4 sätt att ändra barnets blöja - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Gör blöjan sätts på en nyfödd baby är enklare än en crescidinho, eftersom detta kräver mamman att ha tålamod, eftersom oftast intensiv rörelse och ibland till och med gråta.

Det bästa sättet att utbyta den nedsmutsade blöjan lugnt är att synkronisera den med den tid då barnet är lugnt. Dessutom bör föräldrarna observera om barnet inte är villig att bli störd av något.

Hur som helst är det viktigt att blöjan inte lämnas ut eftersom barnet kommer att gråta eller göra utbrott eftersom bristen på täta byten blöja kan orsaka obehagliga utslag.

"Det ideala är att ändra blöjan ungefär åtta gånger om dagen, speciellt när du märker att barnet gjorde kissa eller bajsa" rekommenderar barnläkare Antonio Carlos Madeira, vetenskapliga hudkliniken, brasiliansk Society of Pediatrics, i Rio de Janeiro.

Här är några sätt att ändra barnets blöja och göra detta ögonblick att vara tyst:

1 - kontakttid och tillgivenhet

Så att barnet mår bra när man byter blöjor, bör föräldrarna göra denna situation ett ögonblick av kontakt och tillgivenhet, vilket gör korta massage, prata med barnet, kyssa henne och även försiktigt sträcker sin lilla kropp. När du skapar ett behagligt klimat och är gjorda rörelser som orsakar goda känslor, men slappna av, kommer barnet förknippar värmeväxlaren till angenämt interaktion med mamman.

Ett bra tips att föräldrar bör se ut är att kontrollera om barnet inte kan slappna av för associerade växlar känslor av rädsla, efter att ha placerats i det utrymmet när han fick en dålig medicin eller gick igenom en tråkig och smärtsam procedur.

2 - skämt tillfällen

mycket aktiva barn kanske inte gillar att byta blöjor eftersom de måste sluta utforska eller göra roliga aktiviteter de gjorde. Om så är fallet, måste tiden för blöjbyte anpassa sig till att bli en lekfull tillfälle. För att uppnå detta, föräldrar bör hum, ta leksaker och gör de rörelser som görs i barnets kropp under utbytet en del av spelet, som en dans.

3 - Distraction i fokus

Om barnet lätt koncentrerad med saker som lockar ögat, kommer det förmodligen att bli irriterad att titta på taket medan föräldrarna byta blöja. Lösningen på omständigheterna, att sätta en mobil på plats, en av föräldrarna att leka med dockor medan den andra ändrar blöjan, eller ens sätta på en film eller TV-show som små som vid tidpunkten för blöjbyte.

4 - sektion med depåstopp

Blöjan förändring behöver inte vara ett förfarande som föräldrar försöker göra så snabbt som möjligt så att barnet inte blir arg för att vilja gå upp och lämna värmeväxlaren.

Föräldrar kan låta barn upp under förfarandet att göra små "depåstopp" att leka med barnet och återuppta förfarandet mellan stoppen.

För att lyckas med blöjan, liksom särskild uppmärksamhet av de tekniker som nämnts ovan, bör föräldrarna vara uppmärksamma på proceduren i gynnsamma situationer som efter matning, när barnet är lugnare, och med de aktiva och utan dåsighet barn.