Kvinnor med masculinized ansikten är föredragna för stabilt förhållande - kvinnor Tips

Foto: Thinkstock

Män tycker ansiktet med drag "kvinnliga" mer attraktiva - men bara när de letar efter en kortvarig relation. Åtminstone det är pekade på en ny studie som publiceras denna månad i British Journal of Psychology.

Forskarna frågade 75 heterosexuella volontärer för att leta efter bilder som består av ansikten kaukasiska kvinnor och japanska i ett laboratorium. Individer kan manipulera dessa ansikten, trycka på en knapp för att göra dem mer eller mindre "manligt" och ombads att välja ansiktet som de föredrar för en långsiktig eller kortvarigt förhållande. I ett andra experiment, 393 manliga deltagare deltog i en online-test som de valt samma.

I båda fallen män föredrar mer "kvinnliga" ansikten för en kortsiktig relation. Detta var mer uttalad hos män som rapporterade att i relationer vid tiden för studien.

En studie från 2008 fann också att män med högre nivåer av testosteron lockades till kvinnor med mycket feminina ansikten - och en undersökning under 2011 föreslog att kvinnor föredrar män med feminina ansikten.

Utseendet på ett ansikte är ganska viktigt när det gäller attraktion, men också uttryck, röst, personlighet, lukt och ett antal andra immateriella faktorer.