Som gravid kan äta och gå upp i vikt under graviditeten? - Kvinnor TipsDet är vanligt att kvinnan under graviditeten har tvivel om sin makt och vikt som bör och kan uppnå på grund av graviditet. Det finns så många myter om det som är svårt att urskilja vad som verkligen är tillämplig. Så vi bestämde oss för att ta två av de viktigaste tvivel om kost och idealvikt under graviditet, kolla in:

Som en gravid ska äta?

Under graviditeten, att en kvinnas kropp lagrar näringsämnen vara beredd på amning. Således kräver kroppen mer kalorier för att ge näring åt barnet och behålla reserver för framtiden.

Kvinnor är under öka din kaloriförbrukning i början av graviditeten att vara redo i tid för de senaste månaderna och amning. Kvinnor med normal vikt eller överviktiga öka intaget av kalorier i det tolfte veckan.

Men det betyder inte att kvinnor ska börja "äta för två", men att ge näring på rätt sätt. För detta behöver konsultera en dietist för att göra en fullständig bedömning och definiera den optimala kosten och konsumerar rätt mängd av varje mat. normalt föreslagna beloppet för ökad kaloriförbrukning under graviditet är mellan 300 och 350Kcal mer per dag.

Som en gravid kvinna kan gå upp i vikt?

Gravida kvinnor som har en normal, hälsosam vikt före graviditeten bör få ca 11 till 14 kg under graviditeten. De som ligger över hälsosam vikt bör gå upp i vikt bara 7 till 9 kg medan gravida kvinnor som är underviktiga måste vinna 13 till 16 kg under de första nio månaderna.

Det är viktigt omsorg mat under graviditeten och inte ryckas med inaktivitet. Övervikt under graviditet kan leda till fetma. Dessutom driver gravid övervikt risken att få graviditetsdiabetes, bland andra sjukdomar. Dessa komplikationer kan hämma leverans och kvinnan kan behöva välja ett kejsarsnitt. I fallet med gravid undervikt, finns det en risk för att barnet födas svagare, mindre näring och mer benägna att få infektioner och andra komplikationer efter förlossningen.

Mot bakgrund av detta bör alla gravida kvinnor att ta hand om mat och vikt och också lita på att övervaka dietist och läkare som gör prenatal att säkerställa en smidig graviditet och barnet är fött friska och starka.