Fel som ökar kalorier från din kost - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Det finns många livsmedel som förutom välsmakande, ger fördelar för vår hälsa och kan därför vara en del av en hälsosam kost och viktminskning.

Men när det gäller att använda dessa livsmedel och förbereda vissa rätter, vissa människor överdriva ytterligare ingredienser, som hamnar lägga till extra kalorier till din diet.

Nedan kan du se en lista över livsmedel som ofta är beredda och / eller ätas "fel" sätt, som bara lägga kalorier till mat ... samt tips för att undvika dessa små misstag hindrar din diet:

1. ägg

Ägget är väl känd för att vara en hälsosam mat, men det bör inte konsumeras i överskott och inte åtföljs av andra kaloririka ingredienser.

En nutritionist och personlig kost Sabrina Lopes förklarar att ett kokt ägg har i genomsnitt 98 kalorier. Längre en ost omelett, cirka 126 kalorier.

"Att äta färre kalorier i omelett måste man undvika att hårdost föredrar vita ostar, undviker också inbäddad som bacon, pepperoni, och andra ingredienser. Det kan också lägga till grönsaker ", säger Sabrina.

2. Potatis

Potatisen är ett livsmedel som tilltalar de flesta. Men hur den är beredd gör hela skillnaden i kosten för dem som försöker gå ner i vikt eller bara behålla vikten.

Jackeline Taglieta, en nutritionist från universitetet i Sao Paulo (USP), forskarutbildning i Nutrition Funktionell Clinic, förklarar att en bakad potatis slitsad sked (50 g) ger 40 kalorier. Redan en hålslev chips (30 g), 80. Det vill säga dubbelt så många kalorier!

3. Kött

Samma sak gäller för kött. Hur det är beredd gör hela skillnaden på en diet.

Sabrina Lopes förklarar grillat kött är i genomsnitt 140 kalorier, medan en panerad kött är cirka 320.

4. Fisk

Fisken är väl känd för att erbjuda hälsofördelar och har få kalorier, är en super viktigt livsmedel i kosten för dem som vill gå ner i vikt eller bara ett hälsosammare liv.

Men det är värt uppmärksamma skillnaden i kalorier mellan en stekt fisk och stekt fisk (inte belyser frågan om skada som erbjuder stekt mat för vår hälsa).

Jackeline Taglieta betonar att en filé (150 g) av vit fisk (t ex, kummel) har 150 kalorier bakade, stekta fisk medan det ger 230 kalorier.

5. mjölk

Nutritionist Jackeline förklarar att ett glas skummjölk (200 ml) ger 70 kalorier. Men om samma mängd skummjölk, läggs två matskedar (soppa) av choklad, kommer personen förbrukar 144 kalorier.

6. ost

Människor bör uppmärksamma också på vilken typ av ost som kommer att förbruka. Jackeline Taglieta påpekar att en genomsnittlig slice (30 g) färska ost gruvor har 45 kalorier - samma mängd som ger ett genomsnitt på ricotta skiva.

Redan en tunn skiva (15 g) av ost Plattan ger 55 kalorier. Och två skivor, totalt 30 g, ger 110 kalorier.

I fallet med mozzarella, en tunn skiva (15 g) har 50 kalorier.

7. Pasta

Vid tidpunkten för att förbereda en nudel, är det viktigt att välja bra råvaror och undvika överdrifter.

Den nutritionist Jackeline påpekar att en nudelsoppa platta att suga (200g) ger i genomsnitt 274 kalorier. "Vi ska inte lägga ingredienser såsom bacon, skinka, korv, gräddfil, ost etc., eftersom förutom att avsevärt öka kalori, mycket höja den inflammatoriska profilen av plattan, vilket ytterligare skadar dem som vill gå ner i vikt eller bibehålla vikt" säger han.

8. ost på pasta

Många människor har för vana att lägga riven parmesanost ovanpå rätter, särskilt när det gäller pasta. Du måste dock komma ihåg att det också tillför kalorier till kosten.

Jackeline Taglieta förklarar att en matsked (10 g) riven parmesanost har traditionellt 43 kalorier. Och en matsked (10 g) riven parmesanost ljus, 36.

Fastän opt för lightversion, är det viktigt att undvika att äta för mycket, så att pasta skålen inte blir alltför kalori.

9. Apelsinjuice

En del människor föredrar, i stället för att suga en apelsin, gör en naturlig juice av frukten.

Den nutritionist Sabrina Lopes påpekar dock att när vi konsumerar saft i frukten plats, bara att äta mer kalorier, eftersom det är mer av en frukt gåvor. "Dessutom kan vissa människor hamnar tillsätta socker i det", säger han.

SSO inte innebära att den naturliga apelsinjuice inte kan konsumeras eller annat. Men det bör inte ersätta dagliga frukt och bör inte sötas.

10. Bröd

Om du kommer att utarbeta ett bröd hemma, är tricket att förbättra näringsprofilen för honom. Jackeline Taglieta förklarar att i stället för att tänka enbart i kalorier, mer värt ersätta en del av vitt mjöl med hela korn som quinoa, amarant och havre flingor; frön såsom lin, sesam, solrosfrö etc. "Hur är det med olja, se till att använda kokos, oliv eller raps", säger han.

Du bör också använda den minsta mängden socker och, vid användning, föredrar ekologiskt. "Inte mycket att ändra näringsvärdet i brödet själv, men du kan arbeta effekten av bröd i kroppen, förbättra glykemiskt index och hans fettprofil", säger nutritionist Jackeline.

Allmänna tips för att inte lägga till extra kalorier till kosten

Fel som ökar kalorier från din kost - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

  • Sabrina Lopes påpekar att det vid tidpunkten för tillagning av mat, kan vi undvika några kalorier i smaksättning, med hjälp av minimala mängder av funktionella oljor, undviker bearbetade kryddor och missbruka naturliga örter och kryddor.
  • Den nutritionist Sabrina förstärker att minska kalorier, är också viktiga utbytes frites för bakade och grillade preparat.
  • Sabrina ihåg att byta raffinerade livsmedel såsom vitt mjöl för fullkornsmjöl också hjälper till att minska extra kalorier.
  • Jackeline Taglieta betonar att det är viktigt att undvika att använda socker juice, frukt etc. När det gäller personer som är mycket används för att den söta smaken, är toppen att gå att minska mängden socker, utbildning gommen med den naturliga smaken av livsmedel och drycker.
  • En annan nutritionist tips Jackeline ersätts av soja ostmassa mappar.
  • Den nutritionist föreslår Jackeline inte ta ett helt glas saft, men bara en halv kopp i taget.
  • Jackeline Taglieta ihåg att olivolja är friska men bör inte användas överdrivet tid säsong salladen. En matsked i genomsnitt räcker.
  • Den nutritionist Jackeline förklarar att man inte bör lägga bacon, pepperoni och korv att förbereda bönor. De som gillar den rökiga smaken, bör välja rökt tofu.
  • Jackeline betonar behovet av att vara försiktig med färdiga salladsdressing. De bästa alternativen till säsongen sallad är äppelcidervinäger, balsamvinäger, citron och apelsin.
  • Den nutritionist Jackeline kom ihåg att du måste använda ett minimum av olja och smör i beredningen av rätter. "Att ha hem nonstick köksredskap god kvalitet är också viktigt. Användningen av fetter ofta avfärdas ", avslutar han.

Med dessa tips är det mycket lättare att undvika misstag i förberedelserna och konsumtion av livsmedel och därmed uppnå lättare dina mål!