7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: Unsplash

Hennes garderob är så full att du är rädd för att öppna dörren och bli överraskad av en lavin av blusar, byxor och handväskor? Du kan inte hitta något i mitten av sin egen röra?

Ja då är det dags att fixa det! Om du är för de människor som är mycket kopplade till objekt, kan det vara riktigt svårt att göra sig av med ett föremål, även om du inte använder det mer.

Tänka på det, vi listar sju mycket positiva skäl för dig att fatta mod och slutligen bli av med den massa saker som bara tar upp plats i din garderob och ditt liv. Kolla in:

1. Du kommer att ta mindre tid att göra sig redo

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Inte lätt att hitta den perfekta leta efter en tid då pjäsen du söker är begravd under ett berg av kläder oanvända. En fullsatt garderob försvårar visualisering av delar, vilket gör att du skjuta mer för att hitta vad du vill använda.

För att bli av med dessa bitar som du inte längre använder, kommer din garderob vara friare och mer organiserad, så att du kan se alla tillgängliga alternativ och välj den perfekta bit mycket snabbare.

Läs också: 6 enkla tips för att organisera garderober

2. Gör plats för nya delar

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Där kommer du att sätta din nya par skor om din garderob är redan överfulla? Om du bara väljer att kasta allt i det, kan dina skor blir rynkig och även forma bristen på luftcirkulation.

Samma sak gäller för kläder: med mycket full garderob, kommer att bli svårt att hänga en ny skjorta utan att lämna det skrynklig.

Så innan du köper nya delar, bättre göra dig rum i garderoben, vilket gör att du kommer att få var att rymma dem. I det här fallet är den gyllene regeln: När du köper eller får en ny post måste du bli av med en gammal.

3. Du kommer att skapa medvetenhet om de objekt som du redan har

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Som aldrig kom hem med en ny bit och fann att hade en identisk, som glömdes bort i mitten av röran? Förmodligen dina pengar skulle ha varit bättre spenderas på en unik pjäs.

Vid kassering av överskottet, kommer du att vara mer medvetna om de objekt som du har, vilket sparar du får upprepade delar eller sluta använda sina kläder och accessoarer bara ha glömt att de existerade.

Läs också: joker delar till en mer funktionell garderob

4. För att förnya energi och bli av ackumulerade damm

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Stoppa energi gör inte bra Föremål oanvänd, slits och färgas bara tjänar till att samla damm, tar upp plats och fånga energi från omgivningen. Med så mycket står omkring dig, kan du hamna känsla mindre villiga - eller har en rinit kris.

För att bli av med det som inte går över med din nuvarande situation, kommer du att ny energi din garderob och ditt rum, och det verkligen kommer att återspeglas i ditt humör. Gör plats för ny luft från att nå dig.

5. Fäst en graninha

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Du har praktiskt taget nya delar, men av någon anledning har lämnats oanvänd? Eller för att du ändrat din stil, han gått ner i vikt, gått upp i vikt eller någon annan anledning, kan det hända att samla bitar i perfekt skick, men det tycker inte om dig längre.

Detta är ett perfekt tillfälle att sätta ihop en snabb buck! Ett sätt att göra detta är att tillkännage dess delar i specialiserade webbplatser sälja begagnade föremål eller ens på Facebook.

Eller så kan du gå med vänner, sätta ihop en komplett basaren och bjuda in "kunder" för händelsen. För att inte nämna att du alltid kan byta delarna.

Läs också: Capsule garderob: metod underlättar valet av utseende i garderoben

6. Gör en god gärning

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Om du har delar i gott skick, men du inte längre använder, vad sägs om att ge en sval destination för dem och donera dem till de behövande? Onödigt att nämna att det tyvärr är det inte svårt att hitta människor som inte har råd att köpa varma kläder eller ens för att ersätta mycket gamla delar.

Om du inte vet mycket väl vem leverera dessa delar, kan du söka efter en institution som skyddsrum för utsatta barn, sjukhem och välgörenhets sjukhus eller be prefekturen i din stad.

7. Ändra din stil helt och börja ett nytt liv

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Du avslutade en relation, lämnade gamla jobb eller flyttas till en annan stad? För detta är det ett perfekt tillfälle att förnya din stil och ditt liv! Ta skåp delar som representerar din gamla "I" och tillåt dig att förnya sig.

Anta en ny stil kan hjälpa dig att bli av med det förflutna och ta ditt nya liv med drömmar och mål som vettigt för dig just nu. Ibland externa omvandling är den hjälp som saknades för oss att genomföra en förändring i hjärtat.

Hur man gör med oanvända delar och ger en lämplig destination för dem

7 skäl för dig att släppa taget om vissa delar av din garderob

Foto: iStock

Om din garderob är en enda röra, är det mycket möjligt att du har vissa svårigheter att bli av med oanvända delar. Men oroa dig inte, eftersom det är en teknik för att hjälpa dig i detta uppdrag.

Läs också: 6 effektiv lagring tips guru Marie Kondo

Det första steget är att ta skåp delar som du inte längre använder en lång tid. Då ska du skilja tre lådor där kläderna kommer att klassificeras mellan "reparera", "donera" och "kasta bort".

Om du fortfarande som en lek, men misslyckades med att använda den för att vara descosturada med en knapp saknas eller en trasig dragkedja, lägga den i posterna för att städa box. Denna ruta bör föras till sömmerska eller skomakare omedelbart eller om du riskerar att skjuta upp den för alltid.

Om pjäsen är i gott skick, men du behöver inte använda för att vara tight, göra mer din stil eller ge dig dåliga minnen, måste den placeras i kontant donationer som kommer att ägnas åt en välgörenhetsorganisation som du väljer.

Slutligen, om pjäsen är färgade eller slits, eller om det är en intim pjäs, placera den i den tredje rutan - dessa bitar bör gå direkt till papperskorgen. Mod! Denna organisation kommer bara göra dig gott!