Hur och när berätta ditt barn att han har antagits

Foto: iStock

Anta är utan tvekan en akt av kärlek som förvandlar inte bara livet av den fastställda, utan även de som antar. Men naturligtvis är det en handling som bär ansvaret - och bland de viktigaste av dessa är behovet av att "komma clean" och prata om adoption med barn eller ungdomar antagits.

Detta är ett problem som medför många tvivel och farhågor hos personer som redan har antagit eller tänka på att använda. "Hur och när man ska tala om för barnet att han har antagits?" Är den stora frågan.

Visst finns det ingen standard svar, eftersom varje fall är unikt, men faktum kvarstår att berätta om adoption är en nödvändighet. Så ha detta i åtanke är det första steget att vidta åtgärder och göra allt så naturligt som möjligt, precis som det ska vara.

Berätta om adoption är framför allt gör det möjligt för barn eller ungdomar känner sin egen historia och därmed kan leva med det utan trauma eller tabun. Men beroende på omständigheterna, till en början, kan informationen chock och även generera några irritationsmoment, är det värt att komma ihåg att sanningen är alltid det bästa sättet.

När berättar barnet hon antas?

Hur och när berätta ditt barn att han har antagits

Foto: iStock

Det är svårt att tala vid en lämplig ålder och tid, eftersom varje enskilt fall har sina egenheter. Men faktum är att så snart som adoptivbarn veta sanningen, desto bättre!

Läs också: 10 vanor som kommer att stärka relationen med sina barn

Till Lizandra Arita, psykolog specialist i klinisk och institutionella, bör detta vara en normal, naturlig process som är en del av barnets liv, från barndomen i en metaforisk sätt. "Man ska inte förvänta sig en viss tid, som en ritual eller en speciell fest ska räknas. Det borde vara ett ämne talade allvar, men inte lika tabu ", säger han.

"Helst är det naturligtvis talat med barnet att det inte är den biologiska dotter, som föddes av en annan kvinnas mage, men som kom till denna familj och anses som dotter / o, bara inte bärs av biologiska vägar", tillägger psykolog.

I denna mening är det intressant "passar detta när det passar." När familjen tittar på en film som talar om ämnet, till exempel, säger Lizandra. "När de ber, om de gör denna ritual, kan föräldrarna ta till 'tacka den person som förde barnet till världen', etc. Dvs de kan fixa sätt att ge exempel, talar om införandet av verkliga, lätt och transparent, utan att det är tungt, "guider.

"Jag undervisar alltid mödrar också göra det, första, det omedvetna delen, dvs vid den tidpunkt då barnet sover på natten samtal. När barnet sover i de första minuterna, närmar sig mamman barnets öra och förklarade situationen. Be om förlåtelse för något dåligt som hände, säger att mycket älskar barnet, som accepterar som ett barn, säger att barnet kan naturligtvis acceptera detta tillstånd, med kärlek, med tacksamhet, med full acceptans utan bitterhet, förlåtande ", tillägger han psykologen.

Observera att, beroende på barnets ålder, kan det fortfarande inte klart förstå det. Men ändå, bör det införas på dagen för familjen eftersom under årens lopp och mognad, det kommer förmodligen ha gjort stor skillnad, och det kommer att börja att bättre förstå hela sammanhanget och ta itu med lätthet med faktum.

Läs också: "Mamma, jag dejtar" hur man handskas med datering av barn i tonåren

Från de två åren, till exempel, är barn börjar höra mer intresse berättelser som berättas, stor möjlighet för familjen att fortsätta använda fall av fiktion som ett exempel, som barns seriefigurer eller filmer som har antagits och de är mycket älskad och lycklig i sina familjer.

Och när barnet är redan äldre?

Hur och när berätta ditt barn att han har antagits

Foto: iStock

Det är fortfarande "möjlig" räkna? Absolut! "Jag tror att sanningen ligger alltid och överallt. Framför allt eftersom det är personens berättelse. Jag tror att hon har rätt att få veta sina föräldrar som sin egen historia. Jag tror att dialogen fungerar i alla situationer ", säger Lizandra.

"Men eftersom tonåren är en tid av stor känslomässig instabilitet om de lämnas att förlita sig på antagandet i tonåren eller så om tonårs son börjar ifrågasätta, som förbinder punkten och räkna ensam kan vara mycket komplexa och revolt ", sade psykolog.

Därför förstärker det behovet att tala så snart som möjligt om ämnet. Men om av någon anledning har det inte gjorts, är det dags att reflektera och göra det. Om föräldrarna är alltför osäkra i denna process, kan ett bra tips är att söka en psykolog eller annan professionell som kan hjälpa dem i detta viktiga och nödvändiga uppgiften att öppna upp och berätta sanningen till son eller dotter (som inte längre ett barn liten).

Möjlig barnets reaktioner antas innan sanningen

Hur och när berätta ditt barn att han har antagits

Foto: iStock

Det är omöjligt att förutsäga vad som kommer reaktionen på den person som antas även eftersom allt beror på vid vilken ålder barnet har antagits, den nuvarande ålder och de omständigheter under vilka sanningen uppenbarades. Men i allmänhet, kan det reagera på följande sätt:

Läs också: 10 lärdomar vi kan lära av våra barn

Skrämma upp avvisade känsla: "Det kan vara så att reaktionen inte är så bra, naturligtvis. Särskilt om hon aldrig hört något om det tidigare, kan vara rädd, kan känna förkastas, kan känna rädsla och osäkerhet ", säger Lizandra. "Det är dock värt att tala öppet och välkomna adoptivbarn, som visar att han är ett barn, att kärleken är densamma, det är din familj och allt kommer att förbli densamma som förut", tillägger han.

arg: "Om situationen antas inte har talat från början, naturligtvis, och med respekt för barnets historia, kan det vara så att hon känner ilska. Och ju mer hon kände ilska, särskilt i samband med tonåren, kanske du vill söka de biologiska föräldrarna att trakassera, förolämpa och skadar adoptivföräldrarna, eftersom hon vet att detta är den största punkten konfrontation. Hon vet att detta är vad adoptivföräldrarna kan frukta ", sade psykolog. "Så det ideala är att inte låta detta bli så känsliga tid att öppna upp situationen, eftersom reaktioner fosterbarn kan vara aggressiv och ont", tillägger han.

Förvirring, men välkomna: Speciellt om sanningen talades naturligtvis barn från tidig ålder, är tendensen att det har en god acceptans ... Jag känner fortfarande lite ledsen vid tanken på att "avvisades" av sina biologiska föräldrar förmodligen känner tacksamhet och glädje att vara där det är idag.

fråga: Barnet eller ungdomar kanske vill veta mer och mer om dess historia; om vem deras biologiska föräldrar, försöka förstå varför de placerade för antagande ... Vid denna tid, är det bästa sättet dialog, prata öppet om det och visa kärleken hon får från den tid det antogs.

Dessa är bara några av de möjligheter som noterar att varje enskilt fall och personlighet barnet eller tonåringen är unika.

Läs också: 11 fakta som visar hur mödrar arbetar hårt för att uppfostra barn

Till Lizandra, tålamod och kärlek är nyckelord för familjen att ta itu med de olika reaktioner som kan uppstå från adoptivbarn. "De ska bara visa barnet att de finns kvar, vilket ger allt jag någonsin gav stödja och välkomnande", säger han.

Psykologen höjdpunkter är fortfarande adoptivföräldrarna också lämna öppna situation om adoptivbarn vill veta sina biologiska föräldrar, efter allt detta är en del av hennes berättelse. "Vissa frågor återstår latent i medvetandet hos antagna människor och är mycket återkommande: 'Varför avvisade mig, varför inte stanna hos mig, vad jag gjorde fel att lämna mig?' ... Dessa är mycket smärtsamma frågor och barnet behöver utveckla något internt för att kunna leva med sig själv och med sin fosterfamilj ", förklarar Lizandra.

Efter talar sanning, oavsett barnets ålder, bör föräldrarna visar öppet att återvända för att prata om det om de vill. När allt kommer omkring, återigen, som handlar om information på det mest naturliga sättet möjligt, utan att göra det ett tabu, är det bästa sättet för att förstå och samexistens av hela familjen.