Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Finns det något som barnet tycker om att göra mer än att spela? Oavsett ålder, oavsett om det är dag, natt, regn eller solsken, utan tvekan den aktuella verksamheten viktigast för barn är ett skämt. Och det spelar barnet lär sig att vara människa, att leva i samhället, att räkna, att hoppa, för att skapa, det vill säga allt slutar upp att vara en utbildning för olika aspekter av ditt liv.

Mångfalden av spel blir viktigt och tur är att barn har förmågan att ha kul med lite. Men på senare tid, det fanns en stor skurk för bakgård spel: den massiva förekomsten av elektroniska grejor som håller uppmärksamheten hos små med ljus, ljud och rörliga bilder.

Men att ta bort barnets teknik är också något anges. Balansen är fortfarande det bästa alternativet i dessa fall.

Kom ihåg att inte bara dator som underhåller och som inte bara utvecklas liten tablett. Spela utomhus, spela, kräver kreativitet, fysisk rörelse och interaktion med andra barn hjälpa en hel del i den psykologiska, sociala och motoriska utveckling.

Enligt Sonia Meri Roders, pedagogiska baronen Rio Branco School samordnare för Blumenau (SC), "den gamla skämt är till stor hjälp i barnets utveckling. Förutom kroppens utveckling är avgörande för den fysiska, emotionella och intellektuella. Genom dem, barn utvecklar sitt språk, tanke, social interaktion, lära sig att leva tillsammans och respekterar varandra. "

Läs också: leksaker för barn i alla åldrar

gamla spel som barnen kommer att älska

Kommer du ihåg hans upptåg som barn och som roade med dem? Vad sägs om att införa dem i livet för sina barn och ge dem all den glädje och magi i traditionella spel? Här är några spel för dig att komma ihåg och dela denna stora arv till dina barn:

Spela för att stimulera samordningen

Foto: ReproduktionFoto: Reproduktion

Foto: Reproduktion

1. stekt Batatinha: Med ryggen mot resten av gruppen, ett barn, som kommer att vara potatis, talar högt: "stekt Batatinha en, två, tre!". Under denna fras, de andra barnen försöker närma potatis, men de behöver för att stoppa när hon slutade prata och vända för att möta dem. Om någon är fångad rörelse är ute, och de första att få luta sig tillbaka barn potatis vinner.

2. Hoppa rep: Det finns flera lägen för detta spel, där barnen följa vad som sägs av musik. En av de mest klassiska låtar är "En man knackade på min dörr och jag öppnade. Mina damer och herrar, lägga handen på marken. Mina damer och herrar hoppa på ena foten. Mina damer och herrar anser en rodadinha och gå pro öga gatan (när barnet måste lämna repet utan att vidröra det)! "

3. rockring: Det färgstarka plast cirkel har makt att njuta av det för en lång tid barn i alla åldrar, även de minsta som inte kan helt stänga av ramen. I midjan, höftrörelser, handleder eller hals, kommer bågen att lära mycket om kroppen till barn.

4. Hopscotch: Ett enkelt skämt och innebär olika lärande. Med en bit krita eller kol, är utformad för att amarelinha marken. Husen är numrerade och "himlen" kan färgas. Gå igenom väg hage kommer att kräva en hel del barn balans och koordination motor.

Läs också: 3 recept för att uppmuntra barn att äta grönsaker

5. dum: en boll och minst tre personer krävs. Ett barn kommer att vara dum och måste kunna fånga bollen medan andra spelar varandra. Som spelar och har bollen i beslag av den dumma dumma är det dags.

6. otedama: Med bara fem stenar ger att montera ett utmanande spel tid av stora-morföräldrar. Spelet består av att spela en av stenarna upp och få en annan på marken innan den lanserades falla i din hand. Det kan spelas på olika sätt med tanken att det blir allt svårare.

7. Tvål Prickig: En magisk skämt och som uppmuntrar små för att rikta luften och styra membranet. Och onödigt att köpa den industriella modell - trots att mycket billig - ett glas med vatten och diskmedel och ett sugrör var tillräckliga för att lösa spelet.

Spela för att stimulera kreativiteten

Foto: ReproduktionFoto: Reproduktion

Foto: Reproduktion

8. Cirandas: Det finns många låtar, alla med sin egen kulturella bakgrund och olika rörelser som skall följas av barn. "Play sjungit, även utan användning av material, utveckla kreativitet, resonemang, minne, musikalisk perception, samordning grovmotoriska och främja samverkan och sällskaplighet", tillägger utbildningskoordinatorn Sonia Meri Roders.

9. Massinha: Degen uppmuntrar kreativitet på ett enkelt och roligt sätt. Ju fler färger, desto större intresse för barnet att skapa olika former och föremål. Den är lämplig för alla åldrar, kommer att uppmuntra kapacitetsuppbyggnad och motionera mera detaljerade fingerrörelser.

Läs också: Hur man svarar på barnens frågor

10. Skattjakt: Göm ett pris (kan vara en söt, en bock, någon gåva) någonstans i huset eller i trädgården. Efter att ha valt gömställe, välja andra platser i huset för att dölja ledtrådar i roller som leder till skatten.

11. Styrka: Barnet väljer ett ord och är på papperet endast med motsvarande risquinhos varje bokstav. Den andra personen försöker gissa ordet 'sparka' en bokstav i taget. Varje misstag, visas en del av en docka på galgen vara helt full eller ordet upptäckt.

12. Mimic: Det här spelet kan göras var som helst. Ett barn ensam eller i grupp beslutar med ett föremål, djur, film eller något annat som kommer hållas och kommer att notera på papper. Den andra gruppen av barn måste gissa ordet valt.

Spela för att stimulera social interaktion

Foto: ReproduktionFoto: Reproduktion

Foto: Reproduktion

13. Burn: Spela bra att utöva tonhöjd och hastighet samtidigt går in barnen i grupper. Uppdelad i två sidor av ett utrymme som helst, lag försöker kasta och slå barnen på det andra laget med en boll. När någon drabbas går till 'fängelse'. Vinn laget som drabbade alla medlemmar av den andra.

14. hoppa: Barnen är placerade i rader, knäböj vila händerna på hans knä. En efter en, kommer barnen att hoppa på baksidan av vänner och återvänder till utgångsläget bara framåt.

Läs också: Forskning visar alarmerande uppgifter om barn och internet

15. Poke flag: Gruppen delas på samma sätt som branden i två lag. Men den här gången är målet att fånga flaggan av en annan grupp som skyddas i bakgrunden. Om barnet att försöka få motståndaren rörd av rival, kommer det att frysas på plats tills en kompis på samma team för att tina.

16. Hide and Seek: En av de mest kända spelen genom tiderna, den kurragömma är lämplig för alla åldrar. Ett barn räknas till 10 medan övriga vänner gömmer sig.

17. Pass ring; Barnen sitter i en cirkel och en av dem kommer att vara i centrum ringen. Händerna på andra barn är stängda clamshell format. Barnet som är med ringen låtsas som sätter i händerna på varje deltagare. Vid slutet, försöker man ta reda på vem som egentligen är ringen.

Antalet spel som uppfanns och tidigare generation till generation för att nå strömmen är oändlig. Det är föräldrarnas roll för att överföra denna kunskap till barn, uppmuntra underhåll av sådan kulturell bagage som bara är bra för dem.