Cukuplah! Bagaimana penyingkiran rambut kekal di rumah - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Jika anda mempunyai sesuatu yang benar-benar menyakitkan hati wanita memakai skirt yang tergesa-gesa, memukul mata di kaki dan ingat anda terlupa untuk mengambil orang-orang bulu yang tidak dikehendaki. Bagi mereka yang memilih untuk mencukur, hidup seperti itu. Dari semasa ke semasa, anda perlu menyerahkan kepada bilah atau penjagaan epilator yang baik untuk tinggal dengan kaki, ketiak, pangkal paha dan kegebuan sentiasa lisinhos.

Tetapi bagi mereka yang tidak boleh berdiri lagi perlu bimbang tentang hal itu, pilihan yang baik adalah untuk merayu kepada penyingkiran rambut kekal. Terdapat tidak mempunyai cara yang jauh, sesi adalah mahal dan tidak memberi jaminan yang lengkap bahawa rambut tidak akan kembali. Apa yang perlu buat?

Ramai wanita memilih untuk melakukan penyingkiran rambut kekal oleh diri mereka sendiri di rumah, dengan menggunakan peralatan dan teknik yang terdapat di pasaran.

Ini mungkin idea yang lebih menjimatkan, tetapi anda perlu memberi perhatian kepada pemeliharaan dan risiko yang terlibat dalam pilihan itu untuk membuat keputusan yang sedar.

"Yang penting, penggunaan peralatan rumah tidak mempunyai kuasa yang sama daripada golongan profesional. Sebaik-baiknya kulit putih dengan rambut hitam, penyingkiran rambut di rumah boleh bekerja. Dalam situasi lain, ia adalah penilaian dan pemantauan seorang profesional perlu, kerana ia adalah satu prosedur berisiko, "tambah Adriana Benito, doktor kulit daripada Pro-Badan Aesthetics.

Oleh itu, pilihan yang terbaik adalah untuk pergi melalui doktor kulit berunding sebelum sebarang prosedur secara bebas. Ini juga profesional yang paling sesuai untuk membantu anda memilih teknik yang paling sesuai untuk anda. Memenuhi dua yang paling diketahui:

1. Laser

Bagaimana ia berfungsi cahaya terhadap rasuk kulit dipecat, pasti memusnahkan akar rambut. Carolina Chimatti, pakar dalam Dermato fungsi Physical Therapy BIOSET, menjelaskan bahawa laser adalah monokromatik dan lebih fokus.

positif: keputusan cepat, keperluan untuk sesi yang lebih sedikit.

negatif: Ia menyebabkan lebih kesakitan, hanya boleh digunakan dalam phototypes rendah (kulit lebih ringan).

Cukuplah! Bagaimana penyingkiran rambut kekal di rumah - Wanita Tips

Shaver laser mudah alih - Rio Mengimbas untuk R $ R $ 1,600.00 dalam Dulang Shopping

2. berdenyut cahaya

Bagaimana ia berfungsi Ia dipancarkan dan ditapis oleh radas yang ditumpukan ke arah sasaran yang hendak dirawat (oleh, pasu dan juga tempat-tempat), Adriana menjelaskan. "Untuk menembusi kulit, cahaya ini tertarik kepada pigmen dan melepaskan haba. Pemanasan setempat menyebabkan kemusnahan penuh atau sebahagian rambut. "

positif: teknologi moden yang paling, hampir tidak menyakitkan dan boleh digunakan untuk semua jenis kulit (mana-mana warna kulit).

negatif: Adakah anda memerlukan dua atau tiga sesi kepada lebih untuk mencapai keputusan laser sama.

Cukuplah! Bagaimana penyingkiran rambut kekal di rumah - Wanita Tips

Berdenyut Light Hair Remover - Remington untuk $ 1199,84 dalam Polishop


Cukuplah! Bagaimana penyingkiran rambut kekal di rumah - Wanita Tips

Berdenyut Light Hair Remover - Phillips untuk US $ US $ 2999,00 di Walmart

Langkah berjaga-jaga yang perlu diambil

Jika selepas berunding doktor kulit, pilihan anda adalah penyingkiran rambut kekal di rumah, Carolina amaran kepada beberapa perkara utama yang perlu dipertimbangkan:

  1. Sebelum membeli, pastikan bahawa peranti yang dipilih telah berdaftar di ANVISA;
  2. Memeriksa kuasa cahaya dan kontra;
  3. Jangan memohon pada kulit Disamak;
  4. Jangan gunakan produk jika anda mengambil ubat-ubatan photosensitizing;
  5. Jangan memohon produk beberapa kali di tempat yang sama tidak membakar. Menghormati selang yang disyorkan antara aplikasi.

Lebih-lebih lagi, ia adalah sangat penting untuk memeriksa semua arahan permohonan secara manual peranti untuk tatacara yang hendaklah dilakukan dengan selamat dan berkesan. Juga ingat: tidak teknik adalah ajaib. Mengelakkan mewujudkan jangkaan yang tidak realistik tentang keputusan itu, kerana ia tidak muncul dengan serta-merta, tetapi sejak beberapa sesi. Dan berunding dengan doktor kulit anda sebelum memulakan apa-apa tatacara penyingkiran rambut kekal, sama ada di rumah atau di salun kecantikan.