Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Getty Images

Gå ner i vikt är inte det svåraste jobbet i världen, men som har gått igenom en process för viktminskning vet kräver engagemang, tålamod och uthållighet. Men definitivt värt det!

Den person som beslutar att de vill gå ner i vikt, antingen genom en estetisk fråga, antingen genom ett bekymmer för hälsan måste först söka hjälp av en (a) dietist som kan vägleda den i processen. Du bör också ha i åtanke att "galna dieter" och / eller radikaler, som lovar resultat nästan ögonblicklig, är skadliga och knappast ger en effektiv och definitiv viktminskning.

Som de flesta redan vet, är ingen hemlighet att förlora vikt: är resultatet av bra kost i kombination med regelbunden fysisk aktivitet.

Men vissa riktlinjer är viktiga och kan hjälpa till med denna process! Kolla in följande tips:

1. Följ en hälsosam kost

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Den första orientering kunde inte vara en annan. Ingen kommer att gå ner i vikt hälsosamt och slutgiltigt följer inte en balanserad kost.

Läs också: 10 livsmedel för en kraftfull detox

Carina Amorim de Sa, förklarar nutritionist konturer Academy att livsmedel rika på lösliga och olösliga fibrer - som är närvarande i 100% hela bröd, ris, quinoa, lin, chia korn, havre, grönsaker såsom sallad, kål, endiv, etc. - kan inte missa på menyn för dem som söker att gå ner i vikt. "Ja, förutom att vara mer näringsrik, kommer att underlätta tarmfunktion och öka mättnad, vilket leder till minskad kaloriförbrukning", säger han.

På något sätt kan saknas frukt och diverse grönsaker i kosten eftersom, säger nutritionist, dessa är de bästa källorna av vitaminer, mineraler och antioxidanter, viktiga för att upprätthålla aktiv ämnesomsättning, öka energiproduktionen och underlätta viktminskning .

"Bra proteinkällor, såsom kyckling, ägg och fisk, är viktigt för att upprätthålla muskelmassa och för att ge större mättnad, undvika höga kaloriförbrukning", tillägger Carina.

2. Ät tre timmar

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Carina de Sá understryker att äta tre timmar håller ämnesomsättningen aktiv. "Med andra ord, kroppen undviker 'spara' kalorier för att utföra sina dagliga aktiviteter, eftersom det anser att det alltid kommer att få energiproduktionen för mat", säger han.

Den nutritionist förklarade att detta är intressant eftersom, även när personen "går utöver" kalorier i dagarna "fri" diet, kroppen, för att vara med den aktiva ämnesomsättning, kommer att bli lättare att spendera de extra kalorier som förbrukas.

Läs också: 11 sätt att eliminera eller minska den ackumulerade fett i käke

Den lägger även till Carina, är att fasta i mer än tre timmar, kroppen släpper ett hormon som kallas kortisol, vilket orsakar en ökning av bukfetma och nedbrytning av muskelmassa. "Det är synd, eftersom det saktar ämnesomsättningen och hindrar viktminskning", sade hon.

3. glömmer aldrig att mata

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Vissa människor har svårt att följa ledning av att äta var tredje timme antingen för att de glömmer grund av tidsbrist eller för att det inte känner sig hungrig på denna relativt korta period.

Det finns dock inga kryphål! Som inte har seden att äta var tredje timme och vill gå ner i vikt hälsosamt, du måste skapa denna vana.

"Man bör tänka på mat som medicin, 'äta för att gå ner i vikt', det vill säga idén. Så lade meddelanden i telefonen eller på dagordningen inte glömma att mata, "råder Carina de Sá.

"Även om personen börjar äta väldigt lite, kommer kroppen att anpassa sig och börjar känna sig hungrig på bestämda tider. Och så kommer metabolismen att påskynda och, från och med då kommer det att bli svårt att gå utan att äta var tredje timme ", tillägger nutritionist.

Läs också: 12 ljus mat att äta på natten utan att få tunga mage

4. Drick mycket vatten

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Carina de Sá påpekar att vatten är en förutsättning för energiproduktion: det hjälper till att omvandla mat till energi, hjälper bära dessa näringsämnen och syre till cellerna. "Det är avgifta och förhindra svullnad, vätskeansamling, huvudvärk och trötthet", förklarar han.

Dietisten leder personen att starta och avsluta dagen redan dricka ett glas vatten. "Under dagen, om nödvändigt, också sätta påminnelser på din mobil varje timme, med varningen att ta vatten. Lämna en flaska 500ml eller 1,5 liter vatten så nära arbetsplatsen och var att gå igenom en vattenkylare, fyll och dricka ett glas vatten ", föreslår han.

"Attention! Vänta inte med att få törstig att dricka vatten. Det är ett tecken på uttorkning, dvs din kropp redan lider av en brist på vatten ", tillägger den professionella.

5. Undvik mat med högt glykemiskt index och näringsfattiga

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Följ en hälsosam diet tyder också på "escape" av vissa livsmedel. "Du måste undvika de med högt glykemiskt index och är låga på näringsämnen såsom raffinerade livsmedel: vitt ris, vitt bröd, godis och socker i allmänhet", säger Carina de Sá.

6. undvika halvfabrikat, friterad mat och inbyggd

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Den nutritionist Carina påpekar att det fortfarande är viktigt att undvika mat som glass, miojos, kakor, tårtor, margarin och mjölkchoklad. "De är mycket mättat fett och de har nästan inga näringsämnen", säger han.

Läs också: Vitamin B12: vet de fördelar det kan ge ditt liv

En person som vill gå ner i vikt måste också hålla sig borta från stekt mat, gul ost, kött (t.ex. skinka) och överskott salt.

7. Undvik att ta industrialiserade saft och läsk

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

För drycker, säger Carina de Sá, måste du undvika de industrialiserade låda juice - eftersom de är mycket rik på socker - liksom komma bort från läskedrycker.

8. Undvik eller minska konsumtionen av alkoholhaltiga drycker

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Många människor har för vana att dricka öl (eller någon annan alkohol) under helgen, vilket säkerligen kan störa en väl fungerande kosten.

"I detta fall föreskriver ett fast belopp på din favoritdrink, för helgen, och åta sig att inte överskrida sina mål. Naturligtvis bör det vara mindre än den mängd av anpassade. Så varje helg, minska lite att anpassa sig till dricka mindre, "råder Carina de Sá.

Nutritionist påpekar att det är viktigt att undvika fullständig och radikal begränsning av drycken i fråga. "En annan viktig riktlinje är varje glas alkohol, konsumerar ett glas vatten. Så du dricker mindre och fortfarande förhindrar uttorkning ", tillägger han.

9. Välj lämpliga fysiska aktiviteter

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Det finns inget sätt att undkomma: de som vill gå ner i vikt behöver också träna! "Verkar enkel ekvation är löst: Om vi ​​tänker på intaget färre kalorier livsmedel (fett och bearbetas) och ge företräde åt mindre kalori måltider (fibrer och magert kött), och för att öka energiförbrukningen, med trevliga aktiviteter, viktminskning det är säkert. Men nyckeln till en hälsosam viktminskning är en bra kost i kombination med fysisk aktivitet övervakas och främst inriktad på den kvinnliga kroppen "Fabiola ut och Flavia Dias Freitas, lärare konturer Academy.

Också enligt de yrkesverksamma de slutna klasser i specialiserade akademier för kvinnor, tillsammans med klasser som blandar kamp rör (boxning, karate och andra), har en hög kalori utgifter. "Till exempel kommer väl utformad krets att ha en energiförbrukning på 665 kalorier per timme om det görs tre gånger i veckan. Och i klasskampen, såsom Body Combat, är förlusten 495-700 kalorier per timme ", förklarar Fabiola och Flavia.

"För att få en uppfattning om jämförelse i loppet, om någon terräng variation och vägen instabilitet, är värmeförlusten inte mer än 600 kalorier per timme, om underhålls en medelhastighet på 9 km / t", tillägger han lärarna.

10. Låt minst 30 minuter för fysiska aktiviteter

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

För närvarande, med rusa av vardagen, många människor klagar över att de har lite tid för motion. Men för att gå ner i vikt på ett sunt sätt, är det viktigt att upprätthålla regelbunden fysisk aktivitet.

"Om personen kan bibehålla aktivitet under 30 minuter tre gånger i veckan, till exempel, kommer resultatet att bli fantastiskt," markera Fabiola och Flavia lärare.

11. Om du vill gå

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Vissa människor bara inte gillar att gå till gym. Men fortfarande finns det ingen ursäkt för dem att sluta träna.

"Walking är en stor aerob aktivitet" Flavia och ut Fabiola. "I detta fall är det nödvändigt att upprätthålla korrektheten gå tre gånger i veckan i 30 minuter", tillade lärarna.

12. Glöm inte före och efter träningen näring

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Carina de Sá förklarar att kost rik på näringsämnen i pre-workout förbättrar utförandet av övningen, medan personen trött under träning, och förhindra muskelkatabolism. "Så du inte förlorar din muskelmassa, vilket är den mest aktiva i förhållande till energiförbrukning", sade han.

I post-workout, förklarar nutritionist Carina är viktig föda för att säkerställa god muskelåterhämtning, det vill säga byte av glykogen till musklerna, och återigen förhindra dess nedbrytning. "Utöver de näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och antioxidanter, också viktigt att upprätthålla en god produktion av energi i kroppen och lugnar inflammation som genereras av fysisk aktivitet", säger han.

13. Bo bort från stress

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

En annan faktor som påverkar driften av kroppen och kan bidra till viktminskning är stress. Att ta hand om din mentala hälsa kan hjälpa dig att få mer energi för att följa en hälsosam diet och träning. Du kan också söka efter aktiviteter som ger både: en lugn och sund själ och ett aktivt kropp. Några bra alternativ är yoga, pilates och loppet.

14. Håll fokus på fördelarna med viktminskning

Hur gå ner i vikt: 14 tips för att gå ner i vikt hälsosamt

Foto: Uppspelning / Giphy

Som tidigare nämnts, kräver en viktminskning diet engagemang och fokus. Om det under processen, av en eller annan anledning, du känner för att ge upp, flytta alla negativa tanke!

Fokus på alla de fördelar som viktminskning kommer att ge: förutom att förbättra deras självkänsla, kommer viktminskning få mer hälsa och välbefinnande, liksom ditt blodtryck under kontroll och avsevärt minska risken för diabetes, stroke och hjärt-kärlsjukdom.

Hur som helst, det finns många goda skäl för dig att hålla sig till en hälsosam kost! Och nu har du bra tips för detta. Men glöm inte att börja leta efter personal som kan hjälpa dig i denna process!