20 perkara tentang seks yang anda perlu tahu untuk berusia 20-an - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Pada usia 20, untuk lebih baik atau lebih teruk lagi, kehidupan seks kami masih muda. Walau bagaimanapun banyak yang kita boleh percaya bahawa kita tahu segala-galanya (yang mungkin juga boleh), yang benar adalah bahawa lebih matang dan pengalaman, lebih tahu bagaimana untuk berurusan dengan seks dan misteri.

Dan berapa banyak misteri! Untuk mengetahui tentang seks banyak sikap dan keberanian diperlukan, kerana ia masih satu tabu besar, terutama bagi wanita dan terutama untuk orang muda. Ia adalah perkara biasa untuk berasa malu dan tidak selamat untuk bercakap secara terbuka mengenai seks dengan keluarga kita, kawan-kawan dan juga doktor. Tetapi untuk benar-benar tahu segala-galanya mengenai perkara ini adalah untuk meminta, mendengar pandangan orang lain dan, sudah tentu, pengalaman.

Mahu tips yang benar-benar berkesan? Kami menjemput Hubungan Coach Suzana Leal, untuk menamakan beberapa mata penting dalam fasa hidup seksual yang boleh membantu anda untuk mempunyai keselamatan yang lebih dan bersedia untuk kejutan yang tidak bahawa seks masih akan menyediakan anda. Semak berikut 20 perkara tentang seks yang perlu anda tahu pada usia 20:

1. Anda mempunyai hak untuk keseronokan

20 perkara tentang seks yang anda perlu tahu untuk berusia 20-an - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Seks dilakukan kepada mereka, tidak kira apa orang kata atau nenek anda. Suzana Leal menunjukkan kepentingan mengetahui dan permintaan bahawa seks adalah pertukaran kehendak dan kepuasan, dan bukan jalan sehala untuk memudahkan satu.

2. Anda mempunyai keupayaan untuk merasa banyak keseronokan

Badan anda adalah semua bersedia untuk mengambil keseronokan, anda tahu? Oleh itu, selain mata erogenous mereka, anda mempunyai kelentit yang luar biasa, yang wujud semata-mata untuk keseronokan anda dan membolehkan klimaks. Ia hanya anda tahu ia lebih baik untuk memberi semua dia boleh memberi anda.

3. Seks adalah hanya satu lagi sebahagian daripada hubungan

Jika anda kehilangan keperawanan anda untuk umur purata Brazil, 20 tahun akan lakukan hanya kira-kira 5 anda aktif secara seksual. Pada masa yang begitu banyak penemuan tentang aktiviti (dan sentiasa mempunyai lebih kepada apa yang anda belajar), jangan nilai seks lebih dalam hubungan. Seks adalah ya penting, tetapi ia bukan apa yang mendorong hubungan yang selamat dan berkekalan.

4. Adakah seks oral yang baik

seks oral adalah keutamaan am, semua orang suka. seks oral bukan hadiah, bukan kewajipan. Belajar untuk suka untuk melakukannya dan menerimanya. Jika anda mahu beberapa petunjuk, di sini.

5. Ketahui berseronok dengan seks

Ketegangan pemulaan seksual dapat memberitahukan secara tetap telah memberi tumpuan kepada menyenangkan pasangan anda. Malangnya cara ini, tiada siapa yang akan berseronok sebenar, kerana anda tidak boleh menawarkan apa yang tidak. Membebaskan diri anda untuk menikmati seks sebagai aktiviti yang menyeronokkan dan menyeronokkan untuk menikmati dan pengalaman semua bahawa ia boleh memberikan anda.

6. penembusan untuk mencapai orgasma

Hari ini kita tahu bahawa semua bergantung kepada orgasma kelentit, tetapi kerana ia adalah lebih besar daripada yang kita lihat, dan melibatkan pembukaan vulva, syahwat dengan penembusan mungkin. Hujung terbaik adalah kesedaran diri dan penumpuan. Dalam perbuatan seks, mengosongkan fikiran anda daripada isu-isu lain dan menumpukan perhatian anda pada perasaan anda.

7. Dapatkan ke puncak syahwat dengan seks oral

Apa yang ia tidak di semua sukar untuk dicapai, apabila anak itu tidak dengan kesediaan untuk sila. Lebih daripada separuh daripada wanita mengatakan hanya mencapai orgasma dengan seks oral.

8. Sama ada jerk

20 perkara tentang seks yang anda perlu tahu untuk berusia 20-an - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Melancap adalah aktiviti tanpa risiko dan tidak seharusnya mengandungi apa-apa pantang. Setelah mengetahui bahawa sentuhan, anda akan mendapati ia lebih mudah untuk mencapai kesenangan, tahu keutamaan anda dan boleh mengatakan mereka kepada pasangan anda.

9. badan sendiri

Jangan malu untuk tahu badan anda sendiri. Jika ada apa-apa mengenai badan dan seksualiti anda tidak memahami masih kanan anda, ia adalah masa lalu untuk memaklumkan dan memahami. Melihat di cermin, sentuh dan jangan malu untuk mengetahui anatomi badan anda.

10. Pergi ke motel

Menarik dan menyeronokkan dan rasa ingin tahu yang besar! Pergi ke motel dengan pasangan anda atau "bertemu", sama ada dengan menggabungkan, sama ada dengan kejutan. Tetapi ia hanya sejuk walaupun anda menghilangkan prasangka dan adalah untuk melakukan apa yang dilakukan di motel: sex.

11. Pergi ke pakar sakit puan

Sebelum dan selepas bermulanya aktiviti seksual, ia adalah sangat penting bahawa anda berunding dengan pakar sakit puan secara berkala. Mengambil peluang untuk mengambil tanpa rasa takut, semua pertanyaan anda mengenai seks, penyakit, kondom, perubahan badan ...

12. Mengetahui bagaimana untuk mengatakan tidak

Tidak selamat atau keinginan untuk membuat kesan seksual yang baik boleh membawa anda terlalu tunduk kepada kehendak orang lain yang tidak menggembirakan anda. Tidak menurunkan nilai dalam menghadapi tekanan daripada pasangan mereka. "Tiada apa-apa tunduk kepada hawa nafsunya yang membuat anda merasa buruk atau jijik anda takut tidak disayangi atau diterima," tambah hubungan jurulatih, Suzana Leal.

13. Pilih kontraseptif kegemaran anda

Ini adalah satu perkara yang serius. pergi tidak jatuh ke dalam kesilapan pemikiran yang perkara yang hanya berlaku kepada orang lain. Ia adalah sangat penting bahawa anda memilih kaedah yang anda ingin untuk menerima pakai dan bagaimana untuk menggunakannya dengan betul. kondom harus menjadi "wajib" ciri hampir dan kaedah yang lain untuk menggabungkan terpulang kepada anda untuk memilih. Selain penyakit yang boleh membawa anda banyak sakit kepala, keperluan untuk pilihan ini juga mencegah kehamilan yang tidak dijangka.

14. Pengeluaran tersekat

Bukan kerana rakannya sentiasa menggunakan taktik ini dan ia bekerja, atau kerana pasangan anda bersumpah dia tahu dirinya, pengeluaran boleh dinyatakan sebagai selamat. Malah, ia mungkin punca utama kehamilan yang tidak diingini. Tiada apa-apa jaminan kepada anda bahawa sesuatu yang tidak pergi pergi salah, dan juga, dengan cara ini anda tidak akan dihalang daripada penyakit kelamin.

15. Jangan malu untuk bercakap secara terbuka mengenai seks

Dengan kawan-kawan, teman lelaki, keluarga ... Seks adalah satu aktiviti yang semua orang tidak dan subjek yang menarik minat semua juga. Anda boleh lakukan dengan baik untuk bercakap tentang seks dan keinginan dengan orang lain. Anda akan berasa lebih selamat dan kurang terpencil dalam keraguan mereka.

16. Apakah hubungan seks dengan cinta adalah lebih baik

20 perkara tentang seks yang anda perlu tahu untuk berusia 20-an - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Suzana Leal difikirkan ia adalah penting untuk menyedari bahawa seks adalah berbeza dan biasanya lebih baik dengan rakan kongsi biasa. Apabila ada tarikan seksual ditambah untuk mengasihi, keseronokan adalah tidak terhad. Selain itu, dengan rakan kongsi yang mantap anda membangunkan lebih keintiman dan kedua-duanya boleh belajar apa yang disukai mereka, yang akan membuat seks lebih baik.

17. Apakah seks tanpa cinta boleh menjadi sangat sejuk

Jika anda rasa ia hanya tarikan seksual, tiada masalah. Lupakan ketakutan dan mengambil masa untuk bersenang-senang. Seks tidak semestinya perlu terikat kepada hubungan jangka panjang atau koleksi. Jika anda bersedia untuk satu jantina tanpa komitmen dan berfikir anda boleh melakukannya tanpa mendapat kecederaan, pergi untuk itu.

18. sex tiada apa yang dilarang

Jika kedua-duanya berasa dihormati dan bahagia, ada masalah. Antara empat dinding, semua bahawa kedua-dua mahu dilepaskan. Tidak ada peraturan untuk seks yang baik. Menghilangkan tambatan tradisional mereka dan berseronok.

19. Cuba di rumah

Kerana anda menghormati had fizikal dan emosi mereka, dilindungi dan kehendak kepada kebenaran, pengalaman seks yang boleh memberikan anda. Bersama dengan pasangan yang stabil, atau lebih rakan kongsi, anda mempunyai hak untuk mengalami dan merasakan apa sahaja yang anda rasa seperti.

20. Anda sudah bersedia!

Life diperbuat daripada pengalaman dan pengalaman. Anda tidak perlu tahu segala-galanya tentang seks atau menjadi katil queen untuk menjadi seorang yang menarik secara seksual. Belajar menghormati sempadan anda dan menghargai kualiti dan apa-apa mereka akan menghalang anda daripada mempunyai kehidupan seks yang memuaskan.