Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Har du hört att barnet kan vara i fel läge att födas? Även om det är verkligen en position "fel", men det finns positioner som kan göra de mest komplicerade vaginal förlossning eller ens positioner där utföra ett kejsarsnitt krävs. Dock är det vanligaste att de flesta gravida kvinnor kan ha en normal förlossning, som spädbarn anta ofta den bästa hållning för att vid tiden för födelsen.

Fortfarande, Brasilien har en hög hastighet av födda efter kejsarsnitt, som överstiger 40%. WHO: s rekommendation är dock att denna takt inte överstiger 15%. Enligt forskning är född i Brasilien, 28% av kvinnorna vill ha kejsarsnitt i början av graviditeten. Men motiveras av kejsarsnitt barnets ställning är ett beslut som skulle hända endast i barnsäng.

"Barnet rör sig och kan, under graviditeten, ta olika positioner. Vid födseln är barnet i en ogynnsam ställning för normal leverans är kejsarsnitt anges ", säger förlossningsläkare och gynekolog Domingos Mantelli.

Vad kommer att avgöra påverkan på vilken typ av leverans är den position i vilken barnet är vid födseln, oberoende av andra att han kan ha tagit under graviditeten. Den lämpligaste, med tanke på endast positionen hos fostret, är att vänta tills början av arbetskraft för att fylla i C-delen är nödvändig. När allt kommer omkring, är sannolikheten att barnet placeras gynna vaginal förlossning.

Barnet positioner i arbets

"Positionerna påverka snarare i tiden för födelsen", förklarar Domingos Mantelli. "Generellt är barnet placeras av fri vilja. Han rör sig under hela graviditeten ", tillägger han.

Kolla vilka är de gemensamma ståndpunkter barnet och hur varje påverkar tidpunkten för leverans.

Foto: Uppspelning / Medicine MBBS

Foto: Uppspelning / Medicine MBBS

cefaliska ståndpunkt

Huvudet position är en där barnet är upp och ner. Enligt Dr Domingos, är detta den bästa positionen för födelsen av vaginal förlossning. Dessutom är det den vanligaste ställningen visar att över 90% av fallen barnet antar naturligtvis cefaliska position.

Som böjning av barnets huvud, kan huvudposition böjas eller avböjas för 1: a, 2: a (panna) eller 3: e graden (ansikte). "In böjd huvudets position, böjs 1: a graden och 3: e graden avlänkas barnet föds också vaginalt", säger läkaren.

Emellertid, i det avböjda läget av 2:e grad, krävs en C-sektion. Även om den böjs 3: e graden kan utföras för en vaginal förlossning är en ovanlig hållning och är inte så vanligt att förlossningsläkare kan utföra en normal förlossning i detta fall.

bakstyckespositionen

När barnet sitter - det vill säga gå upp - det är i sätesbjudning. Även om mycket är spekulerats om det omöjliga i normal förlossning när barnet sitter, är detta ett möjligt alternativ. "I sätesbjudning kan också födas vaginalt, men är lite svårare", säger förlossningsläkare.

tvärgående läge

I detta läge barnet ligger ner, korsade i livmodern. I många fall kan läkaren kunna hjälpa barnet att vända denna position i cefaliska. När detta inte sker och den gravida kvinnan är redan i arbete, är det inte möjligt att ett barn som föds genom normal förlossning. "I tvärläget är nödvändigtvis kejsarsnitt," pekar Dr Domingos.

3 myter om barnets hållning och förlossning

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

1. Obligatorisk kejsarsnitt i barnvakt fall

"En av de största myterna i förhållande till barnets ställning är att när barnet sitter nödvändigtvis vara kejsarsnitt. Bäcken barn, eller sitter, kan också födas vaginalt ", säger Domingos Mantelli.

2. Obligatorisk kejsarsnitt när sladden är virad runt barnet

Sladden lindas i någon del av fostret inte är en avgörande skälet behovet av kejsarsnitt. Även sladden vända barnet, är det möjligt att en normal förlossning utan utgör en risk för barnet.

3. Underlåtenhet att göra barnet tur

När barnet är i en annan position i cefaliska, kan du göra några övningar så att den ändrar position. För detta dock måste du kontakta din barnmorska. "Det finns vissa manövrar som läkare kan göra för att försöka vända barnet. Till exempel finns det en manöver som kallas extern cefaliska version, där läkaren ofta kan vända barn är tvär bäcken eller till huvudets position ", säger Dr Domingos.

När CS är verkligen nödvändigt?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Inte bara är placeringen av barnet i förlossning som kan orsaka ett kejsarsnitt är nödvändig. Ändå de fall där detta händer är sällsynta: det vanligaste är att kvinnan kan ha normal förlossning utan problem.

Kolla in de viktigaste faktorerna som gör den nödvändiga kejsarsnitt:

  • När barnet är i sätesbjudning och inte vänt vid födseln;
  • När det finns placenta previa;
  • När modern är HIV-positiv och ingen virusmängd räkning eller en hög viral belastning;
  • När efter starten av arbetskraft, navelsträngen först visas att barnet i kanalen;
  • När mamman har hjärtsjukdomar, i vissa fall.

Babies "too big" eller den gravida kvinnan att ha mer än 35 år är inte avgörande skäl för indikering av ett kejsarsnitt. Andra fall, såsom mor har högt blodtryck, bör studeras med läkaren.

Det är alltid viktigt att diskutera med förlossningsläkare situationen, söka information och kontrollera alla aspekter av graviditeten innan beslut fattas. Ett medvetet val kan ge en hälsosam leverans - både för kvinnan och barnet!