6 curiosities tentang seks - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Jantina, dan sumber yang luar biasa keseronokan dan cara yang berkesan untuk menjaga hari pasangan penglibatan, boleh menjadi subjek yang amat menarik. Ilmu melalui penyelidikan dan kajian di seluruh dunia, adalah membuktikan beberapa fakta menarik mengenai tubuh manusia semasa hubungan seks, dan juga tingkah laku manusia dalam detik-detik.

1 - kepuasan seks lepas?

Satu pasukan penyelidikan yang diketuai oleh sexologist Jerman Rolf Degen membuktikan bahawa syahwat lelaki tahan lebih lama berbanding perempuan. Menurut kajian itu, syahwat lelaki keras, secara purata, 12.4 saat terhadap 1.7 saat untuk wanita.

Sebaliknya, menurut kitab Takut Sh * tless: 1003 Fakta Yang Akan Scare yang Sh * t Daripada Anda, ia berfungsi secara terbalik: manakala orgasma wanita pada purata 20 saat, lelaki terakhir hanya purata 6 saat. Orgasm nampaknya masih menjadi misteri dalam pelbagai cara, walaupun usaha-usaha ahli-ahli sains.

2 - Keberkesanan kondom

Tidak mengejutkan kondom adalah penting bagi mereka yang ingin mengelakkan kehamilan dan penyakit kelamin, atau STD. Dalam mencegah kehamilan, ciri ini adalah setinggi 97% berkesan apabila digunakan dengan betul. Pada masa yang sama, ia memastikan 70% kurang kemungkinan untuk kontrak penyakit seperti HPV, menurut satu kajian baru-baru ini.

3 - Ia adalah panas di sini, bukan?

Tidak ada gambaran semata-mata yang tidak berasas. Menurut buku Kenapa Wanita Crave Lebih Fri di musim panas? (Mengapa wanita mahu lebih seks di musim panas?), The bulan dalam setahun haba mempunyai, sebenarnya, mempengaruhi keinginan wanita. Ini akan berlaku, penyelidik berkata, sebab orang itu telah mengeluarkan sejenis "bau" yang berbeza apabila anda tertarik secara seksual dengan seorang perempuan. Cuaca musim panas dan udara lembap menyumbang kepada wanita untuk menjadi lebih sensitif kepada bau dan oleh itu merasa lebih keinginan seksual.

4 - Kaki Panas, lebih kepuasan seks

Menurut kajian yang dijalankan di Universiti Groningen di Belanda, wanita adalah 30% lebih cenderung untuk mencapai orgasme apabila mereka berada bersama kaki hangat. Penyelidik mendakwa bahawa menggunakan setengah atau minyak urut sebelum hubungan adalah cara yang baik untuk membantu wanita "sampai ke sana."

5 - kontraseptif boleh menjejaskan keseronokan seksual anda

Bergantung kepada jenis ubat yang anda gunakan sebagai kaedah kontraseptif, kehidupan seks anda akan terjejas. Satu kajian oleh penyelidik di Universiti Indiana di Amerika Syarikat, menunjukkan bahawa wanita yang menggunakan pil dan pelekat perancang keluarga, sebagai contoh, mempunyai masalah pelinciran, dan masalah untuk berasa teruja. Mereka juga dilaporkan kurang kepuasan seks dan juga seks kurang kerap.

6 - Apakah tempoh optimum hubungan seks?

Sekumpulan ahli terapi seks dari Amerika Syarikat mengeluarkan satu kajian yang menyatakan bahawa tempoh yang sesuai hubungan adalah antara tiga hingga tujuh minit. Saintifik bercakap, maklumat yang mungkin benar tetapi jika kita menganggap foreplay, seks oral dan juga rangsangan manual sebelumnya seks itu sendiri, sudah tentu masa hubungan itu akan menjadi lebih besar daripada itu.