8 fakta menakjubkan tentang kelentit - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Apabila ia datang kepada kelentit, serta aspek-aspek lain yang berkaitan dengan seksualiti wanita, hampir segala-galanya adalah misteri. Sains sedikit belajar mengenai operasi dan ciri-ciri badan ini, dan pantang larang sosial yang menghalang wanita daripada mendapatkan maklumat menambah berat badan kepada yang kekurangan pengetahuan badan ini begitu pelik.

Nama kelentit adalah berdasarkan kepada perkataan Yunani yang bermaksud utama. Sangat tidak senonoh, bukan? Ini organ secara eksklusif wanita mempunyai beberapa ciri-ciri yang sangat menarik yang mungkin anda tidak tahu. Dan bagaimana pengetahuan diri sentiasa sekutu yang besar untuk keseronokan seksual, pastikan anda menyemak fakta-fakta ini tentang organ paling seksi sekali, anda sendiri!

1. Ia dibuat semata-mata untuk keseronokan

Namun ada orang yang berfikir seks yang dilakukan untuk lelaki. Kerana hanya wanita mendapat manfaat daripada mempunyai badan yang hanya berfungsi untuk memberikan keseronokan. Tidak sensasi? Jika alam telah memberikan kita hadiah ini, pasti kita perlu mengambil kesempatan daripada itu dengan baik.

Manusia mempunyai manfaat-siar dan tempat seks, helah evolusi untuk pengeluaran semula itu lebih cekap. Walau bagaimanapun, kajian menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 30% wanita tidak pernah mencapai orgasma. Ini menunjukkan bahawa ramai wanita masih tidak tahu potensi badan anda.

2. Ia lebih besar daripada yang anda fikirkan

Sebagai bahagian yang boleh dilihat kelentit (yang juga yang paling sensitif) adalah begitu kecil dan tidak jarang disembunyikan oleh kulup, yang kulit yang ada hanya untuk melindunginya, ia adalah perkara biasa yang kita dapati kelentit hanya itu. Tetapi sebenarnya, ia adalah lebih besar daripada kita sedar dan dalaman terbentang sepanjang pembukaan faraj untuk perineum.

Atas sebab ini, penembusan juga menyeronokkan, walaupun kelenjar kelentit tidak dirangsang.

3. Membenarkan berbilang syahwat

Otot klitoris tidak berehat selepas klimaks dan oleh itu boleh membenarkan klimaks terkenal. Manakala pada lelaki, klimaks seksual membawa kepada kelonggaran lagi zakar, kelentit masih aktif dan bersedia untuk lebih banyak rangsangan. Ini boleh dianggap satu keistimewaan yang besar!

4. Ia kelihatan seperti zakar

Betul. Kelentit dan zakar mempunyai persamaan dalam banyak aspek. Selain dibentuk oleh tisu erektil serupa dengan organ seks lelaki, kelentit, walaupun lebih sukar untuk melihat, diisi dengan darah dan tumbuh apabila dirangsang, kerana ereksi kecil. Ia juga datang dari kulup, kulit pelindung yang mengelilingi kelenjar.

5. Ia adalah lebih sensitif daripada zakar atau lidah

kelentit mempunyai reseptor saraf zakar atau lidah. Terdapat lebih daripada 8000 saraf yang berujung dalam ruang yang sangat kecil. Bayangkan berapa banyak keseronokan terdapat potensi di sana. Tetapi dengan semua sensitiviti sebegini, adalah perlu untuk mengambil tidak mencalar atau menyakiti kelentit dalam beberapa cara. Ralat dalam tekanan pada masa rangsangan mungkin mengganggu semua keseronokan.

6. Jangan sekali-kali mendapat lama

Sebagai seorang wanita juga mempunyai kelebihannya. Bagaimana pula dengan organ seksual unik untuk keseronokan anda, sangat sensitif dan lebih-lebih lagi tidak pernah mendapat lama? Tahniah, anda sudah mempunyai. Manakala lelaki yang takut dengan kejantanan hantu pada masa akan datang, wanita boleh bertenang, sekurang-kurangnya dengan mengambil kira keseronokan seksual.

7. Ia adalah berkaitan dengan semua orgasme wanita

8 fakta menakjubkan tentang kelentit - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Untuk masa yang panjang, ia dipercayai bahawa orgasme wanita mungkin faraj atau kelentit. Tetapi kajian terkini menunjukkan bahawa sebenarnya seluruh klimaks wanita adalah disebabkan oleh pengujaan kelentit, walaupun ia tidak dirangsang secara langsung.

Ini menyebabkan kelentit pengetahuan adalah premis penting untuk memenuhi keseronokan wanita. Jika semua bergantung kepada orgasma kelentit, ia adalah yang terbaik kita akan mendapat lebih dan lebih biasa dengan ia.

8. Ia boleh dilaksanakan

Seperti semua otot, kelentit boleh juga dijalankan, meninggalkan mereka lebih kuat dan bersedia untuk keseronokan. Kelemahan dalam bidang ini, sebagai contoh, adalah punca utama kekurangan syahwat di kalangan wanita.

Sexologist Valéria Walfrido menunjukkan latihan Pompoir, teknik yang terdiri daripada pengecutan dan pengenduran otot faraj, "Dalam kelentit terdapat tiga komponen: kepala, bahagian tengah dan asas, dan juga banyak hujung saraf yang membekalkan pelvis. rantau ini dan kawasan sekitarnya boleh diperkukuhkan melalui latihan perineal dan kekuatan dalaman. Kuasa otot ini menjadikan perbezaan pada masa beliau dibebaskan dan disayangi. "

Duduk di kerusi, mengetatkan otot faraj untuk dubur dan tahan selama tiga saat. Selepas waktu ini, berehat dan mengulangi sepuluh kali. The Pompoir adalah sukan yang baik untuk organ-organ seksual wanita serta teknik menarik yang akan digunakan semasa persetubuhan. lapisan mudah juga telah membantu untuk mengekalkan kelentit diperkukuhkan.

Carian: Bagaimana kepuasan seks anda?

[Full-suara ID = 94.845]