Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Hanya mereka yang mempunyai rambut berminyak tahu kesukaran untuk menjaga rambut penampilan yang bersih dan telus. Begitu banyak masa dihabiskan antara upacara mencuci rambut, kering, dan dalam banyak kes masih melaksanakan proses besi rata atau besi lencong.

Walau bagaimanapun, industri kosmetik berfikir pada masalah-masalah yang dihadapi oleh ramai orang, dicipta syampu kering. Produk ini datang dalam botol semburan, tidak basah rambut dan digunakan untuk wayar melalui jet "debu."

Pasti produk ini tidak ditujukan kepada pembersihan sebenar wayar dan kulit kepala, tetapi untuk memberi wajah yang bersih untuk kunci. Dengan ciri ini, produk ini adalah sekutu penting hari kalendar yang tidak membenarkan lebih banyak masa dilaburkan dalam upacara kecantikan.

Syampu kering boleh menjadi penting untuk wanita yang sentiasa mempunyai keinginan untuk mengurangkan bangs, tetapi rambut berminyak sememangnya merupakan faktor yang menghadkan, tetapi juga boleh mengoptimumkan masa wanita-wanita yang telah meneroka di mahkamah, tetapi kini tebusan wayar sengit mencuci.

Terlalu banyak basuh juga boleh pudar wayar berwarna. Dalam keadaan ini, syampu boleh bertindak sebagai warna extender kerana ia mengelakkan membasuh kerap. Untuk masa yang panjang produk ini adalah trend di luar negara dan kini juga boleh didapati di Brazil untuk memudahkan kehidupan ramai wanita terutamanya kerana iklim panas negara kita, faktor yang tidak bekerjasama dengan rambut berminyak.

Juga membaca: Shampoo Pump: campuran yang menjanjikan pertumbuhan rambut ajaib

Produk ini telah sentiasa bertambah baik dan versi baru telah dikeluarkan, kerana khusus untuk rambut gelap, ditunjukkan untuk mewujudkan jumlah dan dibungkus dalam pakej kecil, sesuai untuk perjalanan atau mengambil beg tersebut. Kesan matte juga merupakan kemuncak syampu kering, yang juga boleh berfungsi sebagai finisher dalam gaya rambut.

Bagaimana syampu kering dan bagaimana untuk menggunakannya

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Titik tertinggi produk adalah tepat penyerapan minyak yang dikenakan oleh "serbuk" yang disembur pada akar rambut. Rambut adalah legap berkenaan untuk membersihkan dan bau yang menyenangkan bahawa tawaran produk, jadi ia akan menjadi ketara bahawa rambut beliau belum dicuci.

Permohonan adalah sah untuk mempunyai perhatian yang lebih di kawasan di mana gris adalah yang paling sengit dan di mana ia adalah yang paling jelas, sebagai dua belah kepala sebagai contoh. Proses permohonan adalah sangat cepat dan boleh dilakukan dalam beberapa minit. Lihat langkah-langkah di bawah untuk mengetahui bagaimana untuk menggunakan syampu kering dengan betul:

  1. Goncang tin produk untuk beberapa saat.
  2. Bahagikan rambut menjadi kunci.
  3. Memohon produk pada wayar pada jarak purata 30 cm.
  4. Biarkan perbuatan produk untuk beberapa ketika.
  5. Mengurut kulit kepala supaya bahan itu daripada merebak.
  6. Berus rambut anda untuk mengeluarkan produk yang berlebihan pada wayar.

Tonton video di bawah blogger Beca Kinit pengajaran dalam amalan bagaimana untuk menggunakan syampu kering dan melengkapkan langkah-langkah yang dinyatakan di atas:

9 soalan dan jawapan mengenai syampu kering

Dengan mengetahui produk ini banyak keraguan timbul, terutama mengenai penggunaan dan tanda-tanda dan batasan. Produk ini adalah sangat demokratik dan mudah untuk digunakan, walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa gejala pelik muncul dan berterusan, adalah penting untuk mendapatkan bantuan daripada pakar.

Dengan kerjasama doktor kulit Thais Aparecida Oliveira Rodrigues, profesor kursus ijazah dalam dermatologi di Institut Penyelidikan dan Pendidikan Perubatan - IPEMED, kami menyediakan siri soalan dan jawapan untuk menangani soalan-soalan utama mengenai penggunaan produk ini yang memenangi Brazil.

Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

1. syampu kering boleh menggantikan syampu tradisional?

Thailand Rodrigues: Tidak, ia adalah penting untuk mengatakan bahawa rambut perlu dibasuh dengan air, syampu dan perapi sesuai untuk keperluan utama setiap jenis benang, tetapi syampu kering boleh menjadi sekutu yang besar bagi mereka keadaan sekali-sekala di mana anda tidak boleh mencuci rambut dengan air. Ini jenis syampu mengurangkan kesan minyak yang jelas wayar, dan lebih lagi menyembunyikan pergerakan bau dan kelantangan untuk rambut. Ia adalah sesuai untuk kompromi saat akhir, ia menyediakan ringan dan segar untuk rambut.

2. Bolehkah saya menggunakan syampu kering setiap hari?

Thailand Rodrigues: yang ideal adalah untuk mengekalkan rutin penjagaan wayar, mencuci dengan air dan syampu setiap hari lain, dan tempahan syampu kering untuk mereka yang lebih hari kalendar, atau rambut yang memenangi penampilan berminyak sebelum mencuci seterusnya. Selagi mereka menghormati langkah pencegahan ini, ia boleh digunakan sekerap mana yang diingini. Tidak menyimpan wayar ini rutin pembersihan boleh menyebabkan mengelupas, gatal-gatal dan juga dermatitis kulit kepala.

3. Bolehkah saya menggunakan syampu kering selepas mencuci rambut dengan syampu tradisional?

Thailand Rodrigues: Tidak perlu, kerana fungsi syampu kering utama adalah untuk mengeluarkan minyak rambut yang berlebihan, tetapi ia juga boleh memberikan jumlah dan pergerakan kepada rambut jika digunakan dengan cara yang betul dan dengan lembar sudah kering.

4. Boleh digunakan dalam mana-mana jenis rambut seperti rambut kering?

Thailand Rodrigues: Ya, ia boleh digunakan pada semua jenis rambut, tetapi berhati-hati, menyatakan keputusan itu dijangka untuk jenis rambut. Biasanya, ia adalah sekutu yang besar dari orang-orang yang mempunyai rambut berminyak atau akar berminyak dan titik kering, ia membantu untuk mengurangkan cekap kulit berminyak ini tanpa wayar pengeringan, jadi jangan berhenti ia daripada digunakan pada rambut yang kering.

5. Ia boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai kelemumur?

Thailand Rodrigues: Kelemumur berlaku dengan gangguan kulit kepala dan patut dijaga dengan baik. Penggunaan syampu kering dalam kes-kes ini mungkin menunjukkan mengelupas lebih, jadi ia perlu digunakan dalam kulit kepala yang sihat tanpa kerengsaan, mengelupas atau kecederaan lain.

6. Ia boleh membahayakan mereka yang mempunyai keguguran rambut?

Thailand Rodrigues: Keguguran rambut boleh mempunyai pelbagai sebab dan perlu dianalisis dengan teliti oleh doktor, jadi jika digunakan sekali-sekala dan betul, menjaga jarak 15 hingga 20 cm dari rambut, menghalang liang tersumbat dan menyimpan pembersihan tradisional benang, syampu kering tidak dapat mendorong atau mempercepatkan kejatuhan wayar.

7. Apakah perbezaan antara talkum biasa dan syampu kering?

Thailand Rodrigues: Mereka mempunyai fungsi yang sama, tetapi syampu kering telah dibangunkan dengan komposisi yang lebih ringan dan kurang agresif untuk meninggalkan sisa kurang dan menghalang liang tersumbat.

8. Anda boleh membuat besi rata selepas menggunakan syampu kering?

Thailand Rodrigues: yang ideal adalah untuk membuat prosedur yang dikehendaki, seperti besi sebagai rata sebelum memohon syampu kering, untuk itu ia memastikan lebih pergerakan dan kelantangan untuk rambut. Ia digunakan secara meluas oleh pendandan rambut untuk menyelesaikan gaya rambut.

9. Siapa yang mempunyai rambut yang sangat gelap, perlu mempunyai beberapa penjagaan lain (untuk mengelakkan untuk kekal dengan penampilan kelabu)?

Thailand Rodrigues: Ya, sudah ada dalam syampu kering pasaran untuk warna yang berbeza rambut. Walau bagaimanapun, berhati-hati beberapa hendaklah dipatuhi untuk tidak meninggalkan sisa dan dengan itu mengelakkan penampilan kelabu pada wayar. Jet hendaklah dibuat ke arah akar, berikutan jarak yang dinyatakan. Gunakan tuala untuk mengeluarkan apa-apa filem yang boleh dibentuk dan pengering rambut pada suhu yang sejuk juga boleh membantu dalam mengeluarkan produk yang berlebihan.

Tahu di mana untuk mencari syampu kering anda

Produk ini sering boleh ditemui di banyak farmasi dan kedai kosmetik, tetapi jika anda tidak mencari di bandar anda atau lebih suka kemudahan membeli-belah dalam talian, semak galeri di bawah dan mengetahui yang laman web yang mempunyai produk-produk untuk pembelian. Sesungguhnya anda akan mencari yang sesuai untuk warna rambut anda atau untuk mencipta kesan matt seperti yang dikehendaki.

Fresh Dry Shampoo Baptiste untuk $ 24 di Amerika Syarikat

Fresh Dry Shampoo Baptiste untuk $ 24 di Amerika Syarikat

Kering Syampu Baptiste Brown / Dark untuk $ 23,73 di Amerika Syarikat

Kering Syampu Baptiste Brown / Dark untuk $ 23,73 di Amerika Syarikat

Kering Syampu ASPA Ocean Blue untuk $ 20,61 di Amerika Syarikat

Kering Syampu ASPA Ocean Blue untuk $ 20,61 di Amerika Syarikat

Kering Syampu Nick & Vick Mint untuk $ 33,50 di Amerika Syarikat

Dry Shampoo Nick &Vick Mint untuk $ 33,50 di Amerika Syarikat

shampo kering Paul Mitchell Unisex untuk $ 117 di Amerika

shampo kering Paul Mitchell Unisex untuk $ 117 di Amerika

Kering Syampu sexy Tekstur Refresh habuk untuk $ 89,90 di Amerika Syarikat

Kering Syampu sexy Tekstur Refresh habuk untuk $ 89,90 di Amerika Syarikat

Syampu kering Lee Stafford untuk R $ 53 pada Sephora

Syampu kering Lee Stafford untuk R $ 53 pada Sephora

Dry Shampoo Keune Volume Blend untuk US $ 137 di Sephora

Dry Shampoo Keune Volume Blend untuk US $ 137 di Sephora

Syampu kering Oscar Blandi oleh R $ 115 di Sephora

Syampu kering Oscar Blandi oleh R $ 115 di Sephora

Oscar Blandi syampu kering sedia untuk R $ 39 di Sephora

Oscar Blandi syampu kering sedia untuk R $ 39 di Sephora

syampu kering The Apothecary oleh R $ 21.99 dalam Apothecary

syampu kering The Apothecary oleh R $ 21.99 dalam Apothecary

Kering jumlah Syampu Baptiste XXL untuk $ 35 pada Netfarma

Kering jumlah Syampu Baptiste XXL untuk $ 35 pada Netfarma

syampu kering Charis Professional Tambahan Smooth oleh R $ 36.75 dalam Netfarma

syampu kering Charis Professional Tambahan Smooth oleh R $ 36.75 dalam Netfarma

syampu kering Charming Volume Tambahan R $ 9.85 dalam Netfarma

syampu kering Charming Volume Tambahan R $ 9.85 dalam Netfarma

Dry Shampoo SpraySet untuk R $ 26.25 dalam Netfarma

Dry Shampoo SpraySet untuk R $ 26.25 dalam Netfarma

Apa blogger berfikir syampu kering?

Pada masa ini, penulis blog mengenakan fungsi yang besar sebagai pembentuk pendapat. Mereka menerima banyak produk yang terdapat di pasaran kosmetik dan rujukan ketika mencari maklumat tentang produk yang tertentu, walaupun yang baru dikeluarkan. Lihat video blogger dengan ulasan dan penilaian pada syampu kering dari jenama yang berbeza.

Maria Fernanda Barbosa

Dalam kajian ini, Maria Fernanda bercakap tentang saiz mini syampu kering dan praktikal. Ia juga membuat demonstrasi bagaimana untuk menggunakannya dan membandingkan penggunaan syampu kering dan basuh dengan air dan syampu.

wanita campuran

Blogger Juliana de Andrade bercakap tentang penggunaan alternatif produk untuk mewujudkan jumlah dalam wayar, walaupun mereka suci. Juliana juga menunjukkan bagaimana untuk memohon produk dan menunjukkan syampu untuk menghapuskan sisa syampu kering di rambut.

membuat Juscélia

Dalam video ini, blogger membentangkan gambar perbandingan sebelum dan selepas kesan produk dan bercakap tentang situasi di mana syampu adalah penting. Beliau juga komen terhadap kebergunaan produk dalam wayar bersih.

2beauty

Marina Smith membentangkan alternatif bagi mereka yang menghadiri gym dengan setiap hari dan tidak mahu mencuci rambut mereka setiap hari. Dalam tutorial ini, ia juga menunjukkan kawasan-kawasan kulit kepala di mana produk harus digunakan.

Juliana Goes

Blogger Juliana menunjukkan bagaimana untuk memohon produk pada rambut, dengan menyatakan bidang aplikasi dan untuk menghapuskan kepekatan produk pada akar. Tetapi juga mengajar gaya rambut yang mudah untuk menyembunyikan minyak rambut untuk melengkapkan tindakan produk.

Dan kemudian, anda sudah menggunakan atau mendapat untuk mencuba? Meninggalkan pendapat anda: