Spinning: goda skäl att praktisera det - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

När det gäller att utöva, är en av de viktigaste hemligheterna för att uppnå goda resultat för att välja en fysisk aktivitet som, förutom att ge fördelar för kroppen, ger nöje! När allt kommer omkring är ingen lång, och inte rätt, vad du inte gillar.

Den goda nyheten är att det för närvarande många val av aktiviteter att göra alla nöjda. Det vill säga, det finns ingen ursäkt för att inte utöva! Vem gillar inte styrketräning, till exempel, nu hitta i de flesta av de olika akademier typer av klasser som förutom att bränna kalorier och ger andra fördelar för kroppen, ger kul.

Bland dessa klasser, belyser Spinning, modalitet som har lockat fler och fler fans - är män, kvinnor - hela Brasilien. Och vad ska all denna framgång? Nedan kan du se svaret på denna och alla andra frågor om fysisk aktivitet:

Vad snurrar?

Gilberto Ambrogi, professor i Academy Bio Ritmo, påpekar att Spinning är en form av motion som simulerar en grupp cykelträning, med hjälp av stationära cyklar, musik och hjärtfrekvens som verktyg.

En mycket positiv punkt i Spinning klasser är att studenten ska kunna ha kontroll över lasten och intensitet anpassad till deras behov. Detta beror på att cyklarna - som är lämpliga för utövande - låta denna belastning förändring och hastighet, liksom stammen hissen (styret tillåter olika nivåer av grepp).

fördelar

  • Gilberto Ambrogi påpekar att en av de främsta fördelarna med Spinning är den höga kalori utgifter. "Du kan bränna 400-800 kalorier, beroende på utövarens egenskaper (kön, ålder, vikt och fysiskt tillstånd) och intensiteten i klassen", förklarar han.
  • Professor i Bio Ritmo tillägger att Spinning förbättrar hjärt-kapacitet.
  • Gilberto förklarar att klasserna förbättra tonen benen och skinkorna.
  • Spinn klasser är ganska trevligt, särskilt med tanke på valet av låtar.

Vikten av musik i klassen Spinning

Gilberto Ambrogi förklarar att valet av musik under klassen ger studenten en tydlig referensintensitet och typen av terräng som skall simuleras vid tiden (platta / uppför).

"Dessutom har soundtrack stark motiverande vädjan och det är upp till läraren att använda detta verktyg för att nå sin målgrupp", säger läraren.

Vem kan träna Spinning?

Spinning: goda skäl att praktisera det - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Gilberto förklarar att alla som kan rida kan göra Spinning klasser. "Frånvaron av påverkan, intensiteten som kan individualiseras och den låga amplituden av de inblandade lederna tillåter sin praxis av människor som ofta var avskräckta att utöva andra fysiska aktiviteter", sade han.

Men i allmänhet, är den riktning densamma. Innan du börjar att träna någon regelbunden fysisk aktivitet är viktigt att konsultera en läkare.

Hur många Spinning klasser praktiken en vecka?

Gilberto Ambrogi förklarar att när det finns en periodisering av klasserna, kan personen träna spinning dagligen, med respekt åtminstone en vilodag.

Periodisering är schemat för klasser. Det finns sessioner "berg", där eleverna måste göra tillräcklig styrka för att arbeta benmusklerna; andra prioriterar fettförbränningen; och intervallpass, som är gjorda för studenter att få andetag och förbättra konditionen.

"In akademier där det inte finns någon tidsplan, vanligtvis alla klasser är mycket intensiv, och det är inte tillrådligt att träna varje dag", säger professor Gilberto. Kolla in videon nedan eftersom det är en Spinning klass på gymmet:

viktiga tips för att öva Spinning

  • Innan verksamheten, justera sätet och höjden på cykelstyren, alltid i enlighet med lärarens vägledning;
  • lämna alltid en tvättlapp, även för att förhindra händerna från att glida på styret;
  • Föra en flaska vatten och hydrat under klass;
  • Försök att använda frequencímentro under klass. Denna enhet har till uppgift att övervaka hjärtfrekvensen och därmed är lättare för dig att bränna fett.

Spinning Jump X

Förutom Spinning, Hoppa klasserna står också mycket på gym över hela landet. Men ändå, vilket som har fler fördelar?

Gilberto förklarar att Jump har fördelen av effekten, som hjälper till att kalcium retention, och intensiteten i de klasser, vilket leder till ett stort kalori utgifter. "The Spinning i sin tur, när periodiseras kan praktiseras varje dag och är en mild aktivitet leder och muskler i kroppen", säger han.

Också enligt läraren, det finns inget bättre eller sämre aktivitet. "Jag skulle säga även denna praxis kombinerat dessa aktiviteter under veckan kan medföra ännu större fördelar för kvinnor", avslutar Gilberto Ambrogi.