3 tips för första gynekologiska - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Första besöket till gynekologen är en situation som måste genomföras på ett fredligt sätt och som möjliggör förståelse för de som är involverade i det här sammanhanget processer, så sökandet efter information och stöd från familjen, speciellt mamman kritisk.

Enligt experter på pubertala barn gynekologi, bör det första besöket till gynekologen uppstår när det finns någon tvekan den olägenhet problem som hänför sig till det reproduktiva systemet eller när flickan har menarche - första menstruation, vilket som kommer först.

Besöket på gynekologisk klinik i början av puberteten, redan innan den första menstruationen, visas också, eftersom detta sätt kan läkaren övervaka utvecklingen av flickan och upprätta en förtroenderelation.

1 - Placera inte att gå till gynekologen

Många föräldrar av rädsla för att deras döttrar Tidig start sexualliv, inte bara inte tala om sexualitet i familjen, men också fördröja de flesta av de första utnämningen av unga till gynekolog, men detta uppskjutande kan innebära stora problem eftersom det kan ha försämring av sjukdomen under sen behandling eller utsättas för brist på stöd och kunskap, tidig graviditet eller sexuellt överförbara sjukdomar.

Flickorna som inser denna hållning föräldrar bör uttrycka sina avsikter att gå till gynekologen i en konversation som klargör att det huvudsakliga syftet med besöket är teknisk och specifik kunskap om kroppen och upprätthålla sin egen hälsa genom kolla upp gynekologiska.

Enligt gynekolog Dione Maria Ceschini Tanuri, skjuta upp resan till gynekolog kan också från den unga patienten. "Många flickor som går in i puberteten och börja menstruation börjar frukta tanken på att ha den exponerade intimitet av att ha kroppen inspekteras och sonderade".

I detta fall råder läkaren att det finns en dialog mellan dotter och föräldrar så att de berättar om de förändringar som kommer att ske och stärka betydelsen av den samlade kunskap, undvika förlägenhet av de unga skulle bli rädd för läkare.

2 - Hantera begränsningar med läkaren och familjen

En annan punkt mycket motstridiga i denna process är valet av läkare. Det är vanligt att familjen föredrar att flickans gynekolog är samma mamma, men ofta kan detta inte vara det bästa alternativet, eftersom det finns en möjlighet att den unge patienten inte känner sig trygga med honom.

Om de unga inte känner dig bekväm med gynekolog indikeras av familjen måste den manifesteras och har din respekterade önskan är det viktigt att det första besöket till gynekologen är fri från rädsla och misstro, i syfte att tillgodogöra sig den information du får professionell, känner tyst att uttrycka sina tvivel, att veta att inte kommer att ha sitt privatliv utsätts för någon annan person och låt undersöka.

När det gäller frågan om huruvida inte åtföljs av en ansvarig vid första besöket, experter inom området ger lösningen: de ofta definiera att någon ansvarig förälder är närvarande i den första intervjun, så som hjälper till att svara på frågor om barnsjukdomar, och sedan eller återstår att fördelas enligt vad flickan show som får dig att känna sig mer bekväm.

3 - Att veta vad man kan förvänta från samrådet

Hon måste förbereda schemaläggning tid för en dag när du inte mens, för att kunna ta examen om sanera tidigare och tänker på frågor som ska tas till läkaren - skriva allt på papper är ett bra initiativ.

Det är också viktigt att veta att frågan handlar bara stegen nedan:

  • Intervju: Läkaren åtgärder vikt och mått på patienten och ställer frågor om sjukdomar, kost, aktivitet rutin och menstruation;
  • Fysisk undersökning: Patienten är naken, täckt av en öppen förkläde fram och ligger på benen lyfts och separeras så att läkaren att bedöma bröst, mage och vulva. Om patienten redan har varit sexuellt aktiva görs också cellprov;
  • Ta tvivel: Läkaren svarar patientens frågor om sin kropp utveckling, menstruation, sexualitet, oskuld, sexuellt överförbara sjukdomar, preventivmedel och eventuella olägenheter.

Därför det första besöket till gynekologen är en rik erfarenhet av kunskap och smärtfritt. Var inte rädd eller skämmas för läkare, söka erfarenheter, snarare än luras av vittnesmål från andra, ta några frågor och ha en dialog och förlita sig på stöd från familjen är viktigt för denna erfarenhet att vara givande och fredliga.