Upp i vikt på ett hälsosamt sätt möjligt? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Till skillnad från de flesta människor som kämpar för att sänka händerna på skalan, det finns de som kämpar ständigt för att se den stiga. Det verkar märkligt faktum, men sanningen är att det finns många människor som vill gå upp i vikt, helst på ett sunt sätt. Men är detta möjligt?

Enligt läkaren Reynaldo Gabriel Ribeiro, en specialist i idrottsmedicin och hälsosamt liv, bli fet på ett sunt sätt är omöjligt. Detta beror på näring, det finns begrepp som bör vara väl definierade och differentierade främst: fett och gå upp i vikt.

X GÖDA förstärkningsvikt

Göda sätt vinner kilo med ökad fettmassa, den största mardröm för de flesta fans av fysisk aktivitet och en sund livsstil. Gabriel förklarar att kroppsfett lagras som kolesterol och triglycerider.

"Bevisats vetenskapligt dessa ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar som hjärtinfarkt, stroke (slaganfall - stroke), njursjukdom och även synförlust -. Liksom flera andra", säger experten.

Redan gå upp i vikt genom att öka muskelmassa (lean body mass samtal) är inte bara hälsosamt, och rekommenderas.

Läkaren förklarar att, trots att en enkel definition, skillnaden mellan fett och få massa omfattar ett antal vanor som definierar en persons livskvalitet: "Vem gödning till fett kostnad är generellt stillasittande och utfodring dåligt. Vem ökar muskelmassa, praktik regelbunden fysisk aktivitet och matar ordentligt ", säger han.

Combo äta och fysisk aktivitet

Upp i vikt på ett hälsosamt sätt möjligt? - Kvinnor TipsUpp i vikt på ett hälsosamt sätt möjligt? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

En annan mycket vanligt misstag av människor som inte kan gå upp i vikt är att tro att, för att inte öka vikten, frigörs äta allt. "Genom att äta all den person äter ohälsosamma livsmedel och en del även gör det svårt att öka muskelmassan. Observera att den tunna personen säger "äter allt och kan inte öka vikten." Detta beror på att mat och motion inte är tillräckliga. Dessutom leder överskottet till olika sjukdomar ", tillägger han Gabriel.

Flera faktorer kan orsaka en person att gå upp i vikt, som informerar Gabriel: "Viktig förklara att man också gödning av överdriven kolhydratintag och inte bara feta livsmedel. Vad intas i överskott lagras som fett. Okontrollerad kolhydratintag leder en att utveckla diabetes. " Men högt kaloriintag, vanligtvis rekommenderas för dem som vill få muskelmassa, är en kost rik på kalorier. Gabriel förklarar att ett mycket vanligt misstag är en sammanslutning av kolhydrater kalorier, men i själva verket alla livsmedel har kalorier.

Till dem som tror att vara smal frigörs från fysisk aktivitet, du har fel. Gabriel säger att fysisk inaktivitet är ett ont som måste bekämpas för fysisk aktivitet, allierade till makten, är grundläggande för en väl fungerande kroppen och det finns ingen ökning i massa med endast en av dessa faktorer. Men allt är en fråga om balans: "Överskottet av aktivitet och dålig kost kan leda till återföring av balans och därmed viktminskning. Därför är det viktigt att arbeta ihop idrottsläkare näring specialist eller sport nutritionist och fitness tränare ", säger han.

tillskott

Upp i vikt på ett hälsosamt sätt möjligt? - Kvinnor TipsUpp i vikt på ett hälsosamt sätt möjligt? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Kosttillskott har blivit ilska bland fans av muskelhypertrofi (ökning av muskelmassa). Av olika slag, kosttillskott har mycket specifika funktioner. Gabriel demystifies användningen av dessa tillägg och säger att de gör ingen skada så länge den person som utnyttjar blivit behörigen styrs av en professionell expert för att kunna kontrollera eventuella kontraindikationer och de tillåtna doserna, "Vid nuvarande livsstil av hårt arbete och lite tid att laga mat (förutom kostnaden), kosttillskott blivit ett användbart och fungerande resurs. Observera dock vad som kallas ett komplement och inte ett substitut ", tillägger Gabriel.

ordentlig övervakning

Lämplig övervakning är viktigt för människor som har särskilda närings mål och de som vill öka muskelmassan är inte annorlunda. Utan ordentlig orientering, är även de som utövar fysisk aktivitet och äta mat som anses hälsosamt inte fri från fett. Detta beror på att varje metabolism reagerar på ett sätt och av denna anledning, är medicinsk uppföljning som kommer att göra personen når önskat resultat.