Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Hälsoministeriet och Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar exklusiv amning upp till sex månader. Efter denna ålder krävs införandet av andra kompletterande mat för att möta barnets näringsbehov.

Andreia Betti da Silva, nutritionist Dr. Family Clinic, säger att av den sjätte månaden i livet, är barnets matsmältningssystem inte är redo att korrekt smälta maten, eller immunförsvaret kunna bekämpa eventuella infektioner till följd av dessa.

Andrea Alencar de Oliveira, barnläkare och barn onkolog Dr Family Clinic, förklarar att om barnet är i bruk ko färsk mjölk (låda med mjölk eller mjölkpulver), huvud påven kan föras fram för fyra eller fem månader, läkarens bedömning.

"Innan huvud påven bör starta påven frukt på morgonen eller eftermiddagen, utan att ersätta ett flöde. Det bör införas i slammet av skrapas eller krossad frukt, eller en naturlig fruktsaft - börja med 80 ml, den maximala volymen av 120 ml / dag. Vi föredrar att använda färsk frukt i form av frukt barnmat i stället för juice löper större risk för övervikt på grund av högre glykemiskt index (och tenderar att söta saften), och förlusten av fibrer i juice " belyser barnläkare.

Förbereda barn barnmat

Andrea berättar att huvud påven (salt) måste innehålla:

Läs också: 5 saker vi tror på innan de har barn

Foto: Kvinna Tips

Foto: Kvinna Tips

"Det måste placeras en representant för varje grupp; använda en tesked / sojabönolja eller rapsolja eller dessert (rå) och kryddor, såsom vitlök och lök, persilja, gräslök, lagerblad, koriander etc. Använd inte bearbetade kryddor! Efter att ha valt en ingrediens i varje grupp, måste du skala och hacka i små bitar. Och laga maten, börjar med dem som högre tillagningstiden och slutligen matlagning snabbare. Tillsätt oljan i slutet, knåda med en gaffel och erbjuder varm barnmat ", förklarar barnläkare.

Den nutritionist Andreia påpekar att:

1. För att starta, måste den valda maten har ett bra utseende och har tillförlitlig ursprung. Då måste de tvättas ordentligt med manuell rengöring (med rätt borste) och kemisk med klor / klorin (för raw food).

2. För frukt gröt: rosa (er) mat (er) vald (s), krossa (-den) eller skrapa väl med en gaffel, och servera. Inte vätskeform. Du bör ta hand om utsäde och bark i beredningen av påven och undviker tillsättning av socker eller spannmål.

3. Som förberedelse av kokt gröt: rosa (s) mat (s) väljs (s) och (S) placeras i en kastrull med vatten. Koka på svag värme tills de är mjuka. Ta bort från pannan och mäsk (-os) väl med en gaffel, och servera. Vid användning av mer fibrer livsmedel som grönsaker och kött, kan du använda skärmen för enkel tugga / svälja barn tidigt.

Läs också: 20 spännande bilder av mödrar ammar sina barn

4. Använd inte mixer eller matberedare. Undvik att använda salt till säsongen barnmat (särskilt under de första 2-3 månaderna), föredrar färska örter - låt barnet lära den sanna smaken av mat.

50 recept för att förbereda barnmat hemma

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

saltade

1. Morot Pap: en enkel, näringsrik recept för barn som redan har tänder. Det är också en välsmakande alternativ för att komma ikapp med fingrarna (när det gäller lite större barn). Erinrar om att moroten är en god mat och har många viktiga vitaminer för frisk liten.

2. Pea Pap: särskild recept för barn som håller på att införas i världen av fast föda och letar nya texturer och smaker. Ärter grädde har en mindre flytande konsistens och fortfarande har några mjuka bitar av ärter.

3. yam Purezinho: en enkel och välsmakande recept att göra för evigt. Tar jams, skalade och hackade i kuber, vitlök, buljong och hemlagad lök.

4. Pumpa Pap: en mycket mild pumpa grädde, perfekt för den första barnmat barnet, eftersom strukturen är mycket flytande och smak vänligen oftast de små!

Läs också: 4 sätt att ändra barnets blöja

5. Pap potatis, palsternacka och morot: utöver dessa huvudingredienser, behöver du finhackad lök, vitlök, olivolja och kokande vatten. Kom ihåg att kontrollera temperaturen innan servering till baby!

6. Pap potatis, kål och buljong: att göra buljongen hemlagad kött du kommer att använda muskler. Sedan de återstående ingredienserna är bara potatis, ekologisk kål, lök och vitlök.

7. Dubbel Chin rice, bönor och kål: välsmakande och supernutritiva. I detta recept, tar det inte kött, bara carioca bönor, vatten, kål, kokt ris, extra virgin olivolja och salt. Men det är upp till dig att lägga till några kött / kyckling och squishy.

8. Pap sockerbetor och bönor vit: med denna påve, är väl balanserad barnet måltid, den har en energi livsmedel (bönor-vit), en regulator (sockerbetor) och protein (buljongen). Påminna om att buljongen är hemlagad; du kan göra och frysa.

9. Pap för barn att sova: i synnerhet för barn som har svårt att sova och / eller orolig sömn. Denna barnmat har ingredienser rika på tryptofan, en aminosyra som, för att nå hjärnan förvandlas till serotonin, ökar välbefinnandet och säkerställa en mer varaktig och vilsam sömn.

Läs också: 15 fantastiska bilder av barn som gör roliga saker

10. Pap sparris med ägg: du kommer endast att använda extra virgin olivolja, lök, vitlök, potatis, sparris och vatten. Då tips är att den tillagade äggformade björn att glädja barn.

11. spenat och potatis Pap: eftersom den har en energi livsmedel (potatis), en regulator (spenat) och protein (buljongen), är väl balanserad och behaglig för barnet påven.

12. Pap tomat och zucchini: särskilt för barn som befinner sig i tillväxtfas och uppfyller nya smaker. Förutom huvudingredienserna du kommer att använda morötter, selleri, olivolja, buljong hemlagad grönsaker och hemlagad yoghurt.

13. Pap linser och pumpa: en full av smak och hälsa alternativ att erbjuda barn från den sjätte månaden. Tänk på att linserna är rika på järn och kalcium, som är nödvändiga för att förhindra anemi och för små för att ha en god tillväxt.

14. Pap yam, sötpotatis och banan: och välsmakande en annan kombination. Erinrar om att yam är utmärkt för hälsan, minskar surhetsgraden i citrusjuicer och lämna en smak i krämer och andra intäkter.

15. Pumpa Pap, morötter och havre: recept som sammanför en energisk mat (havregryn), två regulatorer (pumpa och morot) och protein (buljongen). Avkastningen är sex portioner som du kan frysa.

16. Pap quinoa och pumpa: En super-enkelt recept, välsmakande, näringsrik och olika. Utöver de viktigaste ingredienserna, kommer du att använda rapsolja, vatten, kycklingbröst, kryddnejlika Indien, gräslök och basilika.

17. Pap potatis, kål och morot: en frisk och välsmakande kombination. Utbytet är två delar. De ingredienser som används är lök, olivolja, köttfärs, kål, morot och potatis.

18. Pap bönor, zucchini och pasta: förberedelsetiden är mindre än två timmar. Det är en balanserad måltid, eftersom det har en energi mat (nudlar), en regulator (zucchini), en stödsubstans (bönor) och protein (köttbuljong).

19. Pap pasta med grönsaker: lätt att förbereda, är Pope förslag till 6-7 månader gamla. Tricket är att slå muskeln i en mixer och sedan frysa koppar eller krukor, att berika nästa barnmat.

20. Pap kyckling, potatis och morot: Du kommer bara att använda hackad kycklingen i små bitar, hackad lök, en liten potatis, morot och en olje tråd. Preparatet är enkel, för en balanserad och välsmakande måltid.

21. Pap kyckling, kassava och vattenkrasse: lätt, frisk och mycket välsmakande recept och kan trollbinda även vuxna! Förutom huvud imgredientes kommer du bara använder rödlök, kokosolja eller solros.

22. Pap kyckling, potatis, morötter och spenat: görs med kycklingbröst, potatis, morötter, lök att krydda och vissa spenat blad. Det är med en färgstark och vacker och med en stor smak, det vill säga allt för att tillfredsställa små.

23. Pap kyckling, kassava, endive och morot: en kombination av utsökta smaker till en mycket hälsosam barnmat. Och du inte ens behöver lägga salt. Även vuxna i huset kommer att vilja bevisa det!

24. Pap kyckling, majs, morot och palsternacka: förutom de viktigaste ingredienserna, kommer du att använda persilja, rödlök, en nypa salt och kokosnötolja (eller solros eller raps). Detta recept ger upp till tre portioner.

25. Pap kyckling, linser, vattenkrasse och palsternacka: recept som lämpar sig för barn från 10 månader till en läcker och komplett måltid. Du kommer att använda strimlad kyckling, vitlök, vatten, kassava, linser, vattenkrasse och olivolja.

26. Canjinha i riskokare: praktiskt recept är redo på 20 minuter. Ingredienserna är lök, kyckling, potatis, morötter, blomkål, ris, vatten och salt.

27. kyckling och morot Polendina: du behöver bara kyckling, morötter, tomater, majsmjöl, rödlök, vitlök, en nypa salt och kokos eller solrosolja. Visst ditt barn kommer att älska!

28. Pap kyckling, grönsaker och lämnar mix: för en komplett och välsmakande måltid. Du kommer att använda kassava, chayote, japanska pumpa, blomkål, linser, gröna blad efter eget gottfinn, kyckling, lök och grön krydda.

29. Pap torsk: torsk, eftersom mycket väl avsaltas, kan vanligtvis konsumeras av barn. I detta recept, bortom det, kommer du att använda potatis, broccoli och mjölk.

30. Pap polenta med kött och spenat: en läcker och näringsrik måltid för ditt barn. Polendina med hirs, kött och spenat. färska kryddor och hemlagad mat för honom växa sig starka och näring.

31. Pap kött, kassava, morot och kål: utöver dessa huvudingredienser använder du lök och du kan välja för att knåda allt med en gaffel, eller använda din mixer eller mixer för att putta.

32. Pap kött, sötpotatis och zucchini: en läcker kombination av smaker och näringsämnen. Sötpotatis är ofta tillräckligt för att tillfredsställa gommen små! Tricket är att steka allt med olivolja, vitlök och lök.

33. Pap kött, bönor, sallad och potatis: för en balanserad och läcker måltid. Du behöver hackade potatis, ris, köttfärs, gröna bönor, sallad, lök, vitlök, koriander och olivolja.

34. Pap kött, linser och palsternacka: det har en mycket välsmakande och något söt smak på grund av palsternacka och morot, att kunna glädja även vuxna!

35. Pap majsmjöl, kål och malet kött: mycket näringsrik och välsmakande, förutom att vara rik på järn. Idealisk för barn från sju månader. Preparatet är enkelt och du kommer endast att använda majsmjöl, köttfärs, vatten, kål, vitlök och olja.

36. Pap slutföra grundläggande: en komplett måltid, med alla de ingredienser som små behöver i detta skede av införandet av fast föda. Och det häftigaste detta recept är att det kan vända flera, det vill säga du enkelt ändra ingredienserna respekterar utbyte inom gruppen.

godis

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

37. Apple Pap: läcker och har ingen hemlighet. Den används i detta recept var den argentinska äpple, som är större och erbjuder inga svårigheter när du rakar. Men om du föredrar eller har hemma, kan du använda en annan typ av äpple!

38. Pap hylsa: Hylsorna och är supersaborosas, har en hög mängd av järn, kalium och magnesium. Du kan använda hylsan Palmer och Tommy och sedan är det bara att i princip skala frukten, ta bort kärnan och skär i medel bitar.

39. Pap Plum: Plum barnmat industrialiserade brukar göra succé för sin smak, men det är inte det lämpligaste alternativet för barnet. Här lär du dig att göra en hemmagjord plommon barnmat som är godare och naturligtvis friskare än redo version.

40. Pap Avocado: Avokado är extremt rika på kalium och folsyra. De kan serveras med andra frukter och lämna supercremosa pap! I detta recept, men det var bara använt avokado.

41. papaya Pap: praktisk och välsmakande recept, som är med en honungssmak naturligt från frukten. Du kommer endast att använda papaya, ett äpple och ett päron, om så önskas.

42. nektarin Pap: nektariner är rika på vitamin A, vitamin B3 och kalium och skörden varar från oktober till december så under denna period, kan du njuta av denna läckra frukt! Denna barnmat använder du fyra nektariner tvättas, urkärnade och skurna i fjärdedelar.

43. Pap papaya och bär: kan erbjudas i allmänhet för barn från sex månader har börjat tilläggskost för barn och lite grandinhas som har selektivitet att äta frukt. Du kommer att använda papaya och bär, som kan vara blåbär, tranbär eller annan frukt.

44. Peach Pap: en frisk och attraktiv recept för de små. Du kommer att använda endast fyra mogna persikor och myntablad. Förberedelsetiden är 15 minuter värt att göra!

45. Pear Pap: päron är en stor frukt för hälsa och särskilt för barnmat. Förutom att vara rik på kalium, fiber och vitamin C de är lättare att smälta och hjälpa kroppen i fall av förstoppning. I detta recept ger vanilj bean en underbar doft och förhöjer smaken på frukten.

46. ​​Pap jordgubb och banan: praktiska, välsmakande, näringsrik och färgstark. Du kommer att använda bara ekologiska jordgubbar och bananer. Även vuxna kommer att vilja bevisa!

47. Pap persimon, papaya och orange: en förstärkt påve, perfekt för "döda hunger" mycket hälsosamt sätt. De ingredienser som används är chokladpersimon, papaya, päron och apelsin päron.

48. Pap äpple, papaya och päron: en blandning av dessa frukter säkerställer en utsökt smak. Utbytet är fyra portioner kan lagras i enskilda krukor i kylskåpet eller frysen.

49. Pap mango, äpple och morot: ett funktionellt frisk barnmat, super lätt, gluten, laktos och socker, bör det vara! Bra tips även för vuxna. Du kommer bara att använda morötter, mango och Fuji äpple.

50. Pap av mandarin, banan och lime of Persia: en annorlunda och läckra barnmat som utöver dessa huvudingredienser, det tar röd guava. Tricket är att inte träffa den persiska filen i en mixer till inte bitter.

Inspirera dig med recepten och skapa god barnmat för ditt barn, alltid komma ihåg att följa de instruktioner som ges av hans barnläkare!

Tips för lagring av barnmat

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Den nutritionist Andreia förklarar att barnmat alltid ska förvaras i kylskåp (både i kylskåp och frys) för att förhindra förruttnelse och ge viss risk för barnets hälsa. "I förhållande till potten, föredrar glas till plast - de stöder bättre de variationer i temperatur (kylning och uppvärmning), är mindre porös (därför mindre benägna att bakteriell vidhäftning), och lättare att sanera (knappast kommer gärna lukt eller andra beredningar) ", säger han.

6 frågor om klar barnet barnmat

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nedan professionell klargöra de viktigaste frågorna som rör spädbarnsuppfödning:

1. Vilken mat börja?

Andreia Betti da Silva: Den första mat som ska införas är naturlig fruktsaft, att presentera barn med nya smaker. rekommenderas inte sockerhalt, så börja med sötad frukt (mogen) för att bättre acceptans. Erbjuda det mellan matning, som en morgon mellanmål eller eftermiddag, och observera barnets reaktioner. Det är normalt att uppleva en viss vägran att starta, eftersom smaken av barnet inte används för att dessa livsmedel - kan ta upp till 10 dagar att acceptera nyheter. Ha tålamod. Från den andra veckan börjar frukten Pope (1x per dag, förmiddag eller eftermiddag), och när de förekommer väl mottagen, tillsätt andra påven till dag - och därmed bli en på morgonen och en annan på eftermiddagen .

Erbjudandet fruktbitar i barnets hand, så att de kan läsa om smak och konsistens av livsmedel. Alltid under uppsikt så att de inte kvävas. 6: e till 7: e månaden, när barnet är redan väl acceptera påven frukt, måste du starta huvud påven. Enligt samma utvecklingen av "söt" påven i den första veckan för att ersätta matar lunch påven "salt" och observera acceptans och barnets reaktioner. När den lägger fram god acceptans anger andra ledande påven vid middagstid.

Tidigare har endast ett livsmedel i taget, för att observera eventuella allergiska reaktioner och kan associera det att livsmedel. Om du efter 4-6 dagar, inte identifieras någon effekt, kan du samla ingredienserna i en nästa måltid.

2. Hur är frekvensen av amning med införandet av barnmat?

Andrea Alencar de Oliveira: Håll amning på efterfrågan, när bröstmjölk, var noga med att hålla ett intervall på 30-40 minuter av fasta före barnmat, för bättre acceptans av maten. Salt påven kan först serveras till lunch och efter några veckor, vid middagen också ersätta motsvarande matning.

Andreia Betti da Silva: Frekvensen av amning beror på vilken metod som används - fri efterfrågan eller rutin. Om efterfrågan kommer föräldrarna måste etablera scheman enligt utvecklingen av kosten. Om metoden är rutin, bara ersätta utfodring av den tiden med motsvarande måltiden. Efter införandet av tilläggskost scheman kommer att vara liknande för båda metoderna. Exempel: 9:00 - Snack Morgon; 9h och 15h - Snack Morgon- och eftermiddags; 9h, 12h och 15h - Snack morgon, lunch och eftermiddagsfika; 9h, 12h, 15h och 18h - Snack morgon, lunch, mellanmål Eftermiddag och middag.

3. Hur lång tid tar en baby mat i kylskåpet och frysen?

Andreia Betti da Silva: Om förvaras i kylskåp, är giltigheten av gröten 24 timmar. Så om du gör stora mängder, rekommenderas att frysa, liksom giltigheten övergår till tre månader. En bra riktlinje är att identifiera potten genom att placera namnet på produkten och det datum det framställts, så har mindre risk för förvirrande giltighet.

4. Kan jag kombinera upp till hur många livsmedel i barnmat?

Andreia Betti da Silva: Helst från den 7: e till 8: e månaden, när barnet är redan inställd med påvar schema (2 snacks och 2 huvudsakliga måltider), är det dags att förbättra kvaliteten på erbjöd påve. Det finns tre livsmedelsgrupper som alltid ska vara närvarande, energi (potatis, pasta, kassava, kassava, ris, sötpotatis, etc.), regulatorer (grönsaker) och Företag (ko kött, kyckling, fisk , ägg, bönor, linser, kikärter, etc.). För en komplett Pope, är att tillsätta åtminstone en av vegetabilisk mat grupp, en av lummiga, ett protein, spannmål 1 / Root och en säd. Därför finns det inget maximalt antal ingredienser, men en mängd olika kombinationer som ska erbjudas.

5. Vilka livsmedel bör inte placeras i barnmat?

Andrea Alencar de Oliveira: Använd inte buljong eller bearbetade kryddor. Inte koka gröt med olja, men tillsätt en matsked sojaolja eller raps eller olivolja soppa efter påven är klar. Lägg inte till salt (gå långsamt lägga upp till ett år gamla).

Andreia Betti da Silva: Det finns livsmedel som inte bör erbjudas barn i första levnadsåret risken för sjukdomar eller allergier och bör därför inte heller läggas / blandas till påvar. De är: Mel; Komjölk och derivat (yoghurt, ost, smör, margarin); Soja och derivat; Och Sweet Sugar (upp till 2 år, om möjligt); Kastanjer och valnötter; Jordgubb och Kiwi och havets frukter

6. Vilka är de rekommenderade livsmedel för barn barnmat?

Andrea Alencar de Oliveira: Mat introduktion för barn är en inlärningsfas texturer, färger, dofter och smaker. Viktigt att låta barnet röra färska livsmedel som lätt kokta eller råa frukter och grönsaker. Presenterade barnet denna nya värld av smaker. Anpassningen till mat är också relaterad till familjen kultur, med respekt för inledningen enligt åldersgrupp och varje vinst under de följande månaderna och ledning av barnläkare. I sammansättningen av barnmat, är toppen att alltid sätta en representant från varje matgrupp. Ett djur protein, en knöl eller spannmål, en grönsak, en grönsak, en representativa blad och grönsaker. Så att maten är näringsrika och balanserade.

Slutligen, nutritionist Andreia påpekar att det inte finns någon "mat bättre än den andra." Det bästa för ditt barn är kombinationen av de olika livsmedelsgrupper och olika erbjuds, varigenom barnet har alla näringsämnen som behövs för god tillväxt och utveckling!