8 mat att äta efter att ha arbetat ut eller köra - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Fysiska aktiviteter ge många fördelar för människors liv. Men för att uppnå goda resultat - är att hålla kroppen i form eller för att förbättra hälsan i allmänhet - är också nödvändigt att associera dem med god näring.

Den ideala dieten för varje person, i enlighet med sina mål, bara ett yrkesområde kan tyda, men det finns vissa livsmedel som visat viktigt att konsumeras efter träning eller tävling.

Den nutritionist Karina Frasson betonar att livsmedel bör göras så snart som möjligt efter träning för att förhindra förlust av muskelmassa och fylla förlorade näringsämnen under aktiviteter. "Det är intressant att ge företräde åt kolhydrater med högt glykemiskt index (vitt bröd, honung, potatis, ris) associerade proteinkällor (magert kött, ost etc.). Denna kombination resulterar i högre glykogenlager och ökad muskelåterhämtning ", förklarar han. "Det är viktigt att lägga till frukt eller juice till denna diet när det är möjligt", tillägger han.

Med hjälp av professionella, utvalda åtta livsmedelsval (eller kombinationer) som ska konsumeras efter träning på gym eller springer. Kolla in:

1. banan

Den innehåller en betydande mängd av kalium som hjälper till att förhindra kramper - som kan förekomma, särskilt efter en lång sikt. Det kan konsumeras även lite honung.

2. Havremjöl med frukt

Både banan och andra frukter kan kombineras med havre - vilket är en mycket näringsrik mat, bland annat med stor fiberinnehåll. För en mer komplett efter träningen måltid, kan du också lägga lättmjölk att bilda en gröt.

3. Protein Bar

Praxis och med höga koncentrationer av proteiner, staplarna är en utmärkt post-race mellanmål alternativ. Inte undra på att distribueras ofta i racing händelser.

4. bröd eller rostat bröd med jordnötssmör

Kolhydrater + protein? perfekta kombinationen och rekommenderas alltid när det gäller mat för den akademiska världen, särskilt under perioden efter träningen. Och de punkter som nämns ovan fungerar mycket väl detta behov.

Jordnötssmör (eftersom utan tillsats av socker) har varit ett utmärkt val för att ersätta margarin, eftersom det har en hög koncentration av protein, kolhydrater och vara rik på "bra fetter". Kan föras i bröd och toast, eller till och med enkel - de kommer att konsumeras omedelbart efter träning.

5. Smoothie med grekisk yoghurt

Är en smoothie dricka krämig konsistens görs baserat på naturliga frukt frysas utan tillsatt socker. Det är mycket näringsrik eftersom det innehåller vitaminer och mineraler. Så tips är: välj din favorit frukt och slå den med grekisk yoghurt, i sin tur, har en hög proteinhalt. perfekta valet för efter träningen näring.

6. hummus med morot

Hummus är en pate med kikärtor bas högsta källa till protein och hälsosamma kolhydrater. Det kan kombineras med morötter och andra grönsaker.

7. Bröd med kalkonbröst

Mellanmål kan fortfarande göras med vit ost. Bröd, som är rik på kolhydrater, återställer den energi, medan kalkonbröstet och ost ger protein med högt biologiskt värde, nödvändigt för muskelåterhämtning.

8. vatten eller kokos vatten

Den vätske under och efter träning är kritisk. Oavsett om du körde en km eller 5 km, det var 30 minuter eller två timmar i gymmet, är det alltid bra att vara med en flaska vatten i handen.

Och kokos vatten anses också vara en stor post-övning fuktkräm, eftersom förutom att ersätta vattnet förloras i utbildning ger kolhydrater och mineraler såsom natrium och kalium, bistå i återhämtningsprocessen.

Med dessa idéer, det finns ingen ursäkt för att vara utan mat efter träningen ... och mycket mindre att stanna utan att utöva! Goda resultat uppnås med engagemang och med god näring till gymmet. Men säkerligen kommer det att vara värt!