Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Medan många kvinnor lider kritik för att inte vilja bli gravid, andra blir domar och fördomar mål under perioden av graviditeten. Kommentarer och frågor till dig, kan tyckas oskyldiga och enkla nyfikenhet demonstrationer kan göra den gravida kvinnan att känna sig obekväma, generad eller förolämpad.

Även välmenande kommentarer kan förvandlas till en negativ upplevelse för den gravida kvinnan. Fátima Aparecida, nu mamma till två flickor, minns fortfarande med nöd av några tal Hon hörde under sin första graviditet, kompliceras av upptäckten av en fibroid i livmodern.

"Den värsta känslan i världen var att höra folk som säger att de förväntade min dotter föddes vanliga", säger Fatima. Att gå igenom det första gången och redan oroad över hälsan hos barnet på grund av komplikationer i samband med graviditet, dessa kommentarer gjorde henne ännu mer oroliga och stressade - motsatsen till medicinska rekommendationer, som var vila och lugn. Barnet föddes vid god hälsa och andra graviditet gick utan någon speciell komplexitet, men dessa stunder är fortfarande starka varumärken i mammas minne.

Graviditet kan vara en underbar scen och du kan också samarbeta med den. Kolla in vår lista några kommentarer och frågor som kan vara obehagliga och bör undvikas.

1. "Det var planerat?"

Svaret på denna fråga har inget att göra med hur mamman känner om graviditeten. När allt kommer omkring kan man oplanerad graviditet ta så mycket glädje som en som har efterlängtade.

Läs också: 10 spel för baby shower

2. "Kan jag röra din mage?"

Även om vissa kvinnor inte bryr sig, andra kan vara mycket obehagligt med andra människor att röra din mage. Varje vet hur man mår bättre om sin egen kropp och om den gravida vill dela en bebis rörelser med dig, kommer att göra sig inbjudan.

3. "Du säker på att du inte är tvillingar?"

Varje typ av kropp reagerar på ett sätt att graviditet. Fråga om kvinnan är rätt om antalet barn som genererar tyder på att du tycker att hon är "stor" för mycket för ett barn.

4. "Vet du vem fadern är?"

Oavsett svaret är detta en pinsam fråga. Civilstånd moder liten betydelse, frågor om faderskap är påträngande och kan vara stötande.

5. "Ett annat barn? Vad mod! "

Även om du kan hitta en modig handling har mer än ett barn, kan andra drömmer om tre, fem, mars Rätt för dig är inte idealiskt för alla och respekt är alltid nödvändigt.

6. "Du är inte för gammal för att ha ett barn?"

Rätt tid att bli gravid när det gäller gravida kvinnor. Du vet inte de skäl som ledde henne att bli gravid vid den tiden och oavsett orsak, kan denna typ av fråga göra henne obekväm och orolig för hennes hälsa och barnets hälsa.

Läs också: 5 vanliga rädsla under graviditeten

7. "Tror du inte för tidigt att bli gravid igen?"

Mödrar som blir gravida kort efter födseln av ett barn kan bli föremål för frågor som denna. Intervallet mellan födelsen av barn är något personligt och frågan huruvida graviditet kom på en bra tid kommer bara att orsaka besvär.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

8. "Är du säker på att detta är vad du vill?"

Om den gravida kvinnan är ganska nöjd med graviditeten eller om du är orolig och full av tvivel, oavsett: frågan om det är rätt att graviditeten eller inte bättre för det skapar bara en obehaglig känsla av dom.

9. "Njut nu på grund efter att ha lämnat magen blir värre!"

Att ta hand om ett barn tar arbete och kräver engagemang, men det betyder inte på något sätt att livet efter förlossningen av barnet går blir "sämre".

10. "Jag hoppas att barnet kommer att vara normal."

Det är inget fel med hopp om att barnet är friskt. Men beroende på hur du säger det, kan det tyckas att det finns någon särskild anledning till varför hälsa är tveksamt eller att barnet kommer att vara mindre välkommet om inte född frisk.

11. "Hur kunde dina föräldrar reagera?"

Fråga om föräldrarnas reaktion - eller någon annan - öppnar dörren till tolken gravida de skulle ha någon anledning att inte vara glad eller nöjd med graviditeten.

Läs också: 6 viktiga tips för kvinnor som vill bli gravida

12. "Gör ett kejsarsnitt, det är mycket lättare."

Förlossning är något ytterst personlig och måste vara valet av mamman. Medan en C-sektionen var det bästa för dig, kan det inte vara det bästa för henne. Dessutom är inte lätt genomgår kirurgi.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

13. "Du är så liten, leveransen kommer att vara hemskt."

Sådana kommentarer kan hamna lämnar mamman ännu mer oroad över tiden för födelsen och kan hamna avskräcka hennes val. Kom ihåg att leveransen är personlig, att varje fall är unikt och att erfarenheten av kvinnor kan vara underbart - och kommentarer så inte samarbetar alls för detta.

14. "Det kommer att förstöra ditt liv."

antar aldrig hållning av ett barn tror att det kommer att göra en kvinna känner sig tvungna att helt ge upp sin livsstil eller att framtida förändringar kommer inte att göra glada.

15. "Du blev gravid före eller efter äktenskapet?"

nygift gravid kan locka en hel del intresse i barnets dagen för befruktningen. Innan orsaka begränsningar, fråga dig själv: spelar det verkligen någon roll? När allt detta är en privatsak och be låter som intrång.

16. "Men du kommer att amma?"

Det är inte trevligt att göra kvinnan känner att valet på hur du kommer att mata ditt barn är mindre värda än någon annan.

Läs också: 6 myter och sanningar om stadier av graviditeten

17. "Du hade en vacker kropp."

Att säga att kvinnan kommer att förlora den vackra kroppen eftersom graviditet är en problematisk inställning. För det första kan den fysiska formen inte prioriteras det. Dessutom har många kvinnor återfå samma form som de hade före graviditeten; och att återhämta kroppen betyder inte att detta kommer att upphöra att vara vacker.

18. "Du kommer att fortsätta att arbeta efter det att barnet är fött?"

Inte göra antaganden. Även för vissa kvinnor är det otänkbart att överge arbetet efter att ha fött ett barn, det är för andra otänkbart att lämna sitt barn och gå tillbaka till arbetet. Beslutet måste komma från kvinnan själv.

19. "Du vill göra detta ensam?"

Skapa ett barn ensam är helt möjligt och ifrågasätter det kan passera en känsla av att du inte anser den gravida kvinnan kan göra det genom att skapa eller ytterligare öka tvivel och oro hon kan ha om sig själv.

20. "Jag hoppas att det kommer en flicka nu!"

Hopp för barnets kön baserat på andra barn kan leda till obehagliga situationer. Det faktum att personen måste ha en pojke, till exempel, betyder inte att hon vill nästa barnet är en flicka "för att bilda paret" eller en annan pojke "för att göra företaget till den första." Dessutom kan kommentarer som detta ger intryck av att barnet kommer att vara mindre kärt om inte motsvarat förväntningarna.

21. "äntligen!"

Om du tror att en kvinna tar för lång tid att bli gravid och "slutligen" kom dit, kom ihåg att tiden när det gäller det. Om hon hade problem att bli gravid och bestämde att det var det ögonblick då hon skulle vara redo för det - det viktiga är att tiden är privat.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

22. "Du kan inte äta det!"

Generellt gravid redan vet vad hon kan och inte kan äta och dricka under graviditeten. Spela makt polisen är obehagligt och kan inte matcha verkligheten i det.

23. "Det är över det goda livet, va?"

Vem har sagt livet med barn kan inte vara bra? Ett barn behöver inte nödvändigtvis eliminera förekomsten av fred eller social och yrkeslivet. Dessutom, för att ägna sig uteslutande till barn är inte heller garantera ett liv som inte är bra.

24. "Vill du ha fler barn?"

Inte alla har en tydlig plan hur många barn räknar med att ha eller ha visshet tillräckligt för att svara på frågor som. Förhör mamman om framtida barn kan få henne att känna sig deprimerad.

25. "Du äter bara det?"

Endast den gravida kvinnan själv vet hur din aptit och hur mycket hon är villig att äta på den tiden. Påpekade att hon äter lite kan göra det ännu mer oroa sig för barnets hälsa, vilket kan vara mycket långt från verkligheten.

26. "Du kommer att äta allt detta?"

På samma sätt är det oartigt att påpeka att gravida att äta mer än nödvändigt. Observationer som dessa kommer att få dig att se ut som en vikt vaksamma.

27. "Hur är färskt!"

Varje kvinna vet sina problem, villkor och vanor hälso att känna sig trygg under graviditeten. Så det är inte trevligt att överväga några av den gravida kvinnans hand som fräschör.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

28. "Du kommer att lämna denna outfit?"

Inget att döma mamman för hennes klädval under graviditeten. korta kläder, rättvis, larguinhas, med eller utan necklines som visar eller döljer magen ... kvinnor är fria att bära vad som gör henne mer bekväm.

29. "Var har du fått det namnet?"

Valet av namn är en viktig och speciell del för gravida kvinnor. Alternativet är oftast ett namn som hon gillar eller som har en viktig betydelse och kritisera valet kan skapa en ganska tråkig väder.

30. "Det här är den sista, eller hur?"

Återigen, kom ihåg att antalet barn anses idealisk för dig är inte alltid densamma för andra. Gör mamman förstår att du tror att hon redan har för många barn och det är dags att sluta det är inte trevligt.

Alltid komma ihåg att det finns flera aspekter av graviditet som är extremt personlig och relaterar endast till gravida kvinnor och även om vissa vill dela sina erfarenheter, andra är mer reserverade. Den allmänna regeln är att respektera särdragen i var och tänk på att det bästa för dig kanske inte är den bästa för varandra!