Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Dia merasakan seperti benar-benar mengubah rupa dan menjadi berambut perang? Tetapi tahu bahawa, dan anda akan perlu menyedari perubahan ini, menyediakan dengan baik dan banyak bercakap dengan pendandan rambut yang dipercayai.

Peralihan dari si rambut coklat untuk berambut perang tidak selalunya mudah untuk dilakukan, kerana pigmentasi rambut hitam adalah lebih kuat.

Proses ini boleh menjadi agak memakan masa dan tidak boleh menjadi seperti yang anda bermimpi hanya perjalanan ke salon. Iaitu, seseorang perlu mempunyai kesabaran!

Tetapi tunggu, anda boleh mempunyai rambut blonde cantik walaupun anda adalah gelap sepanjang hayat. Dengan bantuan profesional yang baik untuk membimbing dan menjaga wayar, mempunyai rambut yang jelas, cantik dan berkilat boleh menjadi mimpi yang menjadi kenyataan.

Transformasi blogger

Berikut ialah cara blogger menjaga rambut cahaya mereka dan sebelum dan selepas perubahan mereka:

Juga membaca: rambut Ombre: kecerunan yang meninggalkan rambut anda perlahan-lahan lebih jelas

Thássia Naves

Main semula / Blog Thássia

Photo: Main semula / Blog Thássia

Thássia adalah mendapat blonder sedikit demi sedikit, dan hari ini ia mempunyai kunci kepada gaya ombre begitu sempurna bahawa ia seolah-olah sentiasa mempunyai rambut ini Gadis Perang dengan muka pantai! Beliau menunjukkan bahawa blonde datang atas tips, dan punca tidak mengambil dakwat.

Beca Kinit

Main semula / Beca Kinit

Photo: Main semula / Beca Kinit

Beca telah bersumpah tidak pernah cat seluruh rambut anda, tetapi tidak menentang dan adalah loiríssima! Dia akan memastikan untuk memberitahu pembaca anda yang bukan sahaja pewarna: kita mesti melembapkan, menyuburkan dan menjaga baik wayar supaya mereka kekal sihat.

Luiza Gomes

Main balik / I Capricho

Photo: Main balik / I Capricho

Sebagai rambut Luiza amat gelap, dia mula untuk membersihkan secara beransur-ansur, pergi terus ke berambut perang yang. Setelah anda mendapatkan menarik warna ke atas, dia mula untuk hanya menyentuh sehingga akar untuk tidak merosakkan rambut.

Ju Romano

Main semula / Juliana Romano

Photo: Main semula / Juliana Romano

Ju Romano tidak hanya blonde - dia benar-benar platinum! Rupa super bergaya dan panggilan berani untuk penjagaan khas. Saya tahu dia menggunakan sehingga syampu ungu untuk meninggalkan nada rambut kurang kuning?

Vivian Fabulous

Main semula / Fabulous

Photo: Main semula / Fabulous

Vivian Fabulous mempunyai rambut perang, dan mampu untuk meninggalkan rupa super terang untuk meninggalkan benang yang lebih jelas. Antara rahsia beliau untuk sentiasa mempunyai rambut cantik, adalah syampu yang dibuat khas untuk blondes, yang bersinar dan juga mengekalkan warna.

Juga membaca: Si rambut coklat dengan lampu: kombinasi yang sempurna untuk menukar rupa

Bagaimana untuk mendapatkan langkah demi langkah blonde

Pendandan rambut Pablo Gimenez menjelaskan satu persatu langkah-langkah yang perlu diambil untuk kekal dengan rambut pirang dan sihat. Ikut:

Langkah 1: Menilai keadaan rambut

"Langkah pertama untuk mereka yang mahu menjadi berambut perang adalah sama ada struktur benang rambut menyokong transformasi ini dan melihat sejarah kimia yang telah pun dibuat. Jika rambut mempunyai pewarna tiruan sentiasa lebih sukar untuk mendapatkan tahap yang tinggi pemutihan. Ini juga terpakai kepada rambut dengan progresif, kerana wayar adalah dengan sebuah filem yang berfungsi sebagai penghalang kepada tindakan peluntur. Dalam kes-kes tertentu, kita perlu berhati-hati untuk tidak melampaui tahap yang sihat pemutihan tidak berkompromi daya hidup rambut. "

Langkah 2: bermula perlahan-lahan

Daripada memasukkan berambut perang yang hanya sekali, yang ideal adalah untuk pergi membuat helai ringan secara beransur-ansur. "Saya suka untuk memulakan dengan banyak helai berselang dengan pemutihan tips kerana ia memberi rupa semula jadi, selepas semua, setiap rambut lebih ringan di hujung daripada pada akar. Ia adalah sukar untuk mendapatkan berambut perang global kali pertama. Berfikir tentang kesihatan rambut adalah lebih baik untuk membuat lebih daripada satu lawatan ke salon untuk meningkatkan tahap pemutihan secara beransur-ansur, sentiasa diiringi dengan rawatan yang baik pemakanan dan pembinaan semula, untuk lipid dan penggantian protein yang membantu mengawal rintangan wayar dan penghidratan untuk penggantian cecair yang membantu dalam kelembutan dan bersinar rambut. "

Langkah 3: Bertenang dan jangan cuba untuk memaksa proses

"Biasanya apabila kita menjelaskan nada gelap rambut, apa yang berlaku ialah bahagian bawah pukat tunda pemutihan, iaitu, kita mempunyai banyak jumlah baki nada pigmen semula jadi rambut anda. Jadi ia adalah penting untuk tidak memaksa lebih perubahan warna dan menggunakan warna yang betul untuk meneutralkan ketinggian nada kita boleh mendapatkan. "

Langkah 4: Mendapatkan nada dengan produk yang betul

Anda boleh melaraskan naungan blonde anda mahu dengan toner atau matizadores. Memahami perbezaan: "Dengan menggunakan mencuci warna di ruang tamu, kesannya adalah lebih tahan lama. Sesetengah jenama tertentu juga menyediakan penghidratan, yang memberikan kecerahan yang melampau dan kelembutan. Apabila kita menggunakan mencuci warna, pigmen boleh mengisi jurang dalam korteks rambut yang telah diisi dengan warna lama, semula jadi atau buatan.

Terdapat matizadores produk yang membantu menyimpan dineutralkan nada blonde. Tetapi apabila kita menggunakan hanya matizadores, pigmen yang sangat cetek antara cuticles wayar, dan mempunyai ketahanan miskin, "kata Pablo.

Langkah 5: cahaya atau akar gelap?

Pilihan ini bergantung terutamanya kepada citarasa anda dan masa yang anda perlu menyentuh akar. Akar jelas perlu disentuh lebih cepat daripada gelap. "Sekarang bercakap tentang nada berambut perang, sebagai peraturan, dalam kulit panas jatuh telaga warna sejuk berambut perang, dan kulit sejuk adalah baik nada emas, badam dan kuning air," ia adalah apa yang dikatakannya hairstylist.

Langkah 6: penjagaan harian

Lihat tips Pablo Gimenez untuk mengekalkan rambut yang cantik dan sihat berambut perang:

"Semua rambut memerlukan rawatan, dan berubah warna banyak kerana telah rosak strukturnya kerana kimia.

Jadi kenyataan saya sentiasa untuk membuat pembinaan semula dewan sekali setiap dua puluh hari atau sekali sebulan, dan ada di rumah pada dasarnya 5 produk:

  • syampu, terutamanya untuk kulit kepala;
  • perapi khusus untuk batang rambut;
  • topeng untuk rawatan - gunakan sekali seminggu untuk menggantikan nutrien;
  • Finisher untuk perlindungan haba dan memberi kunci kira-kira;
  • serum untuk bersinar, pembaikan bercabang, menguatkan rawatan dan juga untuk menyerlahkan kecerahan. "

Vlogueiras dan perubahan mereka

Di Youtube, beberapa vlogueiras bercakap tentang proses mereka untuk mempunyai rambut yang cantik dan berambut perang. Mendaftar keluar:

Camila Amaral

Tertanya-tanya bagaimana Camila mendapat melalui coklat berambut perang dalam satu hari? Dalam video ini beliau menjelaskan mengenai proses. Hujung pertama ialah super penting: membiarkan rambut yang sihat dengan baik sebelum memohon kimia.

Michelle Almendra

Michelle telah berambut perang, si rambut coklat, dan mendapat kembali menjadi berambut perang tanpa merosakkan rambut anda. Video ini adalah superuser untuk bagi mereka yang telah melalui pelbagai proses mewarna dan tidak tahu bagaimana wayar akan kekal dengan satu lagi lapisan cat.

Thalita Santis

Bagi mereka yang tidak pernah dicat rambut dan ingin tahu bagaimana video vlogueira Thalita Santis menunjukkan setiap langkah untuk mendapatkan blonde dari perubahan warna dengan hidrogen peroksida untuk penghidratan.

Sehzinha

Tinggal di rumah adalah satu proses super sukar dan berisiko blonde. Jadi video Sehzinha vlogueira ini begitu sejuk: dia memberitahu segala-galanya yang telah berlaku - termasuk bersusah-payah dan percubaan gagal - untuk akhirnya mendapatkan untuk mendapatkan nada yang saya mahu!

Flavia Calina

Berambut perang yang vlogueira Flavia Calina berjaya adalah super licin dan memelihara akar gelap. Beliau menerangkan bagaimana adalah untuk tiba di keputusan ini dan berakhir menjadi inspirasi kepada mereka yang ingin memutihkan tetapi tidak mahu perubahan yang amat drastik.

Lebih inspirasi untuk perubahan anda

Lihat berambut perang beberapa penulis blog Brazil yang berbeza untuk memberi makan lagi inspirasi begnya pada komputer.

2.Foto: bermain / Lala Rudge

2.Foto: bermain / Lala Rudge

3.Foto: Main / Ju Romano

3.Foto: Main / Ju Romano

4.Foto: bermain / Fabulous oleh Vivian

4.Foto: bermain / Fabulous oleh Vivian

5.Foto: bermain / Mariana Saad

5.Foto: bermain / Mariana Saad

6.Foto: Main / Rahsia Niina

6.Foto: Main / Rahsia Niina

7.Foto: Main / Pastikan Tenang & DIY

7.Foto: bermain / Pastikan Tenang & DIY

8.Foto: bermain / Taciele Alcolea

8.Foto: bermain / Taciele Alcolea

9.Foto: Main / Carol Tognon

9.Foto: Main / Carol Tognon

10.Foto: Main / Mica Rocha

10.Foto: Main / Mica Rocha

11.Foto: Main / Nathalia Generoso

11.Foto: Main / Nathalia Generoso

1.Foto: Main / Blog Thassia

1.Foto: Main / Blog Thassia

Seperti yang anda lihat, menjadi blonde bukan mudah dan ia mengambil masa yang sangat berhati-hati, tenang dan kesempurnaan untuk mencapai rambut impian.

Tetapi apabila hasilnya adalah bersedia dan anda boleh melihat di cermin clarinhos mereka sihat dan wayar, semua berbaloi!