Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Walaupun semua perkembangan dan revolusi sosial, seksualiti wanita masih taboo dalam masyarakat kita, menjana mitos yang merosakkan kehidupan seks ramai orang.

Hakikatnya adalah bahawa lebih daripada satu tindakan yang seronok, seks adalah satu isu kesihatan untuk wanita. Ahli psikologi dan sexologist Rosely Salino Institut Cecarello adalah mutlak: "Seks adalah kesihatan untuk wanita berbanding lelaki. Orgasm adalah pelepasan fizikal dan tenaga, keperluan fisiologi yang memberi manfaat kepada kesihatan secara keseluruhan. "

Walau bagaimanapun, tradisi budaya dan agama sering menghalang wanita dan mengukuhkan idea dan amalan yang tidak sentiasa memenuhi perempuan seksual.

Bertemu dalam video di bawah vlogueiros yang memecahkan mitos dan memberi tips penting mengenai seks dan sikap yang lelaki dan wanita.

Juga membaca: 30 soalan kontroversi menjawab tentang seks

1. Wanita juga berasa horny, oleh Tati Ferreira

Dalam video vlogueira ini Tati Ferreira berkata orang yang menunjukkan bagaimana Rosely mitos utama mengenai seksualiti wanita, bahawa wanita tidak merasa keinginan seksual. "Fisiologi dan anatomi [wanita] adalah sama seksual lelaki," kata Rosely. Ini bermakna bahawa mereka berasa keinginan untuk melakukan hubungan seks dan juga terlepas beliau sebagai menghabiskan masa tanpa berbuat demikian, kerana Tati kata dalam video.

2. zon erogenous perempuan itu - bagaimana untuk memberikan lebih keseronokan, Marilyn Jane

Marilyn Jane menerangkan perbezaan mata badan wanita yang merangsang wanita. Menurut Rosely, wanita mengambil masa yang lama untuk menjadi terangsang, membuat pengetahuan zon erogenous dan foreplay satu bahagian penting dalam hubungan seks. Marilyn berkata beberapa kawasan badan yang banyak biasanya tidak bergaul dengan rangsangan seksual.

3. 15 sikap yang broxam di atas katil oleh Marina Barbieri

Sama seperti ramai orang tidak tahu apa yang bertukar seorang wanita ada yang tidak tahu apa yang mempunyai kesan yang sebaliknya. Marina Barbieri dan beliau komen tetamu beberapa sikap dan situasi yang ramai mendapati menyenangkan, tetapi sebenarnya benar seksual menggalakkan.

Ia adalah penting untuk mengetahui rakan kongsi untuk mengetahui bukan sahaja apa yang merangsang anda, tetapi juga apa yang berus cat. Dan yang sama adalah benar untuk lelaki. Tahu pasangan anda, jangan takut untuk bercakap tentang seks dan bertanya apa yang mereka suka dan apa yang mereka tidak suka.

4. Seks oral di kalangan wanita, oleh Casal No Shame

Pasangan Penjelasan tahu malu dan memberikan tips mengenai seks oral di kalangan wanita, seperti fakta bahawa seks oral adalah hanya sebahagian daripada foreplay dan tidak utama itu sendiri.

Baca juga: Tips untuk menggalakkan pasangan anda untuk melakukan hubungan seks lebih oral pada anda

5. Seks oral pada wanita sebanyak Lola Benvenutti

Ringkas dan langsung, Lola Benvenutti berkata apa yang perlu dilakukan dan apa yang tidak boleh dilakukan pada masa seks oral ke atas wanita.

6. Porn mengajar salah, oleh Tati Ferreira

Menurut sexologist Rosely, filem-filem lucah boleh menjadi alat yang menarik untuk "spice up fantasi pasangan itu dan melepaskan amalan seksual." Walau bagaimanapun, Rosely menunjukkan bahawa lucah sering menjauhkan diri daripada realiti dengan membawa standard estetik, amalan dan prestasi seksual yang tidak selaras dengan realiti orang. Ia adalah tepat pada detasmen ini dari realiti yang Tati Ferreira Komen pada video ini.

7. aksesori foto yang setiap wanita harus mempunyai, dengan CSV

melancap wanita adalah salah satu daripada pantang larang besar dalam kategori seksualiti wanita. Untuk Rosely, amalan adalah penting kerana ia membolehkan wanita itu tahu "jalan kesenangan dan kuasa sendiri memberitahu rakan kongsi bagaimana anda suka untuk disentuh." Selain itu, amalan ini boleh dilakukan bersama-sama dengan rakan kongsi. Pasangan Shame memberikan tips tentang permainan seks yang mengambil rutin seks.

8. Point G, oleh Tati Ferreira

Yang terkenal G-spot adalah satu perkara perdebatan dalam komuniti saintifik, tetapi yang benar adalah bahawa tidak ada kata sepakat mengenai kewujudan ia. Tati Ferreira menjadikan ringkasan ringkas mengenai kontroversi asal, berkata pencarian G-spot boleh memberi kesan negatif seks dan memberikan tip bagaimana untuk menyelesaikannya.

9. seks dubur, dan Tuy Biel

seorang wanita Anda akan menawarkan pembaharuan seks anal? Ini adalah satu soalan yang sama untuk lelaki dan wanita. Tuy dan Sensualise Moi Biel bercakap tentang seks, kedudukan memberi tips, bersantai, persediaan untuk seks. tips tambahan adalah melalui akaun Rosely yang membimbing pasangan mengamalkan seks sebagai satu variasi dan bukan sebagai satu tabiat.

Di samping itu, Rosely menekankan bahawa wanita perlu berasa selamat untuk dapat untuk berehat cukup untuk seks dubur. Oleh itu, sebagai Biel menunjukkan dalam video (lelaki tips) beliau, wanita itu adalah yang menentukan peraturan permainan - jika dia mahu untuk menghentikan permainan, permainan mesti berhenti.

Walaupun bercakap mengenai aspek seksualiti wanita, semua video mempunyai ciri-ciri yang sama. Satu contoh adalah rakan kongsi yang perlu mengenali tanda-tanda bahawa wanita itu mengeluarkan semasa latihan dan tidak hanya menganggap bahawa wanita itu menggembirakan dalam sesuatu berdasarkan pengetahuan popular sepatutnya.

"Wanita perlu diberi perhatian," kata Rosely, dan perhatian ini kepada amalan seks akan meninggikan sejak kemunculan wanita itu untuk melihat butiran terkecil jika perempuan itu mengambil kesempatan atau tidak seks.