Fibroadenom: godartad tumör drabbar yngre kvinnor - kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Att ta hand om hälsa och vara med examen i tid är mycket viktigt. Men du har fel som tror att det bara behöver oroa vem är över ålder eftersom det finns komplikationer som uppstår även hos unga kvinnor.

Detta är fallet bröst fibroadenom, som enligt läkaren bröstcancerspecialist på sjukhuset Santa Casa de São Paulo och Femme kvinno Laboratory, Gustavo Badan, förekommer oftare hos unga och vuxna, 20 till 40, och drabbar ca 10% av kvinnorna under hela deras lever.

"De fibroadenomas är godartade bröst klumpar, följd av förändringar i utvecklingen av bröst lobulus"Förklarar experten. Allmänhet når storleken på två till tre centimeter, och i vissa fall, kan en kvinna presentera mer av en knöl i bröstet.

Diagnos för fibroadenom ges av röntgenundersökningar såsom ultraljud och mammografi i detta fall om indikerat. Emellertid, kan det bekräftas genom biopsitester i vilka uppsamlings en del av klump för laboratorieanalys.

"Ingen vet säkert på grund av att framkallar uppkomsten av denna tumör, men man misstänker att det påverkas av kvinnliga hormoner, eftersom det tenderar att öka i storlek under graviditet och minska efter klimakteriet", säger bröstcancerspecialist.

För att få den diagnos av en bröst klump, många kvinnor kan bli oroliga och bekymrade av rädsla för knöl visar några bröstcancer. Men experten förklarar att risken för fibroadenom framsteg sjukdom är nästan noll.

"Det är en skada som inte ökar risken för bröstcancer, men i undantagsfall, åtminstone 0,1% av fallen malign transformation kan uppträda inuti den, eftersom den har epitelvävnaden som är samma struktur bröst där de flesta av maligna tumörer prolifererar. "

Experten förklarar att knöl kan vara påtaglig, speciellt om det är en ytregion av bröstet och om du har är större än 1 cm. Dess konsistens är fast och han verkar vara mobil, dessutom är klump smärtfri.

Behandling för tumören tenderar att vara konservativ, det vill säga utan större ingrepp endast med ackompanjemang. Men varje fall måste bedömas av specialistläkare. "Om bild upptäckte knölar inte sätta någon misstanke, de kan bara övervakas utan behov av biopsier. Operation för att avlägsna tumören är endast lämplig för större knölar på 2 cm eller om patienten inte kan leva med det ", förklarar han.

Sammantaget denna tumör inte utgör stor skada på kvinnors hälsa, men alla upplevda förändringen i din kropp behöver undersökas av en medicinsk expert.