pembersihan kulit yang mendalam - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Untuk bebas daripada kekotoran, bintik hitam, jerawat dan mencegah kedutan pra-matang, membuat pembersihan kulit yang mendalam Ia membantu memerangi masalah ini dan juga merangsang pembaharuan sel dan memerangi minyak yang berlebihan. Hasilnya ialah kulit yang lebih cantik dan aspek kesihatan.

kulit kita menghasilkan rembesan semulajadi (sebum) dan tidak lurus menjaga setiap hari, dia berakhir terjejas. Pengumpulan kekotoran yang disebabkan oleh pencemaran dan kerap menggunakan solek juga merosakkan kulit.

Semua jenis kulit memerlukan pembersihan yang mendalam. Tetapi kerana setiap daripada mereka mempunyai ciri-ciri khusus, penjagaan mestilah berbeza dan untuk membersihkan, ada masa tertentu.

Kulit berminyak memerlukan penjagaan tambahan dan memerlukan pembersihan kemas setiap 20 atau 30 hari. Mempunyai kulit kering dan kulit kombinasi, mendapat selang masa yang lebih besar antara satu pembersihan kulit dan lain-lain.

Di salon dan pusat kecantikan melimpah ruah pilihan, tetapi perkara yang baik adalah bahawa ini "pembersihan" dalam kulit juga boleh dibuat di rumah. Buatan sendiri pembersihan resipi kulit memberi keputusan yang cemerlang.

Pengecualian adalah kes-kes jerawat, terutamanya jika ia adalah terlalu sengit. yang ideal adalah untuk mengambil jalan keluar dengan pembersihan kulit yang mendalam oleh pakar-pakar untuk tidak mengambil risiko untuk dijangkiti dengan muka dan berparut.

buatan sendiri pembersihan kulit dalam langkah demi langkah

Rebus jumlah yang munasabah air, kemudian meletakkan air di dalam mangkuk dan berdiri secara purata 2 minit dengan wap dalam menghadapi air, kira-kira 25 kaki.

stim membantu air membantu untuk mengembangkan liang memudahkan pembersihan kulit. Selepas proses ini, memohon krim pengelupasan dan gerakan membulat untuk membuang sel kulit mati, bintik hitam, jerawat dan kekotoran kulit terutamanya di kawasan muka T (dahi dan hidung), kawasan berminyak. Akhir sekali, bilas muka anda dengan air yang sangat sejuk, yang akan membantu menutup liang dan dengan kapas yang bersih, memohon tonik muka untuk semua kulit.

lebih tips

  • Ia tidak digalakkan untuk pembersihan kulit yang mendalam pada hari yang sama yang dijelaskan atau dicukur bulu halus dan tidak selepas berjemur.
  • Melakukan pembersihan kulit yang mendalam adalah baik, tetapi tanpa keterlaluan. Tiada penggunaan terus mengulangi proses untuk meningkatkan keputusan. Ikut masa yang diberi mengikut jenis kulit anda dan tidak melakukan pengabaian penghidratan, sentiasa menggunakan produk tertentu.
  • Pilih remover solek yang baik, membuang solek dan mencuci muka sebelum tidur. Tiap-tiap hari.
  • godaan yang besar, tetapi tidak memerah bintik hitam dan jerawat.

Ingat bahawa, dalam kes soalan dan masalah pada kulit, yang ideal adalah untuk mencari doktor kulit. Ia boleh menyelesaikan masalah dan mengambil soalan yang lebih khusus.