När allt kommer omkring är glass bra eller dåligt för hälsan? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

varma dagar är en riktig inbjudan att hänge sig åt en av de mest läckra desserter i världen, glassen. Mass eller stick, konen eller kopp, med eller utan lock, frukt, yoghurt eller tillsammans med godsaker som choklad, maniok mjöl, konfetti och vad du kan tänka dig, glassar är alltid en oemotståndlig frestelse, välsmakande och uppfriskande. Men för att njuta av en glass, få människor ifrågasatte om de effekter som det kan orsaka hälso- och som allt i livet, det har också sina fördelar och nackdelar

Var gör glass?

Enligt ABIS, brasilianska Association of Ice Cream Tillverkare, historien om denna dessert börjar i Kina i över 3000 år, när kinesiska började blanda snö med frukt och honung, teknik fick senare av araberna och sedan av den franska. Från 1292, New Oriental beredningstekniker kom till Italien och fryst dessert har blivit en stor hit den tiden spred sig sedan över hela Europa och Förenta staterna. I Brasilien, bara glass kom runt 1834, när köpmän i Rio de Janeiro köpte is som kom till landet på ett amerikanskt fartyg och blandas med brasiliansk frukt. I tropiska land, med en mängd frukt tillgängliga, var framgång garanteras.

Sammansättning och fördelarna med glass

Glassen är tillverkad av en blandning av vatten eller mjölk, socker, fett, juice eller fruktarom, emulgeringsmedel, förtjockningsmedel och tillsatser och har olika tillverkningstekniker. Dess formel kan ingredienser tillsättas för smak och varierande texturer.

Från en näringsmässig synpunkt, kan glassen betraktas som en näringsrik mat eftersom dess formel har protein, socker, vegetabiliskt eller animaliskt fett, kalcium, fosfor, vitamin A, B1, B2, B6, C, D, K och andra mineraler de är bra för hälsan.

Krämen, som framställts av mjölk, har höga halter av mineraler, särskilt kalcium, som är viktiga för att utveckla och väl fungerande benen. Den befintliga kalcium i två skopor av glass är ekvivalent med den som finns i ett glas mjölk. Den stora mängden protein som finns i glass hjälper också kroppen behålla sin vitala funktioner.

Och vem är rädd av kaloriinnehållet i den glädje, är den goda nyheten att skattesatserna är inte så alarmerande. En 60 grams chokladglass boll, till exempel, har 112 kalorier, ungefär samma som ett franskt bröd med 50 gram av korn, som har 135 kalorier. Men det betyder inte på något sätt att du kan göra krukor och fler glass skålar, eftersom överflödigt fett och protein gör också skador på kroppen.

Det är väsentligt att observera mängden transfetter som finns i kompositionen av glassen. Både hon och den normala fett när de konsumeras i mängder över ideal, är skadliga för kroppen och kan bidra till att utlösa hälsoproblem såsom det onda kolesterolet ökar (LDL), hjärt-kärlsjukdom och övervikt.

Håll uppmärksam på rätter som erbjuds i glassen. Bakom så många färger och smaker av pålägg, godis och andra sötsaker farofas förekommande enscondem hundratals kalorier.

frukt glass den vanligtvis lättare eftersom de är gjorda med vatten, men om vi jämför med en massa glass, kalorier är likvärdiga, liksom sojabaserad glass. Fördelen med det senare är att genom att vara helt vegetarian, kan konsumeras av människor som har laktosintolerans mot gluten. Dessutom hjälper sojaprotein minska det onda kolesterolet.

För dem som vill kyla ner utan att skulden på skalan, det bästa alternativet är lågt kaloriinnehåll glass och frusen naturlig, vilket är en glass med yoghurt. Den frysta är mindre kaloririk, rik på kalcium och fibrer som förlänga mättnadskänslan mat dessutom har inga konserveringsmedel och samverkar med en väl fungerande tarmen

Utöver dessa näringsaspekter, enligt forskning som bedrivs vid Harvard University, glass kan också bidra till att öka kvinnlig fertilitet. I denna studie var 18.000 kvinnor följde och de som delade ett glas helmjölk för glass, konsumerar minst två portioner glass, var 85% större risk att ägglossning än de som inte äter glass.

I en annan studie vid Centrum för neuroradiologiska Sciences i London, brittiska forskare funnit något som många människor redan visste: att glass ger njutning. För att bevisa det faktum, frivilliga konsumeras glass och sedan genomgå MRT, som visade att glassen påverkar fritidsområden i hjärnan, samma som aktiveras när människor har roligt.

Och för dem som tror att glassen orsakar influensa, förkylning eller halsont och så kan bara konsumeras i värmen, läkarna säger att detta bara är en myt, eftersom det orsakar influensa är ett virus och inte fryst mat. Länder där glassen förbrukningen är som störst är européerna, där vintern är oftast mycket striktare också ingen vetenskaplig forskning bekräftar sambandet mellan dessa sjukdomar med konsumtion av glass i kylan. I fallet med halsont och halsfluss, i motsats till vad många tror, ​​de frysta livsmedel är bättre lämpade än varm.

Även med så många punkter till förmån för deras användning i en studie som cirkulerar på internet och valt de tio sämsta mat någonsin för hälsan, glass uppnådde bedriften att vistas på tionde plats. Enligt kanadensisk nutritionist Michelle Schoffro Cook, de höga nivåerna av socker och transfetter som finns i industriell glass, förutom konstgjorda färger och smakämnen, kan orsaka allvarliga skador på hjärnan och nervsystemet.

Så när vi kan välja en naturlig möjlighet i stället för ett industrialiserat, gör vi det bästa valet för vår kropp, det är ett faktum, men du behöver inte någon forskning att bevisa om uppmätta doser av njutning, som en glass i slutet eftermiddag, är bra för själen. Så njut av din glass med måtta och utan skuld.