Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Berkawan dengan seseorang yang biasanya bermaksud juga mempunyai banyak kebebasan dan keintiman dengan orang itu, untuk dapat memberitahu beliau tentang apa-apa, adakah anda?

Tetapi apabila rakan-rakan mempunyai senarai banyak kebebasan antara satu sama lain, ia adalah penting untuk dipertimbangkan apabila berbicara dengannya, menjaga supaya tidak menyinggung perasaan dia atau cuba untuk mengawal kehidupan anda melalui frasa pendek yang mengatakan tanpa menyedari berat badan mereka.

Selalunya, walaupun dengan niat yang baik, kita mungkin berakhir mencederakan rakan untuk mengatakan apa yang kita berfikir tanpa menapis maklumat ini, berkata "dgn bijaksana", mencederakan beliau atau berdasarkan entah bagaimana.

Supaya anda tidak membuat jenis ini slaid dengan kawan-kawan anda, lihat senarai berikut beberapa frasa ini harus dielakkan untuk mengekalkan had yang diperlukan walaupun dalam hubungan dengan banyak keintiman.

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

1. "Anda tidak mahu mempunyai anak? Yang akan menjaga anda apabila anda tua? "

Masalah pertama dengan frasa ini adalah orang yang tidak mempunyai anak hanya kerana mereka memerlukan seseorang untuk menjaga mereka kerana mereka semakin tua. Di samping itu, seseorang itu perlu menghormati kehendak rakan anda untuk mempunyai atau tidak mempunyai anak, selepas semua yang tidak wajib untuk berbuat demikian hanya dengan dilahirkan seorang wanita. Jangan cuba untuk mengurangkan rakannya kerana dia tidak mahu menjadi seorang ibu. Itu tidak menjadikan dia kurang seorang wanita.

Baca juga: 12 perkara yang anda tidak perlu terlalu bimbang

2. "Seperti yang anda tidak memberitahu saya apa-apa tentang lelaki itu yang kamu?"

Hakikat bahawa dia kawan anda tidak memaksa untuk meluluskan laporan semua yang terjadi dalam hidupnya. Membiarkan dia memutuskan apa yang dia mahu bercakap dan melihat jika ia menyimpan beberapa perkara rahsia. Ia mungkin bahawa dia belum bersedia untuk membincangkan perkara itu atau membuat dia berasa malu untuk bercakap mengenainya. Bukannya mengkritik dan mendesak dia memberitahu anda semua tentang hidupnya, sentiasa cuba untuk mendengar dengan hormat dan tidak membuat pertimbangan, jadi dia akan berasa lebih selesa untuk memberitahu anda tentang kehidupan peribadi.

3. "Saya beritahu kamu!"

Tiada apa yang boleh menjadi lebih teruk daripada mendengar kepada rakannya bahawa dia diberi amaran tentang sesuatu yang buruk yang berlaku, yang mana anda sudah merasakan buruk. Untuk mengatakan ini tidak membantu dan masih "langkah" pada luka sahabatnya. Bukannya memandangi dia sakit beliau, sokongan dan penyayang tanpa berdasarkan ia. Ia adalah apa yang dia perlu sekarang.

4. "Anda tidak akan dapat."

Menghadapi masa yang sukar atau keputusan penting dalam hidup, bagaimanapun rumit keadaan mungkin kelihatan, tidak digalakkan rakannya. Memikirkan cara-cara untuk membantu beliau, sama ada memberi idea mengenai bagaimana untuk mengatasi tidak dapat dielakkan, atau memikirkan cara-cara untuk membantu beliau bersedia untuk menghadapi cabaran yang perubahan dalam hidup boleh membawa. Menjadi rakan kongsi, jangan menuding jari dan tidak berkecil hati. Menggalakkan sahabat beliau dan menyokong dalam keputusannya.

5. "Apa khabar lemak!"

Pertama, sebagai lemak atau menjadi lemak bukanlah satu perkara yang buruk. Diterima. Dan ia tiada kaitan dengan anda bimbang tentang kesihatan rakan anda. Mengelakkan mahu mengawal berat badan mereka, kerana ini bukan keputusan anda tetapi ia. Beliau adalah nipis, lemak, botak atau rambut panjang, anda tidak harus cuba untuk menggunakan ini untuk menghakimi anda atau rasa anda tahu apa yang terbaik untuknya. Terutamanya jika dia cuba untuk membuat perubahan, cuba untuk mendapatkan berat badan atau menurunkan berat badan, tidak memberi tekaan. Mempunyai kepekaan untuk melihat ia di luar apa yang masyarakat mengenakan sebagai benar dan yang salah dan untuk mengasihi tanpa penghakiman.

6. "Anda berhak mendapat seseorang yang lebih baik."

Kesilapan pertama ayat ini adalah bahawa anda mengatakan bahawa rakan anda tahu tidak memilih dan kedua, anda menganggap bahawa dia tidak melihat kesalahan-kesalahannya. Bukannya mengkritik teman lelakinya, tunang atau suami kepada rakannya, cuba untuk menunjukkan kualiti yang dia mempunyai, menghargai dan menggalakkan harga diri yang tinggi, jadi dia tahu yang mempunyai nilai dan tidak perlu pergi kepada seseorang yang tidak layak jika anda benar-benar percaya bahawa. Tetapi ingat: sorakan hanya sah apabila mereka adalah benar. Dalam erti kata lain, apa-apa untuk memuji tanpa kriteria atau memuji pujian.

7. "Anda bernasib baik telah mendapat seseorang seperti itu."

Dengan garis yang anda katakan bahawa rakan anda tidak layak pasangan yang telah, sama ada anda mendapati bahawa ia adalah terlalu indah untuknya atau yang mempunyai lebih kualiti daripada dia. Untuk mengatakan ini adalah cara yang paling mudah untuk menyinggung perasaan rakan dan mencederakannya mendalam. Jika anda tidak dapat melihat kualiti yang rakannya dan menghargai untuk mereka, ia adalah masa untuk mengkaji semula tindakan anda dan mencari jalan untuk menjadi rakan yang lebih baik.

8. "Anda harus mempunyai lebih seks."

kekerapan seksual setiap adalah satu perkara yang individu dan mesti dihormati. Tidak fikir kerana anda melakukan 5 kali seminggu, rakannya juga perlu lakukan untuk menjadi gembira. Setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza dan mahu dan tiada siapa yang lebih atau kurang gembira kerana ia membuatkan seks sama seperti anda.

9. "Anda mahu kekal tunggal selama-lamanya?" Atau "Anda pilih juga."

Kesilapan besar dalam kes ini adalah untuk mencari kebahagiaan semua orang bergantung kepada berada dengan seseorang, tidak kira orang itu untuk melakukan atau tidak teman wanita gembira beliau. Jika dia tidak mahu bersama dengan seseorang kini, menghormati ia. Dan jika dia tidak mempunyai kepentingan dalam berkahwin, berkaitan, menghormati juga. Tidak semua orang mahu ini, setiap orang mempunyai matlamat yang berbeza dalam kehidupan dan ia tidak menjadikan mereka kurang layak kebahagiaan.

10. "Anda tidak mempunyai sebab untuk berasa sedih."

Pasti salah satu daripada perkara yang kita katakan tanpa menyedari betapa tidak sensitif frasa yang. Mempunyai berkata, anda semakin berkurangan kesakitan yang orang lain rasa, yang hanya dia tahu bagaimana besar ia adalah. Banalize tidak perasaan orang lain kerana anda tidak tahu bagaimana sukar keadaan ini adalah untuk dia. Walaupun anda telah melalui sesuatu yang serupa, setiap orang merasakan peristiwa hidup dengan cara yang berbeza, maka tidak ada yang mempunyai hak untuk mendapati bahawa penderitaan orang lain adalah "tidak masuk akal" dan yang tidak berhak mendapat perhatian. Sokongan anda memberi penjagaan Girlfriend dan perhatian, mendengar apa yang dia telah berkata dengan hormat, tanpa berdasarkan ia.

Ia adalah perkara biasa yang kita telah berkata frasa ini kepada rakan-rakan kami tanpa niat untuk menyakiti mereka kerana mereka adalah frasa biasa dan tidak sentiasa menyedari bagaimana kejam mereka boleh. Tetapi sekarang bahawa anda tahu berapa banyak mereka boleh menyakiti, berfikir dua kali sebelum menggunakan mereka, mempertimbangkan cara-cara alternatif dan lebih sensitif untuk mengatakan apa yang anda berfikir dan berhati-hati apabila memberi nasihat, kerana tidak selalu apa yang baik untuk anda ia baik untuk rakan-rakannya.