Kvinna upptäcker cancer efter manikyr varna fläckar spiken

Foto: iStock

Emalj och dekorerade naglar är passioner odlas av vissa kvinnor. De som ingår i denna grupp älskar att hålla de färgade naglar och är alltid på jakt efter olika dekorationer för testning.

För att möta denna efterfrågan, precis som händer med kläder och accessoarer, det finns också Instagram profiler, Facebook-sidor och ett helt universum tillägnad följa nyheter som kommer till naglarna.

Men mer än ett objekt i samband med estetik eller modevärlden, våra naglar är en del av vår kropp som alla andra, och så att de kan ha vissa förändringar när något är fel.

I allmänhet, de tecken som visas på naglarna indikerar ofta att din kropp är bristfällig i någon vitamin eller mineral. Dock kan vissa typer av fläckar vara ett symptom på en mycket allvarligare sjukdom som cancer.

En melanom i manikyr tabellen

Kvinna upptäcker cancer efter manikyr varna fläckar spiken

Källa: Facebook / Lisa Harrison Williams

Lisa Williams är en Indiana State manikyr i USA. Hon träffade nyligen en kund som bad att passera en mörk glasyr händer eftersom hon ville dölja en svart-grå lodrätt streck som hade dykt upp på hennes nagel.

Läs också: 14 vanliga frågor om bröstcancer lösas av experter

Kunden, som inte har avslöjat sitt namn, sade att han hade redan gått igenom flera skönhetssalonger och fick olika "diagnoser" för att rand: det kan vara brist på kalcium, gore eller ens en ärftlig signal.

För Lisa Williams, men det var tydligt att detta mörkt streck indikerade en mycket allvarligare sjukdom: cancer. "Jag ville inte skrämma henne, men jag sa till henne att hon ska träffa en läkare omedelbart", rapporterade manikyr på din Facebook-profil.

Några veckor senare, kunden kallade att berätta Lisa att hon hade konsulteras och att tecken var en mycket aggressiv melanom som hade spridit sig till hennes lymfkörtlar. Tyvärr prognosen var inte mycket positivt.

Med kundens tillåtelse, Lisa publicerade historien om Facebook som meddelar folk att uppmärksamma dina naglar eftersom tidig diagnos ökar kraftigt risken för bota cancer. Inlägget är nästan 160 000 aktier vid tidpunkten för offentliggörandet av denna fråga.

Varje mörkt streck på spiken är en melanom?

Kvinna upptäcker cancer efter manikyr varna fläckar spiken

Foto: Uppspelning / WebMD

Om du har observerat en mörk rand på sina naglar eller spikar av någon i din familj, utan att behöva panik. Även om detta tecken verkligen kan indikera närvaron av en cancer skada i de flesta fall är det något godartad.

Läs också: 7 vanor som kan minska med 40% chans att få cancer

En förklaring till mörka fläckar på naglarna är trauman: som resten av huden blir lila efter en träff, kan naglarna också ha interna blodsutgjutelse och bildar ett hematom.

En annan möjlighet är att rand är en plats för födelse, som en pint, vanligare hos personer i östra eller afrikanskt ursprung. Men liksom andra platser, måste vi vara uppmärksamma på förändringar i storlek, form och färg, vilket kan vara ett tecken på malignitet.

I vilket fall som helst, när man står inför en mörk lista spik, är den mest lämpliga alltid en läkare för att ta tvivel. När en melanom diagnosen ställs i ett tidigt skede, är behandlingen enklare och risken för att bota är mycket höga.