synkroniserad menstruation: faktum eller myt? - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

synkroniserad menstruation Det är ett återkommande problem i samtal mellan kvinnor. Men det kan vara ett kontroversiellt ämne. Menstruate samtidigt eller under en period nära period av en vän verkar presentera ett stort affektionsvärde.

Den tillfällighet råkar vara ett tecken på att, i själva verket finns det en stark koppling mellan dessa kvinnor; och det är just denna vänskapsband som skulle orsaka två vänner mens tillsammans. Men, faktiskt existerar eller är bara en matematisk tillfällighet synkroniserad menstruation? Läs mer.

En fråga om feromoner

den feromoner De är ämnen som tillåter ömsesidigt erkännande och sex av individerna. De feromoner utsöndras förmåga att framkalla fysiologiska specifika reaktioner och / eller andra beteende typ medlemmar som är i fysisk närhet, samexisterar i samma miljö, till exempel. Detta är fallet med de flesta djurarter, såsom möss, vars cykel är synkroniserad av det faktum att kvinnor kan detektera feromoner urin från varandra.

När det gäller människor, skulle det ta en hel del feromoner för kvinnors kropp skulle kunna upptäcka lukten annan kvinna också menstruation.

Men enligt en artikel publicerad i Scientific American, mekanismen för att detektera feromoner synkroniserade relaterade till menstruationen är svag i människor.

Hittills studier anser att det skulle vara möjligt att upptäcka feromômonios genom svett, men inga studier som visar att kvinnor svara på en annan kvinnas feromoner genom lukten av svett.

koincidens matematik

Dessutom, enligt studier, den populära uppfattningen synkroniserade menstruation inte mer än en tillfällighet.

Det beror på att dagens kvinnor - som har färre barn och är mer och mer tillgång till preventivmedel - menstruate cirka 400 gånger under sitt liv, även med tanke på de perioder av graviditeten och graden av energiförbrukningen under amning och / eller övning.

Detta antal skulle vara tillräckligt för att skapa denna uppfattning synk. Dessutom artikeln presen påståendet att med tanke på att en 28-dagars cykel varar (inte en regel, men ett exempel), den maximala tid som två kvinnor kan vara tillsammans utan att vara menstruerande är 14 dagar. I genomsnitt 7 dagar. I hälften av fallen är denna period ännu kortare. Medan det varar vanligtvis ca 5 dagar, är det inte förvånande att vänner har perioder i liknande perioder.

Därför är det inte ett resultat av närhets fenomen bland vänner eller är relaterad till hormonella problem. Det är en tillfällighet, matematiskt sett.