Saya hendak pemisahan, tetapi dia tidak mahu - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Apabila kita berkahwin, kita membuat komitmen yang dianggap mempunyai tarikh yang tidak ditentukan untuk menamatkan, atau "hanya kematian memisahkan kita" wujud sebagai sesuatu yang membenarkan pemisahan. Kami telah dididik untuk memenuhi kepada surat sumpah hari besar ini, dan apabila pencinta tidak berhenti untuk berfikir tentang kemungkinan sebenar hubungan ini tidak berjaya.

Perkahwinan adalah link yang ditubuhkan antara dua orang melalui pengiktirafan kerajaan, agama mahupun sosial dan menganggap hubungan interpersonal keintiman, yang perwakilan archetypal adalah bersekedudukan, walaupun ia boleh dilihat oleh banyak pihak sebagai kontrak. Dalam undang-undang Portugis, perkahwinan berkesan ditakrifkan sebagai kontrak.

Apa-apa proses yang melibatkan majlis ini dikelilingi penjagaan, mimpi yang melibatkan kasih yang tak terhingga yang kesukaran akan diatasi, meletakkan kebimbangan diketepikan, aroma yang dicetuskan di pintu masuk pengantin perempuan dan pengantin lelaki di dalam dewan, laman web dengan gambar, kenangan masa gembira, pasaran ini tentang perkahwinan menyokong harapan lagi kasih yang tak terhingga.

Tetapi dalam kehidupan sebenar, perkahwinan memerlukan banyak komitmen dan toleransi, dan hanya dalam kehidupan harian kita menyedari betapa sukarnya untuk mengekalkan tunggak hubungan pada masa dating, di mana bon adalah lain, lebih mudah untuk dielakkan.

Menurut 2010 data Banci dikeluarkan oleh Institut Brazil Geografi dan Statistik (IBGE), pembubaran kesatuan suami isteri meningkat sebanyak kira-kira 20% dalam sepuluh tahun yang lalu di negara ini. Dari tahun 2000 hingga 2010, jumlah orang yang terlibat dalam beberapa jenis pemisahan meningkat daripada 11.9% kepada 14.6%.

Untuk sebab-sebab tertentu, apabila cinta berakhir pemisahan muncul sebagai output, dan tidak mudah untuk mengambil penamatan temujanji yang melibatkan banyak faktor, seperti keluarga, anak-anak, harta benda, rakan-rakan.

Dalam proses ini kita dapati banyak rintangan termasuk pasangan yang sering tidak mahu pemisahan. Apabila seorang wanita mengambil rintangan sikap ini adalah lebih besar, sebagai ibu bapa sering tidak selamat dengan keadaan yang baru kanak-kanak itu, seolah-olah perkahwinan itu sendiri adalah tempat yang selamat, tanpa mengira masalah yang dikemukakan.

Untuk lelaki yang tidak digunakan dalam kebanyakan kes mengendalikan emosi proses mereka lebih teruk lagi, kerana entah bagaimana struktur wanita rumah, menyedari banyak keadaan yang dia tidak pernah mengambil, atau bahawa dia hanya perlu untuk mengambil bahagian.

lantai terbuka, meninggalkan hanya berputus asa dalam bagaimana untuk memulakan proses ini, untuk memutuskan pemisahan sering membawa kepada perasaan kegagalan, sehingga sukar untuk melihat keadaan lebih objektif.

Ketika itu terapi adalah sekutu penting pasangan yang boleh bekerja dengan kedua-dua aspek yang membawa kepada pemisahan, cuba perdamaian kemungkinan pasangan itu.

Yang akan diperkenalkan dalam hubungan ketiga yang tidak tercemar dengan aduan pasangan itu, ini boleh menunjukkan bahawa perkahwinan telah membina baik dan membawa kepada perubahan penting dalam perhubungan.

Mendengar yang lain adalah sesuatu yang sukar dan dalam proses terapeutik pasangan itu mula merenung dan mencari penyelesaian dalam perjanjian, di mana anda belajar untuk berdialog dengan kasih sayang lebih, toleransi, mencari tindakan berkesan untuk pemulihan perkahwinan.