisas i 2008 - och är närvarande i hela landet, och i mer än 200 länder och är också klassas som en av de största sprider Brasilien utomlands", tillägger professor Castilla .

13 fördelar som capoeira erbjudanden

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Goda skäl att träna capoeira i överflöd! Nedan kan du se de viktigaste fördelarna att verksamheten kan ge:

1. Uppfyller alla målgrupper och åldersgrupper

Fábio Castilha förklarar att capoeira på grund av dess mångfacetterade karaktär, kan utövas av människor i alla åldrar. "Idag finns det många professionella experter inom specifika områden för utbildning av capoeira: capoeira för barn, för idrottare capoeira, capoeira för äldre, bland annat. Läromedel finns också många i dag, vilket capoeira till en pedagogisk disciplin nivå av relevans ", säger han.

2. Hjälper till att släppa stress

Professor Castilla påpekar att, liksom de flesta sporter, för människor som syftar till att förbättra livskvaliteten, tjänar capoeira som en säkerhetsventil; Det är ett sätt att släppa stress på ett roligt och hälsosamt sätt.

3. Det fungerar hela kroppen

I fysiska termer, förklarar professor Castilla, är capoeira en av de mest kompletta aktiviteten att arbeta alla kroppssegment och olika positioner i sin praktik.

4. Det stimulerar kondition och muskuloskeletala

Fábio Castilha påpekar att capoeira klassificeras som en övervägande funktionell och anaerob fysisk aktivitet, genom att stimulera hjärt-och muskuloskeletala konditionering med hjälp av kroppens egen vikt.

5. Främjar större flexibilitet

De capoeira rörelser behöver och utveckla flexibilitet i kroppen, nästan som yogarörelser.

6. Det främjar ökad samordning

Rörelserna av capoeira, i allmänhet styrs av dans och musik, vilket är vad kroppen är mer samordnat.

7. Stimulerar hastighet

Eftersom tanken är att göra rörelserna smidigt i en kort tid, stimulerar capoeira hastigheten - som kommer att ge upphov till att bli mer flexibel för att svara tillbaka till andras rörelser.

8. Stimulerar förtroende

Capoeira är en annan form av träning eftersom det blandar kamp, ​​dans, musikalitet ... "Venturing" och identifiera sig med denna typ av verksamhet är mer självsäker person.

9. Ställer kroppen

Capoeira anses också vara en av de bästa aktiviteter för dem som vill hålla sig i form och "dra" kroppen, vilket också ofta bidrar till att höja självkänslan.

10. belyser värdet av försvaret (och inte attackera)

Capoeira är tydlig åtskillnad mellan försvar och attack och de som utövar denna verksamhet är inte uppmuntras att "komma ur attackera", men, ja, titta, reflektera och, vid behov, vet hur man ska agera för att säkerställa självförsvar. Detta gör och ställer ett utmärkt sätt att lära för barn som tenderar att förstå snabbare och lekfullt sätt att våld inte är värt det.

11. stimulerar respektera den nästa

Fjäderfä utvecklar respekt, tolerans. För barn, särskilt med denna aktivitet de lär sig till exempel de måste vara försiktiga med rörelsen de har för avsikt att inte skada den andra; De förstår att verksamheten sker bland alla (oavsett om en större förmåga eller brist på det genom ena eller det andra) etc.

12. expanderar kunskap

De som tränar capoeira inte bara motion, men får viktig information om populärkultur, ursprung praktiken traditioner firas i musik och sånger etc. Allt detta är mycket sant för både barn och vuxna!

13. avskräcker blyghet

Capoeira är en verksamhet som innebär dans, musik, olika rörelser ... Det är därför blyghet utrymme. Alla deltagare - är vuxna, är barn - är det utsatt för gruppen med alla dess brister. Således gradvis förlorar någon osäkerhet styrka eftersom alla är respekterade och är där för att uppleva allt tillsammans.

Hur öva capoeira?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Du måste ha någon tidigare erfarenhet? Capoeira kräver särskilda kläder eller tillbehör? Dessa är vanliga frågor när det gäller fjäderfä.

Läraren av capoeira Fábio Castilha höjdpunkter, men som bara kommer att börja! "Precis som alla andra läget, är uppkomsten med att lära sig grundläggande tekniska aspekter, första defensiva drag följt sedan de första offensiva drag. Enligt elevens utveckling, är mer komplexa rörelser in till utbildning ", förklarar han.

När det gäller klädsel, förklarar professor i början, är bekväma kläder nog: sweatpants, Tactel eller lycra och skjorta, och i allmänhet barfota; för kvinnor, är det rekommenderat att du använder "top" under skjortan. "Efter lite övning tid, är det rekommenderat att köpa och använda den officiella uniform för utövandet - vit bomullsskjorta, byxor och vita elanca rep (examen)", säger Castilla.

Vård som behövs i capoeira praktiken

Du vill börja öva capoeira? Visst goda skäl till detta överflöd! Men se upp till en viktig punkt.

Fábio Castilha påpekar att det är viktigt att nybörjare söka information om de professionella som du vill träna. "Jag rekommenderar söker en erfaren professionell med ett relevant och erkänt arbete, med erkännande av ett traditionellt capoeira skola och, om möjligt, högre utbildning, helst i idrott", säger han.

"Vår största tillgång är vår hälsa och våra barn, så vi vet vem som är professionella som kommer att arbeta med vår kropp är viktigt", avslutar professor i capoeira Fábio Castilha.