Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Även känd helt enkelt som agar eller agaros, är agar gelé en förening extraherad från röda sjögräs olika. Man tror att dess användning är gammal och att han hade upptäckts i Japan 1658. Men i dag är ett ämne som används i världen, och som har vunnit mycket framträdande i synnerhet i vegetariskt och vegan mat (ersätter gelatin djur) i ett flertal preparat.

Namnet betyder agar gelatin; men med mycket olika egenskaper hos gelatin finns vanligen runt agar utmärker sig för att erbjuda många hälsofördelar och dessutom vara mångsidig och kan lätt ingå i kosten.

Priscila Amadio, den kliniska dietist Chiquetá säger till exempel, agar-agar, som innehåller 94,8% av lösliga fibrer. "Därför hjälper sin konsumtion reglera tarmfunktion; förutom att ge mättnad (låg mängd som konsumeras) ... allt detta praktiskt taget inga kalorier ", säger han.

Men fördelarna slutar inte där! Nedan du vet lite mer om denna produkt och lära sig att använda den på en daglig basis i läckra recept!

Fördelar med agar

Nutritionist Gabriela Rebello ut som viktiga fördelar med agar:

Läs också: 10 livsmedel för en kraftfull detox

 1. Reglerar tarmfunktionen, förebygga tarminfektioner och fast;
 2. Det fungerar som en bra detoxifier;
 3. Ökar hudens elasticitet och hjälper till att förebygga rynkor och acne;
 4. Stöd i viktminskning och aptitstyrning.

Observera även: agar kan användas i många recept - särskilt i vegetarian - och har få kalorier.

Agar X gemensam Gelatin

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Det finns flera skillnader mellan dessa två produkter. Från och med det faktum att den gemensamma gelatin är av animaliskt ursprung, medan agar är vegetabiliskt ursprung.

Priscilla förklarar att agar har till exempel ökat gelbildande makt (det är ungefär tre gånger starkare) än den vanliga gelatin, och erbjuder en fastare beredning. Till exempel i ett recept där man skulle behöva 10 gram gelatin, behöver du ca 3,4 gram agar.

Gabriela fortfarande står som agar fördelar jämfört med vanliga gelatin:

 • Hjälper i viktminskning;
 • Det ändrar inte smaken på maten och kan användas i både söta recept som salt;
 • Rende mer (mest kostnadseffektiva);
 • Det smälter inte vid rumstemperatur;
 • Det består nästan helt av fibrer;
 • Det är en produkt fri från färgämnen, kemiska tillsatser, socker eller sötningsmedel.

Även om belopp och form av preparat är olika (mellan agar och den gemensamma gelatin), resultaten är mycket nära, och endast ägarn har en mer elastisk konsistens.

Läs också: 13 tips för att avvärja hunger på ett sunt sätt

Former av användning av agar

Priscila förklarar att ägarn finns i olika former, såsom pulver, flingor eller bar. Skillnaden är endast i form av beredningen; och agar pulver det enklaste att använda och det vanligaste dags att byta ut vanliga gelatin.

agarpulver

Gabriela guider 4 g pulverformig agar i grunden ekvivalent med 12 g pulverformig gelatin smaklös.

Om tanken är att förbereda en "agar gelatin," de nödvändiga ingredienserna är: en kopp (te) av naturlig fruktsaft och en tesked (tsk) agar-agar pulver. Sedan är det bara sätta juice och pulvret i en kastrull, vrid värmen och rör om. När kokning, vänta sval och klar. Inget behov av att sätta i kylskåp.

agar kapsel

Läs också: 14 fakta om näring som alla behöver veta

Gabriela förklarar att indikationen är typiskt konsumerar kapsel 30 minuter före måltid med ett glas vatten. Så tanken är att det hjälper i kontrollen av mättnad (och därmed viktminskning).

"Koncentrationen av agar beror på behoven hos varje patient och det stadium där den är i färd med att närings utbildning. Kan även komponera växtbaserade kapslar därmed öka fördelarna för kroppen ", säger Gabriela.

agar te

Priscilla förklarar att detta te ger mättnad eftersom fiberform "gel" när de konsumeras. Att förbereda:

 • Lös upp en tesked (tsk) agar i en kopp varmt vatten. Efter det kan du redan konsumera te.

10 recept med agar för att testa hemma

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Se häftiga idéer om hur man kan inkludera agar i sin mat, om en vegetarisk personen eller inte:

Läs också: 10 livsmedel som ser friska men inte

1. Ost Macadamia: en läcker alternativet "cheese" till intoleranta, veganer och / eller anhängare av en hälsosam livsstil. Och en skära ost, som kan serveras kall, men också smälter i värmen.

2. Ost Zucchini: A "grönsaks cheese" annorlunda och lätt att göra. Du kommer att behöva, liksom zucchini och agar, kokosolja, citron, muskot, salt och kryddor i smaken.

3. Flan Romeo och Julia: en vegan recept, gluten och laktos, och även protein. Texturen är mycket bra, fast nog för dessert ser söt och med en krämig konsistens, cheesecake typ.

4. Terrini frukt: gjord med agar, är en stor vegan alternativ för dem som inte vill ge upp dessert och ändå vill göra allt mer hälsosamt med massor av frukt. För att inte nämna att resultatet är en vacker dessert!

5. Jelly äpple och röd paprika: ett hälsosamt alternativ för att sprida på bröd, rostat bröd, tapioka, kex. De bästa egenskaperna hos detta recept är termo effekter och anti-inflammatorisk. Tips för en pre-workout mellanmål!

6. Jelly hibiskus: En lätt recept, låg socker, och det bästa, det är en glädje! Du behöver bara torka hibiskus, agar, farinsocker, kanel och nejlika.

7. Vitchokladmousse: med hjälp av gelatin i desserter är mycket vanligt och i de flesta fall nödvändigt. Men för dem som är vegetarian, är agar den bästa ersättningen i dessa fall! Denna läckra recept, garanterar den perfekta konsistensen för dessert.

8. guava mousse: en vegan version av denna kända dessert. Förutom agar använder du sojamjölk, hackad guava, citron, soja gräddfil, vatten och socker.

9. passionen Caviar: du behöver bara agar, smaksatt flytande passionsfrukt, olivolja eller kall mild smak olja. Du kan använda koncentrerad passionsfrukt juice (en av flaska), sätta mindre vatten, och kan sockra om det anses nödvändigt.

10. Ananas Söt: en god och uppfriskande dessert. Förutom agar och ananas använder du vatten, strösocker, kokosmjölk eller sojamjölk grädde. Det är en vegan och glutenfri recept.

Kom ihåg att de som vill konsumera agar med idén att gå ner i vikt bör fokusera på hälsosamma recept (innehåller inget socker, till exempel, bland andra ingredienser).

Agar och bantning

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Agar kan faktiskt vara en ally i viktminskning processen. Priscilla förklarar att med sin konsumtion, det finns förbättringar i tarmfunktion (på grund av fibrer) och absorptionen av näringsämnen. "Viktminskning kan ske genom denna typ av mättnad 'gelatin' ger, förbättrad hud utseende, och att produkten har få kalorier. Men se upp: dess fibrer kan orsaka en laxerande effekt ", säger han.

Nu vet ni: mångsidig, agar är ett bra alternativ för dem som vill gå ner i vikt, ersätta gelatin av animaliskt ursprung, eller helt enkelt ha en hälsosammare kost!