Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Dengan begitu banyak perkara yang perlu dipertimbangkan apabila membuat pengeluaran ini, mungkin yang paling keraguan sebab adalah gaya rambut.

Kita sering memikirkan idea-idea yang berbeza berdasarkan rujukan visual yang kita suka, tetapi apa yang ramai wanita tidak tahu bahawa untuk mendapatkan gaya rambut yang sempurna adalah perlu untuk pergi luar gaya atau trend, satu visagista rupa untuk memilih gaya rambut yang sesuai dengan anda perlu jenis wajah anda dan sudah tentu dengan keperibadiannya.

Untuk mengetahui bahawa mana gaya rambut yang paling sesuai untuk jenis muka anda, anda perlu terlebih dahulu, sudah tentu, tahu bentuk muka anda. Untuk ini, pergi ke cermin, memegang rambut dan memerhati garis-garis yang menggariskan muka anda. Jika perlu, mengambil gambar, mencetak dan cuba untuk mencari format dengan bantuan pensil.

Sebaik sahaja anda mengetahui apa bentuk muka anda adalah masa untuk mengenal pasti gaya rambut yang lebih baik dipadankan ciri-ciri beliau. Berikut adalah beberapa tips yang akan membantu anda memilih gaya rambut yang terbaik untuk anda.

wajah persegi

Photo: Main semula / Blog Thassia

Photo: Main semula / Blog Thassia

Dengan lebih garis lurus di sisi, ia mempunyai dahi muka persegi dan rahang lebar yang sama. Dengan mempunyai ciri-ciri sudut, gaya rambut yang paling sesuai adalah mereka yang melembutkan ciri ini atau yang entah bagaimana memanjangkan muka, menjadikannya lebih bulat.

Juga membaca: 54 hacks kecantikan yang akan membuat hidup anda lebih mudah

gaya rambut ideal: Untuk jenis muka, disikat yang menyalahgunakan kelantangan-sama, terutamanya mereka yang mempunyai potongan berombak, kerana pergerakan melicinkan muka mempunyai lebih garis lurus. Cokes, Tufts dan ikat ekor kuda juga berfungsi dengan baik.

tips pakar: Hairstylist dan pakar dalam kosmetologi Suellen Reis, gaya rambut mempunyai banyak kaitan dengan gaya, tetapi memberi perhatian kepada bentuk muka adalah penting untuk menonjolkan keindahan dan keharmonian untuk memberi lebih visual. Untuk persegi menghadapi ia menunjukkan gaya rambut sebagai cokes dan bulu yang memberikan pengeluaran di bahagian atas kepala dan memanjangkan muka. gaya rambut sampingan seperti tocang dan banduan semi juga sempurna. Elakkan menggunakan rambut berpisah di tengah, terutamanya jika ia adalah sangat licin.

Gaya rambut untuk anda cuba:

 • berjambul;
 • Ekor dengan seikat licin;
 • Tuft dengan bahagian ceruk jalinan;
 • sebelah tocang Yunani;
 • Semi terjebak dengan kelantangan.

muka bujur

Photo: Main semula / Girls Stupid

Photo: Main semula / Girls Stupid

Ia mempunyai dahi sedikit lebih luas dan lebih nipis tinggi rahang dengan kontur lebih bulat. Yang mempunyai yang jenis muka memenangi loteri gaya rambut, kerana format tersebut membolehkan penggunaan hampir mana-mana model.

gaya rambut ideal: Yang mempunyai muka bujur boleh menggunakan imaginasi anda apabila memilih gaya rambut yang, selepas semua kombinasi yang berbeza-beza. Sebagai muka dengan ciri-ciri muka panjang, ia adalah yang terbaik hanya untuk mengelakkan gaya rambut yang menggunakan jumlah di atas kepala, seperti bulu.

Juga membaca: 5 gaya rambut yang perlu dilakukan sebelum tidur dan bangun indah

tips pakar: Suellen Reis menunjukkan penderaan tahanan gaya rambut, seperti plaits, roti dan ikat ekor kuda. Tip lain adalah untuk melabur dalam gaya rambut ikal atau keriting menggunakan longgar. Ia adalah wajah biasanya nipis, jumlah dan gelombang memberi penambahan yang lebih. Tetapi ingat bahawa muka bujur adalah cukup banyak kad liar, jadi jangan takut untuk berani dengan lancar dan kelihatan longgar.

Gaya rambut untuk anda cuba:

 • diva beralun;
 • Side beralun;
 • sebelah kok;
 • Tiara jalinan;
 • Fishbone tocang.

muka bulat

Photo: Main semula / Niina Rahsia

Photo: Main semula / Niina Rahsia

Ini jenis muka hampir tidak mempunyai sudut atau garis lurus. Yang mempunyai muka bulat biasanya mempunyai lebar yang sama di dahi dan sisi. Dalam kes ini, yang ideal adalah untuk memilih gaya rambut yang menyamar bentuk yang bulat, seperti gaya rambut dengan kelantangan pada mahkota, kerana memanjangkan muka dan secara automatik lagu.

gaya rambut ideal: Untuk jenis muka, ia adalah yang terbaik untuk mendapatkan gaya rambut yang mempunyai jumlah di sisi, seperti benang longgar dalam gaya rambut semi-dikunci. Rambut longgar dengan ombak besar sekali panjang juga bergabung dengan muka bulat.

tips pakar: Suellen memberikan tip bagi mereka yang mempunyai wajah yang bulat, "biasanya lebih montel, muka bulat mempunyai hampir lebar yang sama dan dagu selalunya bulat. Untuk memberi lebih banyak sudut untuk muka, melabur dalam kelihatan dengan bulu dan Mohicans, yang memberikan pengeluaran pada crown. gaya rambut romantis yang menunjukkan hanya sebelah muka dan juga pilihan yang baik bagi mereka yang telah bulat ciri. "

Gaya rambut untuk anda cuba:

 • mohawk;
 • Mohican dengan seikat;
 • Tuft dengan besi lencong;
 • 3 gaya rambut romantis;
 • Gaya rambut semi ditangkap.

muka lama

Photo: Main semula / Vain Super

Photo: Main semula / Vain Super

Wajah lama mudah dikenali oleh dagu yang terkenal dan sudut tersebut. Yang mempunyai yang jenis muka dan lebih suka untuk menyembunyikan ciri-ciri perlu bertaruh pada gaya rambut dengan jumlah lebih dan mengelakkan bulu sampingan, atau ketinggian yang memanjangkan muka.

gaya rambut ideal: Jika anda mempunyai wajah panjang adalah perhatian kepada luka dan gaya rambut yang membuat rupa yang paling harmoni. Untuk gadis-gadis rambut lurus, pastikan anda menggunakan sampingan untuk mengurangkan ketinggian muka. Sudah cache mendapatkan kelebihan tambahan apabila ia datang kepada muka lama, kerana kelantangannya merangka muka menyamarkan bahagian memanjang.

tips pakar: Menurut Suellen Reis, muka yang panjang dan muka bujur adalah lebih kurang sama, perbezaan adalah bahagian yang paling panjang pada dahi dan dagu. Gaya rambut yang paling sesuai adalah sama, kecuali bagi mereka yang mempunyai jumlah pada mahkota sebagai memperhebatkan format.

Gaya rambut untuk anda cuba:

 • gaya rambut longgar;
 • Gaya rambut untuk rambut kerinting;
 • Ombak dan pinggiran;
 • gaya rambut dengan besi sebelah lencong;
 • Side ditangkap.

Ingat bahawa ia sentiasa mungkin untuk menggunakan helah sedikit untuk menyembunyikan atau menunjukkan ciri-ciri muka, seperti melalui solek, tetapi jika anda mahu perubahan yang lebih kekal dan lebih baik menyelaraskan dengan ciri-ciri beliau pastikan untuk bertaruh pada gaya rambut dan paling potongan sesuai untuk anda. Satu lagi faktor penting tidak pernah mengetepikan kemuncak untuk gaya dan personaliti anda, selepas menjadi diri sendiri adalah cara yang terbaik untuk sentiasa indah dan bersedia untuk sebarang majlis.