Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Alltmer dessa dagar måste du ha en större bekymmer med det medvetna och hållbar konsumtion. Mycket har sagts i slow fashion, term som strider mot modenycker och översatt till portugisiska innebär en långsammare och varaktig sätt.

Även i modeveckorna runt om i världen kan verifiera denna trend med kändisar, bloggare och inbjudna satsa på mer verkliga och upprepade delar ser ut.

Dessutom måste vi stävja utgifterna i kristider. De shoppingresor tenderar att minska och inköp blir allt mål. Ändå är det möjligt att klä upp spel på viktiga bitar som kommer att pågå under många säsonger.

Med detta i åtanke, mode konsult, bild och etikett Ana Vaz indikerade några hemligheter att välja kläder som har stor hållbarhet. Kolla in:

1. Titta på tyger som används

Detta är en av de viktigaste faktorerna som ska kontrolleras vid tidpunkten för köpet. Mycket noga, läsa etiketten för tyget som används för att tillverka den valda delen.

Läs också: 12 sätt att undvika strålningen från cell

Det är viktigt att notera dess konsistens och dess trim, eftersom dessa detaljer gör hela skillnaden. Naturmaterial tenderar att ha större hållbarhet, medan syntetmaterial kan försämras på kortare tid och även skapa "bollar".

2. Kontrollera sömmar

Detta ögonblick är avgörande för hur hållbarheten ett klädesplagg.

Innan någon punkt hem, är det viktigt att notera deras innersömmar. Se till att de är i linje och följa din trim. Ett annat viktigt tips är att kontrollera om det förekommer förstärkt eller om det är bräckligt.

3. Var uppmärksam på knapparna

Efter kontroll av tyg och sy, vara uppmärksam på knapparna. Även verkar irrelevant, gör knappen hela skillnaden i hållbarheten hos en del. Det är viktigt att ta hänsyn till om den goodwill placeras stadigt och i harmoni med resten av kläderna.

Utöver dessa värdefulla tips passerade konsulten Ana Vaz, kan vi lägga till några mer mycket viktiga förslag för att avgöra hållbarheten hos ett stycke:

Läs också: Blazer dimensionerade

4. Håll inte modenycker

Vanligtvis de stora trenderna pågå mycket liten, vilket gör bitarna kommer i glömska snabbt. Så satsa på klassiska objekt som alltid kommer att ha sin plats i mode.

5. Föredrar kvalitet, inte kvantitet

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Istället för att köpa en hel del och utan att tänka, köpa kvalitet och visdom. Fundera på om pjäsen passar din stil och göra rationella val, ge företräde för högkvalitativa objekt och beroende på din budget.

6. Priset kan också vara en avgörande faktor

Fortfarande tänker på kvalitet, pris kläder kan också påverka, med tanke på att kostnaden för att producera mer och arbetat med fina tyger delar är också högre.

7. Tänk på din garderob som helhet

Innan du går runt göra impulsköp, granska din garderob och kontrollera vilka objekt som du verkligen behöver. Välj beroende på vad du redan har, samordna färger och göra kombinationer med andra delar. Ett bra alternativ är att investera i en garderob kapsel.

8. Håll ett öga på detaljer

Hemligheten ligger i detaljerna! Objekt som har någon form av program kan minska eftersom deras tvätt och underhåll kräver mer vård.

Läs också: Julklappar: förslag för alla budgetar och smaker

9. Företrädesvis är joker delar

Leta efter tidlösa kläder som kan användas i mer än en station på olika sätt. Jeans, skjortor och blusar trådstyckena är exempel som faller väl vid olika temperaturer.