8 livsmedel du bör inte äta - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

När det gäller mat, det finns ett populärt talesätt: "Det som inte dödar gödning" Håller du? Innan jag besvarar, är det viktigt att veta att vissa livsmedel inte bara bli fet nog de kan också bokstavligen döda kroppen gradvis.

Många objekt som vi tar skålen varje dag, främst industrialiserade, innehåller betydande mängder av gifter och kemikalier som med tiden skada hälsan. Vanligtvis dessa livsmedel är bland de mest aptitretande och praktiskt att förbereda. Så hur man kan eliminera dem från kosten? Enligt nutritionist Priscila Azevedo, behöver man inte vara radikal. "All mat är tillåten - utom begränsad på grund av sjukdom - eftersom ätas med måtta", förklarar han.

Nedan hittar du en lista med åtta livsmedel som mest hälsoskador. Se upp för dem och ersätta dem när det är möjligt.

1. Popcorn mikrovågsugn

Så gott som alla komponenter i mikrovågspopcorn är dåligt för hälsan. Det innehåller genetiskt modifierade majskorn, bearbetade salt och kemikalier som används för att bevara smaken - en kombination som gör den till en av de mest skadliga för livsmedelskroppen.

Studier visar att vissa kemikalier som finns i förpackningen förångas och migrera till popcorn. Dessa giftiga ackumuleras i kroppen och kan stanna i kroppen under många år.

Om du är som popcorn, förbereda dem på konventionellt sätt - med hjälp av en kastrull. Och för att smaksätta använda riktiga smör eller andra alternativ.

2. kokande frysta måltider

färdigförpackade livsmedel är fyllda med konserveringsmedel och natrium, vilket kan öka blodtrycket. Dessutom, frysta är rika på mättat fett, vilket väcker dåliga kolesterolvärden och därmed främjar utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar, betonar Priscila Azevedo.

Så trots att underlätta denna typ av mat bör inte vara en del av din dagliga menyn.

3. Livsmedel som innehåller nitrater och nitriter

Nitriter och nitrater är kemiska föreningar som används som konserveringsmedel i många charkuteri (även kallade inbyggda), såsom bacon, korv, bologna och korv. De är ansvariga för att bevara den röda färgen av kött och hämmar bakterietillväxt, ökad hållbarhet mat.

Men när kroppen är nitriter och nitrater omvandlas till potentiella cancerframkallande.

4. Margarin

De flesta margariner är gjorda med härdade flytande vegetabiliska oljor, som i grunden transfett. "Dessa fetter redovisas inte av kroppen, annat än metaboliserar.", Säger nutritionist Priscila Azevedo. Detta orsakar ansamling av fett i bukhålan och främjar ökade nivåer av dåligt kolesterol och risken för att utveckla hjärt-kärlsjukdom, tillägger han.

Det ideala är att konsumeras med måtta, en knivsegg utan överskott. Ett alternativ ännu friskare är att ersätta margarin för extra jungfruolja eller kokosolja.

5. Oorganiska Jordgubbar

Experter i vissa fruktgrödor visade närvaro av mer än 13 bekämpningsmedel. Bland de hälsoproblem som orsakas av dessa giftiga är hormonell obalans som orsakar fetma, depression och minskad manlig fertilitet.

Rekommendationen är, när det är möjligt, välja ekologiska frukter och grönsaker.

6. Vit choklad

Ren kakao är en mycket god mat för hälsan. Det är rikt på flavonoider - antioxidanter som bekämpar fria radikaler och förhindra för tidigt åldrande. Men i fallet med vit choklad, inga sådana förmåner. Detta beror på att den är gjord endast av den kombinerade kakaofett med socker och vanilj väsen.

7. Konserverade tomater

Surheten i tomat orsakar det harts som används i beläggningen kan öka nivån av bisfenol-A (BPA), en toxisk påverka den hormonella balansen i kroppen. Studier visar att denna obalans minskar produktionen av spermier, vilket orsakar infertilitet.

Lösningen är att ge företräde åt tomater förpackas i glasburkar.

8. Svärdfisk

Den vita köttet av fisken är alltid på listan över de mest hälsosamma livsmedel och rekommenderas för att bibehålla hälsan dagar. Emellertid har forskare upptäckt att konsumtionen av vissa arter kan öka risken för hjärtinfarkt på grund av höga halter av kvicksilver, såsom svärdfisk.

Rekommendationen är att ersätta det med andra typer av fisk som tonfisk och lax - till exempel.

Det är känt att uppmärksamheten till kost är oerhört viktigt för hälsan. Den grekiska tänkare Hippokrates ansåg läkekonstens fader, redan rekommenderat: "Låt din mat vara din medicin." Från dessa tips har du en startpunkt på vissa objekt som bör beaktas sällsynta (om inte elimineras) i din dagliga meny.