Ta reda på vad varje typ av sko kan orsaka på fötterna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Kvinnor har ett rykte om att vara galen om skor. De flesta av dem även ser till att ha flera olika par för olika tillfällen: hoppar till ballader och speciella evenemang; rasteirinha och sneaker för dag till dag; plattform och scarpin ut, bland andra typer av skor.

Men det är intressant att uppmärksamma det faktum att vissa skomodeller, om de används överdrivet under långa perioder, kan orsaka problem - som går utöver enkla obehag - vid foten av kvinnorna.

Kolla vad är dessa problem och kom ihåg att när man köper en sko, estetik fråga bör tvåa, alltså samma är grundläggande att skor ger komfort.

1. höga och tunna klackar

Det går inte att förneka: de höga, smala klackar är vackra och är mycket populära bland kvinnor. De är vanliga i sandaler, särskilt på det sociala - idéer till eleganta händelser - och lämna någon Supertunn kvinna.

Ta reda på vad varje typ av sko kan orsaka på fötterna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Men det är anmärkningsvärt att de inte bör användas under en längre tid. Mauricio de Moraes, ortopeden Leforte Hospital, förklarar att om de används alltför ofta, kan sandaler och andra skor med höga, tunna klackar orsaka problem vid foten av kvinnorna. "Detta beror på att språng sänder större börda för isolerade punkter, inte distribuera hela foten, vilket skulle vara normal", säger han.

Även om kvinnan inte är särskilt vana vid höga klackar och tunn, är det ganska farligt twist foten och även faller med denna typ av sko.

Så spetsen: Använd höga klackar och fina endast vid speciella tillfällen och vid tidpunkten för köpet, inte beaktar endast den estetiska frågan, kom ihåg att välja en sandal modell som gör dig att må bra.

2. sandal / plattform sko

Ta reda på vad varje typ av sko kan orsaka på fötterna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Till skillnad från de högklackade sandaler, är plattformen ses av de flesta kvinnor som ett bekvämt val. Men ändå, om den används under en längre tid och ofta, det kan orsaka några problem vid foten av kvinnorna.

"Det beror till stor del på storleken på hoppet ... Mer än fem centimeter, till exempel redan förändra laddningsfördelningen" ortopeden Mauricio de Moraes.

Dessutom, om plattformen är för hög, går kvinnan risken för att följa en felsteg, vrida din fotled. Så, så mycket som är bekväm, den typen av hopp kräver också hand!

3. träskor

Ta reda på vad varje typ av sko kan orsaka på fötterna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Ortopeden Mauricio de Moraes förklarar att, som i fallet med plattformen, beroende på höjden på hoppet och även den enda absorberar (eller inte) effekt kan täppa orsaka vissa problem vid foten av kvinnorna att ändra belastningsfördelningen .

I denna typ av sko, vanligtvis kvinnan hamnar koncentrera all lasten till tårna. Så trots att superprático, stanna länge med ett par träskor kanske inte är den bästa idén!

4. tränare

Ta reda på vad varje typ av sko kan orsaka på fötterna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Sneakers används i stor utsträckning av kvinnor och ses av de flesta som en mycket bekväm sko.

Men varnar Mauricio de Moraes ortopediska att även bekväm, "Vanligtvis sneakers har solo med liten absorption makt och kan överföra hög belastning på foten, orsakar smärta."

Många kvinnor känner fortfarande att dina fötter är extremt "tight" i en gymnastiksko, som kan orsaka blåsor och nagelproblem.

Med andra ord, det är allt en fråga om åsikt! Om adept sneakers, välja modeller som verkligen få bekväm på fötterna och ändå inte överdriva användningen.

5. Rasteirinha

Ta reda på vad varje typ av sko kan orsaka på fötterna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Den "rasteirinha" är också i stor utsträckning används av kvinnor, särskilt eftersom det är en helt krängt sko. Det är också ett utmärkt val för sommaren.

Detta är dock fallet också viktigt att uppmärksamma den typ sulor sandal rasteirinha. Det beror på om du har lite makt absorption, kan orsaka mul smärta.

"Föreslå ge företräde åt rasteirinhas med gummisulor eller liknande, som har högre absorption effekt", den ortopediska Mauricio de Moraes.

6. Tennis

Ta reda på vad varje typ av sko kan orsaka på fötterna - Kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Många kvinnor använder skorna inte bara för fysiska aktiviteter, men vid tillfällen när de söker mer komfort. Enligt Mauricio de Moraes, är denna typ av skor alltid ett bra alternativ.

När du köper, bör kvinnan välja skor av storlek, typ av tunga, tillverkare information för användning och inte bara ta hänsyn till den estetiska frågan - vilket är viktigt, men inte nödvändigt ", säger han.

Det är värt att notera att tennis bör köpas för ett visst ändamål. För närvarande finns egna modeller för att gå till exempel till tävlingen och praktik för gemensamt bruk.

Mauricio de Moraes förklarar att fysiska aktiviteter med ett olämpligt skor för detta, till exempel, främjar ökad effekt och kan leda till skador av varierande grad. Du måste välja noga!

Nu vet du några frågor som vissa skodon kan orsaka på fötterna. Men naturligtvis är denna information ingen anledning att misströsta!

Du kan faktiskt använda vid speciella tillfällen en lång, smal häl; behöver inte ge upp din favorit plattform eller gymnastik du använder för att arbeta ... Förslaget är dock inte överdriva användningen av någon av dessa skor (dvs inte stanna hos dem under långa perioder) och framför allt uppmärksamma kvaliteten på den valda modellen, med hänsyn tagen till alla bekvämligheter det ger.