Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Liksom alla frukter, är rikt på makro- och mikronäringsämnen, såsom vitaminer, mineraler, fibrer och kolhydrater, och även vara en medicinalväxt, att innehålla terapeutiska bioaktiva substanser som studerats och används långa papaya (eller papaya) tid som behandling för olika organiska betingelser.

Bland dess många fördelar, kan man peka på det faktum att vara en rik källa till C-vitamin - papaya har 10 gånger mer C-vitamin än apelsiner. Vidare är det rik på vitamin A, kalcium, fosfor, järn, natrium och kalium, och innehåller beta-karoten, serotonin, carpaína och papain, en mag enzym som hjälper regleringen av matsmältningsproblem, och har anti-inflammatoriska egenskaper.

Den carpaína också närvarande i papaya är en alkaloid som underlättar matsmältningen av kött och andra tunga livsmedel. På samma gång, den stora mängden av lösliga fibrer som finns i papaya bidrar till att minska kolesterol, medan karoten bekämpa fria radikaler - saktar åldrandeprocessen. Och det bästa, alla med endast 39 kalorier per 100 gram!

Förutom att användas i livsmedel, är papaya också ofta används i kosmetika, krämer, masker, schampo, etc. Nästa, ta reda på vilket sätt det kan vara en stor bundsförvant skönhet.

Fördelarna med papaya för hår och hud

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Placera papaya i den dagliga kosten är redan i sig mycket friskt hår och hud, eftersom det, enligt den funktionella nutritionist Thaianna Costa Clinic Helena Costa, i Rio de Janeiro, "skönhet och hälsa hud, hår och naglar är direkt kopplad till en kost rik på vitaminer och mineraler. " Barbara Rodriguez, nutritionist på Nutri Import påpekar också att det faktum att papaya hjälp i hur tarmen "hamnar reflektera över en hud och hår frodigare."

Läs också: 10 ersättare för att göra din hälsosam diet under sommaren

Skönhet och hälsa hud, hår och naglar är direkt kopplad till en kost rik på vitaminer och mineraler

Barbara kommenterar också att A-vitamin finns närvarande i frukten förhindrar håravfall och Thaianna påpekar att vitamin C "är viktigt vid produktion och underhåll av kollagen, som ansvarar för fasthet och huden stöd," notera särskilt att "Kollagen är protein en grundläggande del även för hälsan hos hår och hjälper till att återuppbygga hårets struktur. "

Men förutom att generera stora fördelar från sin konsumtion, det kan också användas direkt på webbplatsen som du vill påverka, uppnå olika fördelar beroende på användningen och kombinationen av ingredienser. Här är några möjliga användningsområden:

 1. Papaya har läkande och helande egenskaper som hjälper till att återuppbyggnaden av hudceller, som kan tillämpas på repor, sår och ärr.
 2. Den fungerar som en naturlig anti-aging kräm för sin antioxidant verkan och kan användas över hela kroppen.
 3. Knådas och blandas med kristall socker, det fungerar som en närande scrub.
 4. Det hjälper öppna tilltäppta porer och bekämpa akne och finnar.
 5. Påskyndar läkning av brännskador.
 6. Schampo med papaya eller papain i sin sammansättning är bra att kontrollera mjäll.
 7. Genom att ha en låg koncentration av natrium, förhindrar vätskeretention, förbättrad hudhydratisering (och kroppen som helhet).
 8. Applicera krossad papaya i ansiktet minskar finnar och blemmor, och jämna ut hudtonen (ansikte och kropp).
 9. Papaya skrynkliga är också användbar för att återfukta torra eller spruckna hälar.
 10. Det är också ett hjälpmedel vid behandling av hud mykoser.
 11. Att göra en papaya pasta och honung, har en fuktgivande fantastiskt för ansiktet.
 12. Om mappen är gjord med honung och rismjöl kommer krämen ger en bra uppstramande för huden (som bör tillämpas tre gånger i veckan i 20 minuter).
 13. Papaya är också till stor hjälp för att lindra mörka ringar. Bara blanda det med mjölk och tillämpa den på plats, vilket i några minuter.
 14. Blandat med yoghurt, honung, citronsaft och äggvita, vänder papaya i en blekning mask, som måste upprätthållas i ansiktet i 20 minuter och sedan en solskyddsmedel.
 15. Det dagliga intaget av papaya förhindrar håravfall och gallring av trådarna, stärka håret från roten och stimulera tillväxten.
 16. Appliceras på håret, det hjälper rengöra hårbotten, samt ge mer ljusstyrka och liv till håret.

Om du vill använda papaya som en mask för håret, slog bara mixer:

 • 1/2 kopp hackad papaya
 • 1/2 kopp hackad banan
 • Naturell yoghurt 1 kopp
 • 1 matsked honung
 • 1 matsked av kokosolja
 • Eventuellt kan ett balsam läggas till belåtenhet.

Kontrollera om inte kvar bitar av frukt i grädde. Passera håret och täck med en duschmössa. Efter en halvtimme, linda med en handduk eller placera en termisk lock, vänta ytterligare en halvtimme och tvätta som vanligt.

Läs också: ekologiska livsmedel: Complete Guide att äta bra utan att spendera en hel del

Fördelarna med papaya för hälsan som helhet

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Båda konsultdietister lista flera hälsofördelar från papaya konsumtion. Följaktligen Thaianna Costa kommenterar att "papaya frukt är en mycket näringsrik, innehållande vitaminerna A, C och B-komplex, mineraler och fibrer såsom kalium och fosfor. Den har också ett enzym som kallas papain som hjälper till i matsmältningen av livsmedel och följaktligen absorptionen av näringsämnen i kroppen. Det har laxerande servo personer med förstoppning. C-vitamin tillsammans med vitamin A kommer att ge en kraft för immunitet, förutom att bekämpa verkan av fria radikaler, som är ansvariga för åldrande av organismen. Papaya är fortfarande källa till karotenoider som verkar för att förebygga retinala sjukdomar. "

Barbara Rodriguez, i sin tur, förklarar att frukt "har antioxidant från karotenoider, som är pigment spridda i naturen, som kännetecknas av bildskärms färger i livsmedel. Denna antioxidant åtgärd innebär att stärka immunförsvaret, vilket minskar risken för degenerativa sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, bland andra "och säger också att de lösliga fibrerna i papaya" hjälp i att sänka kolesterol i kombination med en hälsosam kost och motion. "

Dessutom är det papaya populärt visat att lindra olika gastrointestinala obalanser, diabetes, hosta och andningsproblem, och degenerativa hjärtsjukdomar, njurproblem, utslag, svullnad, sår och även mörka ringar. Naturligtvis i många av dessa förhållanden, papaya kan inte användas som den enda formen av behandling - Det är alltid viktigt att konsultera en specialistläkare. Men säkert frukten hjälper en hel del för att lindra symptomen.

Dessutom är papaya en extremt mångsidig frukt: allt är användbar för något, och beredningen av varje del av frukten kan framställas på flera olika sätt:

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

massa

Massan inuti frukten, är den vanligaste delen och den som ger mest hälsofördelar. Det kan ätas rå - i bitar, eller som juice eller grädde. Du kan också konsumera papaya i form av godis eller sylt (gjord oftare av grön papaya), kokt, jäst eller sirap. Nu kolla in tusentals fördelar som massa av papaya.

Läs också: 10 juicer med läkemedel befogenheter

 1. Papaya har antiinflammatoriska egenskaper, antioxidanter, närande, uppmjukande laxermedel och urindrivande medel.
 2. Den har massor av betakaroten, som är tänkt att vara ett hjälpmedel för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.
 3. Rik på fibrer, hjälper det att minska och kontrollera kolesterolnivåer.
 4. För en stor mängd antioxidanter, hjälper till att undvika för tidigt åldrande av kroppen.
 5. Inlopps papaya hjälper till att reglera blodtrycket, med ett hjälpmedel vid behandling av hypertension beroende på den stora mängden kalium i frukten.
 6. Beta-karoten och vitamin C närvarande i papaya stärka immunförsvaret och hjälper kroppen för att förhindra infektioner, förkylningar och influensa.
 7. När den appliceras på sår, påskyndar läkningsprocessen.
 8. Papaya hjälper till att kontrollera diabetes.
 9. Papain närvarande i frukten hjälper matsmältningen, lindra förstoppning.
 10. Regelbunden konsumtion hjälper till att förhindra kolon infektioner.
 11. Det stöd i viktminskning processen, eftersom det är en söt och välsmakande frukt, men med massor av fibrer och låg i kalorier.
 12. Daglig konsumtion av en bit av mogen papaya (kan inte vara grön eller semimaduro) av gravida kvinnor hjälper till att förhindra illamående och graviditetsillamående.
 13. Det har milda antiinflammatoriska egenskaper som minimerar den smärta som de som lider av osteoporos, artrit och ödem.
 14. Det hjälper till att kontrollera mensvärk och oegentligheter.

Latex (sap)

Latex är den vitaktig vätska som kommer ut ur papaya skal när det är fortfarande gröna. För sin produktion, är det nödvändigt att frukten är fortfarande på anläggningen. De bör göras små snitt i papaya skal, på morgonen, och låt vätskan rinna ut i en mörk glasbehållare. Latex måste torka i solen, och om återkallande kan tas var 4 dagar. När klar, några av deras användningsområden:

 1. Utspädd i vatten, mjuknar liktornar och vårtor.
 2. Det har helande och något antibakteriell effekt.
 3. När de intas, är det användbart att styra andningsproblem såsom hosta, bronkit och andnöd.

Trots dessa fördelar, måste du vara alert eftersom latex kan orsaka dermatit och allergier generellt stark.

manliga papaya blommor

De papaya identifieras i allmänhet som manlig, kvinnlig eller hermafrodit, eftersom de senare är av högre kommersiellt värde, genom att presentera en mer köttig massa och mindre frön. Den manliga papaya är känd för sina blommor och frukter, mer långsträckt, och den långa kabeln som ansluter frukten av trädet - denna som orsakar den manliga papaya är populärt erkänd som "rep papaya" eller "papaya stjälk." Det är den typ vars blommor är mer användbar för hälsa, och efter torkning i solen, kan användas för att göra en infusion eller sirap slemlösande effekt och anti-inflammatorisk.

frön

Att användas för att papaya frön torkas och mals. Bland de medicinska egenskaper hos sin konsumtion, vi har:

 1. Hjälp mot förstoppning.
 2. Skydd av levern.
 3. Detox kroppen.

Populärt, står det att konsumtionen av papaya frön slå även mot inälvsmask, men denna användning uteslöts av vetenskaplig forskning som visat att papaya har mycket liten effekt på dessa maskar.

Läs också: 6 bästa frukt för hälsa och skönhet på sommaren

löv

Liksom allt i papaya lämnar också ha mild terapeutisk funktion. Te gjort med sådana blad är mag och har mild antiinflammatorisk effekt.

Försiktighet bör iakttas med papaya

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Även om papaya har många kvaliteter, det tar hänsyn till vissa risksituationer. Vissa personer kan vara allergiska mot papain, liksom latex, som kan orsaka gastrit, även om de intas av människor med de mest nedsatt mag-tarmkanalen.

Dessutom, latex, närvarande i större mängder i grön papaya, kan vara skadligt under graviditeten genom att undertrycka effekterna av progesteron hos kvinnor, vilket kan öka risken för missfall. Men det är inget problem i att använda små dagliga mängder av mogen papaya under graviditeten.

Det finns även några studier som hävdar att grön papaya konsumtion dagliga arbetet som en naturlig födsel, men det är oprövad.

Det är också viktigt att i möjligaste mån att papaya används i livsmedelsproduktion är ekologiskt, det vill säga utan användning av bekämpningsmedel. Detta beror på att frukten är en som absorberar gifter i Mays belopp, och hamnar tar det i vår kropp, med alla sina näringsämnen. God hygien är också viktigt, så att konsumenten kommer att leda till fler fördelar än skada.

Sätta papaya kost

Med så många fördelar, är papaya en frukt som är värt att införas i kosten varje dag. Men inte alla människor har idéer om hur man sätter den i dina måltider. Bárbara Rodriguez föreslår cosuma "½ papaya till frukost eller mellanmål på eftermiddagen, tillsammans med en matsked (soppa) av granola."

Både Barbara när Thaianna nämner möjligheten att göra papaya juice, och föreslår att frukt kan blandas med andra, som orange, förslaget Barbara, om personen inte gillar smaken av papaya.

Genom att följa dessa förslag, kommer du att kunna säkert dra nytta av alla fördelar med papaya, en viktig frukt på varje meny!