Den mörka sidan av karamellfärg - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Du kanske har gått till ett barns födelsedag och möttes av en underbar bord med kakor, godis och muffins med en mängd av frodiga färger! De färgämnen som finns i dessa livsmedel och uppfylla sin roll: kallar folks uppmärksamhet för sin skönhet och vädjar särskilt till barn. Men de kan göra mycket skada för hälsan. Vissa studier har visat, även om vissa av dem är kopplade till hyperaktivitet sjukdomar och cancer.

"De artificiella färger när konsumeras ofta kan skada en persons hud, som orsakar allergier, irriterar magslemhinnan och orsaka andningsproblem. Dessa tillsatser kan också påverka den metaboliska processen i kroppen ", säger nutritionist Sabrina Lopes.

Även artificiellt färgade livsmedel är mer attraktiva för barn, sina krämpor sträcker sig också till vuxna. Och så de bör undvikas för hela familjen!

"Konstgjorda färgämnen kan skada både barns hälsa och hälsan hos vuxna, när de konsumeras i överskott,", säger nutritionist Sabrina. "Vi konsumerar tillräckligt färgämne utan att inse det, eftersom det tjänar till att försköna maten. Tänk bara på ett exempel: konsumera en transparent jordgubbs gelatin skulle inte vara lika tilltalande som att äta en röd jordgubbe gelatin ", förklarar han.

När färgämnen är närvarande?

Artificiella färgämnen är inte bara förekommer i alla tillfällen, såsom på fester på helgerna. För om den gjorde det, skulle det inte vara mycket problem i att konsumera dem noga, ibland.

"De färgämnen finns i stora delar av industriprodukter såsom godis, godis, kakor, gelé, glass, kakor, läsk, juice, yoghurt, skakar och andra", säger nutritionist Sabrina.

förtäckt fara

Även namnen på färgerna har ingen betydelse för de flesta människor, kan dess negativa effekter inte gå obemärkt förbi (på lång sikt, om produkterna konsumeras i överskott). Det är värt att uppmärksamma och försöka fly från dessa ämnen!

"Vissa artificiella färger är tillåtna i Brasilien, till exempel gult tartrazin och sunset yellow, klarblå och indigoblått och rött bordeaux eller amarant, erytrosin den röda, Red 40 och ponceau 4R", säger Sabrina. Men det betyder inte att de kan vara en del av en diet utan att erbjuda risker för hälsan hos en person.

Tricket är alltså att upprätthålla en naturlig som möjligt mat. I kylskåpet, bör glass och yoghurt ger utrymme för frukt och juice utvinns ur dem. När det gäller hushåll med barn, måste du komma ihåg alltid att barnen följa exemplet av föräldrarna, så närings försiktighet bör gälla för hela familjen.