Vad är ögonallergi och hur man undviker det - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Okulär allergi är en överkänslighets framgår av kroppen när den kommer i kontakt med dammkvalster, mögel, damm, hår och pollen. Med besvärande symtom som kan påverka den dagliga verksamheten för barn och vuxna, är detta en reaktion som når en tredjedel av befolkningen, mer eller mindre allvarliga och är oftast kopplade till luftvägsallergier som rinit och bronkit.

Även kallad allergisk konjunktivit, denna typ av allergi orsakar intensiv klåda, rodnad, tårflöde, svullnad och känslighet för ljus; ska inte förväxlas med viral konjunktivit är smittsam.

Ett av de stora problemen för dem som lider av ögonallergi är att försöka lindra en känsla av att det finns en främmande kropp inte motstå stark önskan att repa ögat, vilket kan accentuera bilden på grund av förekomsten av mikrober på sina händer.

Tips för att förhindra ögonallergi

Hålla miljön alltid fri från damm, luftiga, undvika objekt som samlar damm som: gardin, matta, mattor, stoppade djur, och framför allt för att upprätthålla hygienen i kudden är viktiga initiativ som bör vidtas för att välbefinnande allergi, undvika risken för kriser.

Hygien kudden är den viktigaste vård som bör tas på grund av kudden, förutom att vara i ständig kontakt med ansiktet, efter en viss tid, har samlat i sin interna fukt fiber, fett, flagnande hud, svett, saliv, nästäppa , seborré, tårar och öronvax, som gör sin antimikrobiella effektivitet inte kan garanteras.

För att hålla kudden i gott skick för allergiska, bör du hålla den luftiga och ventilerad, skyddad av ett örngott och alltid under indirekt ljus. Kudden tvätt bör göras endast om det kan garantera dess fullständiga torkning. Var försiktig, eftersom vissa kuddar inte tvättas, observera vad som skrivs på etiketten.

Hur man tvättar kuddar

  • Placera kuddar vertikalt inuti maskinen. Försök att inte lägga mer än två;
  • Använd kallt vatten;
  • Lägg dem alltid att torka i horisontellt läge och aldrig i solen;
  • Använd aldrig torktumlaren;
  • vrider aldrig en kudde för att torka den;
  • Använd aldrig sköljmedel;
  • Använd cykel för ömtåliga plagg;
  • Användning är företrädesvis flytande tvål, i stället för pulver, för att lämna någon rest;
  • Upprepa sköljningen två gånger för att fullständigt avlägsna tvål;
  • Det är viktigt att låta kudden torka helt.

"I motsats till vad som tros inte visas att exponera kuddar i solen, kommer det att värma upp mörka och fuktiga miljö för sina interna fibrer och öka spridningen av kvalster. Dessutom oxiderar ultraviolett strålning ytan av kudden material och lämnar den gula ", säger Renata Federighi, sömn konsult Duoflex.

Efter två års användning, kuddar har i genomsnitt 25% av sin vikt består av levande kvalster, döda kvalster, deras avföring, sekret, skräp och bakterier huvud. Även kudden ofta saneras och har denna allergi skydd bör bytas ut.

Även om giltigheten av kuddar för fem år i bruk, rekommenderas att göra utbytet av två år, förlängd användning kan vara en stor källa till förorening av mikroorganismer.

Förutom hygien, bör personer med ögonallergier inte självmedicinera, eller användning ögondroppar urskillningslöst.

Håll händerna rena och undvika kontakt dessa ögon, använd kallt filtrerat vatten komprimerar (inte kallt), ta bort och desinficera kontaktlinser innan sova, bära solglasögon utomhus och undvik att använda makeup är bra åtgärder i kristider.

Konsultera en ögonläkare är avgörande för en korrekt diagnos för att undvika olyckor och ha ögonhälsa.

De som lider av ögonallergi, när den är fri från krisen kan bära smink, men bör investera i kosmetiska bra ursprung, var noga med att alltid hålla rengöra borstar och penslar som kommer i kontakt med ögonen, ögonfransar och ögonbryn och alltid ta bort makeup och tvätta ansiktet och fuktgivande området runt ögonen innan sängen.