Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Beberapa tabiat yang mudah setiap hari dan kecil begitu berakar umbi dalam diri kita yang tidak menyedari mereka berada di sana. Sering tidak sedar bahawa tabiat yang tidak baik dan yang mungkin merosakkan kita atau mencederakan penonton.

Menghapuskan tabiat kehidupan bukan satu tugas yang mudah, kerana ia adalah sesuatu yang rutin dan oleh itu adalah tidak dapat dilihat. Seperti namanya, adalah sesuatu yang telah kami lakukan, ia adalah sebahagian daripada kita. Cara yang baik untuk menghapuskan tabiat yang tidak baik adalah untuk menggantikannya dengan yang baik, produktif dan membawa kepuasan kepada anda dan disayangi tabiat yang.

Mengenal pasti tabiat yang boleh mencederakan anda adalah langkah pertama untuk menyelesaikan masalah tersebut. Langkah seterusnya adalah untuk menerima bahawa anda mempunyai tabiat ini dan belajar untuk menangani dengan cara yang terbaik. Di bawah ini kami telah menyenaraikan 13 tabiat berbahaya dan tips untuk berurusan dengan mereka. Mendaftar keluar:

1. Bercakap sakit akan diri sendiri

13 tabiat biasa yang boleh mencederakan anda

"Saya pengkritik terbesar saya." Photo: Main semula / Giphy

Mudah-mudahan dalam usaha untuk menjadi rendah hati, anda akhirnya melupakan dan bersembunyi daripada orang lain kualiti mereka. Kata-kata mempunyai kuasa dan ia adalah penting untuk memupuk harga diri mereka dan pujian juga. Percaya sendiri adalah paling utama.

Juga membaca: 10 sikap penting untuk kehidupan yang lebih baik

2. Jika anda mengambil berat terlalu banyak tentang pendapat orang lain

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Ia adalah hampir mustahil untuk tidak peduli satu bit dengan pendapat orang lain, tetapi lebih boleh membawa banyak rasa tidak puas hati. Apabila anda mengambil berat terlalu banyak tentang apa yang orang lain berfikir, hanya tidak melakukan perkara yang saya ingin hanya untuk mengelakkan penghakiman mungkin. Ia boleh menjadi sukar, tetapi jika sesuatu yang membuat anda bahagia, teruskan dan cuba untuk tidak mengambil berat ujian.

3. Lihat hanya sisi negatif keadaan

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Fasa dan keadaan buruk akan sentiasa wujud, tetapi hanya melihat sisi buruk ini adalah pilihan. Selepas banyak kekecewaan, ia adalah semangat biasa muncul, tetapi sebagai kata-kata mempunyai kuasa, pemikiran juga. Berfikiran positif membantu address keadaan buruk lebih ringan. Sering kali kita juga boleh mempelajari daripada perkara yang buruk, hanya mampu.

4. Jika anda mengimport lain yang tidak mengambil berat

13 tabiat biasa yang boleh mencederakan anda

"Ia seperti saya sedih untuk orang lain?" Photo: Main semula / Giphy

Biasanya apabila kita mengambil berat bagi mereka yang tidak keberatan, kita lihat dengan jelas tanda-tanda, tetapi mengabaikan. Situasi seperti ini membawa keletihan mental yang besar dan tidak berbaloi. Jika seseorang tidak sepadan usaha anda, ia adalah masa untuk memutuskan hubungan. Ingat, orang yang paling penting dalam hidup anda adalah anda.

5. Tinggalkan mengetepikan kehendak mereka oleh seseorang

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Hubungan mencantas kebebasan mereka dan kehendak mereka tidak boleh melakukan anda baik. Jika seseorang yang benar-benar mengambil berat tentang anda, ia tidak akan menghalang anda daripada melakukan perkara yang mendatangkan sukacita kepadamu.

6. Sentiasa meninggalkan untuk hari esok

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Procrastination adalah satu ketagihan dalam kehidupan ramai orang. Selalunya anda benar-benar mahukan sesuatu, tetapi sentiasa meninggalkan selepas dan menggunakan alasan untuk mewajarkan. Peluang yang anda ada hari ini mungkin tidak esok yang sama, kemudian pergi selepas matlamat mereka secepat mungkin.

7. Ambil lebih komitmen daripada dapat memenuhi

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Sering kali kita mahu memeluk dunia dan melakukan banyak perkara pada masa yang sama mengetahui bahawa kita tidak mempunyai masa. Apabila anda mengambil hanya komitmen yang boleh memenuhi kualiti apa yang pasti melakukannya adalah lebih tinggi.

8. Tidak mengambil berat tentang kesihatan anda

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Anak-anak muda, terutamanya, sering meninggalkan selepas penjagaan kesihatan, jadi kesat dan percaya mereka tidak perlu pemeriksaan rutin kerana zaman. Memeriksa jika ia adalah okay dengan kesihatan anda secara berkala memberikan lebih ketenangan dan kualiti hidup di masa akan datang.

9. Tidak mengambil berat tentang kesihatan mental anda

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Kesihatan mental adalah sama pentingnya dengan kesihatan fizikal dan menjaga ia membawa manfaat yang sama. Mengelakkan situasi yang tidak menyenangkan dan yang tidak membawa apa-apa kelebihan anda sudah adalah cara yang baik untuk menjaga kesihatan mental. Adalah penting untuk meletakkan keadaan ke kira-kira dan menilai sejauh mana, membuahkan hasil.

10. Bearing dendam untuk masa yang lama

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Ia adalah perkara biasa untuk berbual dengan orang untuk seketika selepas beberapa saat yang tidak menyenangkan, masalah itu tidak mengatasi apa yang pernah. Memegang dendam tidak membawa apa-apa faedah, bagaimanapun, hanya mengambil ruang dalam fikiran yang boleh dibelanjakan untuk sesuatu yang produktif.

11. Deny bantuan apabila anda benar-benar memerlukan

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Pride sering tidak membenarkan kita untuk meminta bantuan atau menerimanya dari seseorang yang menawarkan rela. Ya, kita boleh dan harus altruistik dan melakukan sesuatu tanpa menerima bantuan, tetapi kadang-kadang ia adalah paling utama. Belajar untuk menerima kerjasama seseorang apabila diperlukan.

12. Percayalah dalam hanya satu cara untuk melakukan sesuatu

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Terutamanya apabila bekerja dalam satu kumpulan, anda perlu tahu bahawa terdapat beberapa cara untuk melakukan perkara yang sama dan tidak ada yang lebih baik daripada yang lain. Jangan cuba untuk mengenakan cara mereka melakukan sesuatu untuk orang lain dengan cara yang ia membawa kepada keputusan yang sama. Dalam semua hubungan antara manusia yang perlu diguna pakai ialah penerimaan perbezaan.

13. Bercakap terlalu banyak sendiri

Photo: Main semula / Giphy

Photo: Main semula / Giphy

Sama seperti mengkritik dalam keterlaluan boleh membahayakan, mengatakan terlalu banyak diri dan meninggikan sepanjang masa juga. Tiada siapa yang suka berada di sekitar orang yang dipotong hanya untuk bercakap tentang diri mereka dan entah bagaimana membuat beberapa pujian menghina orang lain. Rahsianya adalah dalam kira-kira.

Jika anda mengenal pasti dengan mana-mana yang diterangkan atau mempunyai sebarang tabiat lain yang anda hendak padam, helah ini adalah untuk memberi tumpuan kepada keinginan untuk berubah dan memperoleh tabiat baru yang sihat. Melabur masa anda dalam latihan fizikal, kraf atau beberapa jenis hobi, boleh membantu dalam proses perubahan. Menghapuskan tabiat berbahaya boleh membuat perbezaan dalam kehidupan anda dan membawa lebih banyak keseronokan untuk hari anda.