Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Beberapa dekad yang lalu sudah boleh melihat orang dan semakin terlibat dalam bidang sains jawapan lebih tepat di kawasan seksualiti, jantina dan syahwat. Terdapat banyak bercakap tentang kepentingan mempunyai kehidupan seks yang aktif, tidak kira yang mempunyai hubungan yang serius atau tidak, dan keperluan untuk seks selamat untuk mengelakkan bukan sahaja kehamilan yang tidak diingini, terutamanya apa yang dikenali sebagai penyakit kelamin.

Ya, terdapat banyak maklumat dan juga beberapa "inovasi" apabila ia datang kepada seks, pencarian untuk keseronokan. Tetapi tidak dapat dinafikan: semua ini menyebabkan banyak soalan dan, dalam beberapa kes, walaupun usaha yang dibesar-besarkan untuk "sex sempurna" dengan "keseronokan sengit".

Keila Oliveira, seorang ahli psikologi, sexologist dan terapi seks, mengatakan bahawa, dari masa ke masa, banyak jawapan (tentang seksualiti, jantina dan syahwat) didapati; dan lain-lain datang melonjak sebanyak spekulasi dan andaian. "Walaupun kami telah berkembang dalam teknologi dan bersedia jawaban kehidupan seharian dan kehidupan sehari-hari, kita telah melihat bahawa keinginan ini tahu segala-galanya dan menjadikan kehidupan lebih praktikal dan hari yang luar biasa telah menjadi sasaran yang sangat jelas, yang hampir semua carian dunia pressingly "katanya.

"Kami mempunyai industri kebahagiaan sebenar meletakkan setiap hari memihak kepada alat dan penemuan besar mulut yang membuat hidup lebih mudah dan menjaga kita daripada menghentam ke dalam kekecewaan dan dengan penglibatan emosi sendiri sebagai mencerminkan pencapaian kita dan juga kegagalan kita. Dalam bidang seksualiti, bagaimanapun, kita mempunyai baru sedikit dari segi teknologi dan kemajuan perubatan berbanding kawasan lain sains: sebagai estetika, genetik, kardiologi dan penyakit berjangkit, sebagai contoh, "katanya.

Apabila ia datang kepada seks, tema yang sangat menonjol ialah apa yang dikenali sebagai G-spot, dikelilingi, bagaimanapun, banyak soalan. Ia akan menjadi cukup banyak yang "bertanggungjawab" untuk memberikan kenikmatan maksimum kepada perempuan itu.

Baca juga: 10 perkara yang lelaki tidak akan faham tentang perempuan

Keila menjelaskan bahawa istilah "G-spot" muncul dalam tahun 80-an dan mempunyai asal-usulnya dalam kajian rujukan dalam bidang anatomi perempuan pakar perubatan Jerman Ernst Grafenberg. "Menurut konsep ini, ia akan menjadi satu rantau didapati di rantau ini anterior vagina, kira-kira 4 cm dari input saluran faraj. Adalah dipercayai bahawa ia akan menjadi betul-betul di kawasan innervation klitoris yang akan datang dan, oleh itu, bertanggungjawab untuk orgasma "katanya.

Ricardo Luba, pakar sakit puan, pakar perbidanan dan pakar dalam Pembiakan Manusia berkata, ada yang bersetuju dan orang-orang yang tidak percaya apa yang dikenali sebagai G-spot "Malah, tidak ada bukti saintifik, tetapi ia sering dinyatakan sebagai pembukaan faraj, dinding anterior" katanya.

Cara mencari G-spot?

Tetapi akhirnya, apa yang menjadi G-spot? Bagaimana untuk merasa? Ia "kerja-kerja" untuk semua wanita?

"Untuk mencari G-spot, anda perlu memasukkan jari telunjuk dalam faraj dengan telapak tangan menghadap ke atas. Dinding faraj di rantau ini mempunyai kekasaran, penyelewengan. Pendalaman jari lebih sedikit ia boleh dilihat bahawa dinding faraj menjadi licin. Titik G terletak di dinding anterior kawasan faraj dengan kekasaran ".

Ricardo Luba, pakar sakit puan, pakar perbidanan dan pakar dalam pembiakan

pakar sakit puan menambah bahawa melancap dan juga penggunaan penggetar boleh membantu wanita mencari G-spot "dengan melancap, wanita itu belajar mata mereka keseronokan besar dan dengan itu penggunaan penggetar membantu mencari G-spot" , panduan.

Keila menjelaskan bahawa lebih suka untuk memanggil ini "Rantau maya." "Ia adalah sangat berharga untuk dieksploitasi, bagaimanapun, saya menyeru serta kerja-kerja dalam sesetengah wanita, ada yang tidak. Terdapat teori bahawa ia wujud dalam semua wanita, tetapi ada yang masih tidak dapat dijumpai atau dirangsang dengan betul. Lain-lain, bahawa sesetengah wanita di kawasan ini adalah akses lebih menonjol dan oleh itu lebih baik, "tambah beliau.

"Apa yang kita tidak boleh lupa adalah bahawa setiap wanita adalah dunia yang kompleks dan aneh. Apa yang hebat bagi sesetengah orang, untuk orang lain ia boleh benar-benar pelik dan yang pergi untuk apa-apa dalam kehidupan, termasuk seks dan orgasm. Syahwat dan keinginan perempuan masih kawasan sebahagian besarnya tidak diketahui, dan kita masih perlu untuk mengetahui, "kata sexologist itu.

"Sejak beberapa tahun, pada pasangan dan wanita dengan keinginan rendah, masalah syahwat dan masalah yang berkaitan dengan seks, saya mendapat lebih dekat untuk memahami bahawa orang terlalu malas untuk cuba untuk mencapai kehidupan seks yang lebih memuaskan dan luas dan mencari jawapan penyelesaian sedia untuk kehidupan seks yang lebih menyeronokkan, dan 'plus' seks, tanpa ini mempunyai banyak kerja atau melabur semua sisi kreatif anda kepadanya. Dan ia adalah tepat untuk ini yang saya percaya bahawa G-spot begitu berjaya dalam media, kerana ia adalah jawapan yang bersedia. 'Kami! Yay! kehidupan seks kami mulai sekarang akan menjadi satu keajaiban, "kata Keila.

sexologist A menerangkan bahawa cara kreatif untuk sentiasa mencari jawapan lain dan perkara yang sejuk untuk kehidupan seksual dan dua adalah indah, "kita perlu melihat dan mencipta semula, sentiasa. Tetapi kita tidak boleh jatuh ke dalam penipuan bahawa mereka adalah ajaib dan menyelesaikan masalah kita secara muktamad, "katanya.

Ling menekankan titik G, dalam teori, terletak sangat dekat dengan pembukaan faraj di hadapan. "Untuk mencarinya, kita mesti meletakkan jari kami menghadapi pubes rantau dan mempunyai urutan yang seolah-olah kita mempunyai 'menggelitik', yang dipanggil gerakan 'datang ke sini. Ia perlu mendapatkan pelbagai jenis nada dering, lebih halus, lebih banyak tekanan, lebih cepat atau lebih lambat. Setiap wanita dapat merasakan dengan cara yang berbeza, "jelas beliau.

"Perkara yang perlu diingat adalah bahawa seluruh perbuatan seksual adalah satu gambaran mengenainya; apa yang saya maksudkan adalah bahawa tidak ada penggunaan melabur dalam G tanpa awal tanpa klimaks, seolah-olah tempat itu ialah G 'butang ON'! Malah, wanita itu adalah sukar untuk mencari satu butang 'ON'. Saya selalu berkata terdapat beberapa butang sedikit dan jika anda tidak menyambung gabungan beberapa daripada mereka, seks boleh menjadi membosankan dan membosankan. Ini 'butang sedikit ajaib' berselerak di seluruh badan dalam pelbagai zon erogenous, dalam emosi kita, dalam fikiran kita dan juga dalam imaginasi kita. Menyambung kombinasi dan peluang kejayaan adalah sangat tinggi, "merangsang sexologist itu.

5 pergerakan dan kedudukan untuk mengambil kesempatan daripada G-spot

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Keila menjelaskan bahawa melancap dan dildo membantu banyak untuk menimbulkan pelbagai perasaan dalam badan wanita, dan pelengkap itu cemerlang untuk seks.

Bagi wanita yang mencari G-spot sahaja di melancap adalah sedikit lebih rumit daripada dengan bantuan rakan kongsi, menurut Keila. Tetapi ia melepasi beberapa pergerakan tips / kedudukan untuk membantu kedua-dua kes:

  1. Berbaring di atas perut beliau, jari mencari bahagian atas saluran vagina dengan pergerakan kuat dan perlahan;
  2. Tertiarap dengan jarinya mencari terusan faraj atas simulasi penembusan pesat;
  3. Berbaring di belakang beliau, meletakkan jari anda ke dalam faraj seolah-olah ia mempunyai lubang kecil menggali ke dalam tilam;
  4. Dalam melancap, sahaja, anda perlu mendapatkan pandangan duduk di atas kepala katil, mencari kedudukan yang selesa untuk dicapai rantau ini. Membantu meletakkan bantal di bawah kaki;
  5. Berbaring di sebelah dalam kedudukan janin dengan bantal antara kaki dilipat.

Manusia tidak mempunyai G-spot?

Keila menerangkan lelaki G-spot akan mengaitkan kawasan innervated prostat, atau dicapai dengan pemeriksaan rektum atau wilayah luar perineum (antara buah zakar dan dubur). "Lebih daripada tinggal mencari 'jawapan bersedia' apabila ia datang untuk seks dan, dalam kes ini, keseronokan manusia, bernilai berusaha untuk melabur dalam sentuhan di berbagai wilayah di badan dan dalam bentuk yang berbeza," katanya.

"Walaupun tidak semua, sesetengah lelaki hanya yang takut hanya berfikir tentang disentuh di rantau ini (ini berlaku banyak kerana mitos bahawa keseronokan dubur berkaitan dengan homoseksual, yang tidak benar). Bagi orang-orang ini, melepaskan percubaan ini oleh dubur; percubaan mungkin lebih berhasil untuk perineum, dan lagi, melihat di sana! "kata sexologist itu.

"Saya meninggalkan lelaki yang diisytiharkan keutamaan ini kepada rakan-rakan mereka dan, jika mereka tidak mempunyai tempahan mengenainya, 'hairan'. Dubur manusia adalah zon erogenous, untuk kedudukan berhampiran dengan prostat yang olehnya. Kelenjar prostat, sebaliknya, merupakan kawasan yang sangat vascularized dan innervated, yang apabila dirangsang memberikan keseronokan sengit, "tambah Keila.

Yang benar adalah bahawa kedua-dua dalam hal wanita dan lelaki, ia sentiasa ingat bahawa orang adalah unik. Apa yang baik untuk satu, mungkin tidak undang-undang yang lain. Tidak ada salahnya mencuba untuk mendapatkan apa yang dikenali sebagai G-spot, sebaliknya, ini boleh menjadi satu usaha yang menyeronokkan. Apa yang tidak sah adalah untuk menjadi "taksub (o)" dengan itu, berfikir bahawa ini adalah satu-satunya cara untuk seks yang benar-benar baik.

Dialog antara pasangan itu adalah kunci. Tidak perlu takut untuk bertanya apa yang suka atau tak suka lain. "Ia sentiasa baik untuk mengetahui sejauh mana pasangan anda tersandung tersandung atau tidak sentuh tertentu. Menghormati citarasa dan had yang lain adalah cara terbaik, "kata Keila.

Dengan seks, dan juga hubungan secara umum, tidak ada peraturan ... Perkara yang penting adalah untuk mahu dan bersedia untuk hidup pada saat itu!