Belajar bagaimana untuk memohon solek untuk temuduga kerja - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Manakala persediaan untuk temu duga kerja, selain daripada mengkaji profil syarikat, berfikir tentang soalan dan jawapan dan memilih pakaian yang akan dipakai, ia juga penting untuk berfikir di solek soalan.

Menurut Jozete Costa Bezerra, penyelaras di Ricardo Xavier Sumber Manusia, jika calon itu digunakan untuk memakai solek, tidak ada masalah, selagi tidak menggunakan berlebihan. "Jika calon itu tidak [digunakan], boleh berdosa dengan keterlaluan, atau tidak berasa selesa, dan kita mesti sentiasa ingat bahawa tumpuan adalah temu bual itu, dan apa imej kita perlu pergi ke penemuduga. penemuduga mesti memberi tumpuan kepada postur dan jawapan kami dan tidak pada muka kita kerana solek berlebihan atau tidak dibuat. "

Tidak kira apa jenis syarikat dan kedudukan yang dimaksudkan, yang ideal adalah untuk melabur dalam solek neutral.

"Perkataan betul adalah budi bicara," kata pakar. Beliau juga menunjukkan bahawa solek yang kuat untuk malam, ia tidak dalam temu duga kerja dan tidak boleh menjadi satu pilihan pada masa ini. tetapi mengikut Jozete, muka dicuci go juga tidak digalakkan, ia adalah bernilai sekurang-kurangnya gincu tidak menunjukkan sloppiness dengan penampilan.

Perlu diingati bahawa untuk mencapai hasil daripada "muka sihat" adalah perlu untuk melabur dalam kulit. Jika kulit yang cantik, bebas daripada kotoran dan dengan cerah semula jadi, atau anda perlu menggunakan solek. Jika kulit dengan jerawat, kecacatan dan ketidaksempurnaan lain atau sangat pucat, adalah dicadangkan untuk membuat make-up yang meninggalkan anda dengan penampilan semula jadi, dijaga dan sihat.

solek semula jadi untuk temu duga kerja

Semak langkah berikut demi langkah bagaimana untuk membuat untuk masa yang penting dan tegas ini kehidupan profesionalnya:

  1. Basuh dan teliti membersihkan muka kemudian memohon pelembap atau pelindung matahari untuk jenis kulit tertentu anda;
  2. Sapukan sederhana atau asas perlindungan ringan, atau BB atau krim CC;
  3. Jika perlu, terpakai concealer untuk menyembunyikan bintik dan jerawat;
  4. Memohon pemerah pipi legap di pipi, tetapi tidak keterlaluan;
  5. Kemudian dengan "montel" berus legap memakai bedak seluruh muka;
  6. Membetulkan kelemahan dalam kening dengan pensil untuk memilikinya, tetapi tidak terlalu malap untuk tidak tiruan;
  7. Lulus 2 atau 3 lapisan maskara pada bulu mata;
  8. Sapukan pada bibir atau gincu matte berkrim yang tidak mempunyai kecerahan dan tidak berkilau. Lebih suka warna yang menyerupai warna mulut berwarna merah jambu dibakar.

Jika anda ingin memberi sedikit terkenal di mata, memohon pensil mata berhampiran dengan bulu mata atas dan bawah dengan ringan cukup untuk tidak terlalu ketara.

Memilih produk legap adalah bijak kerana solek dengan berkilau dan berkilau adalah paling sesuai untuk majlis-majlis petang dan pihak. Bibir, gincu merah dan merah jambu atau warna-warna terang harus dielakkan. Rahsia solek ini tidak menjadi jelas bahawa anda memakai solek kerana matlamat anda adalah hanya untuk membiarkan muka "sihat" dan berwarna.

Video: bagaimana untuk membuat solek semula jadi

Dalam video berikut, blogger Stephanie Suero menunjukkan langkah demi langkah bagaimana dia membuat cahaya dan cermin solek semula jadi untuk hari untuk hari itu dengan sempurna boleh digunakan untuk temuduga kerja:

Dan ingat: Apabila ragu-ragu, kurang lebih. Fokus pada masa ini hendaklah di atas kemahiran beliau sebagai seorang profesional dan bukan sebagai seorang artis solek, melainkan jika ini adalah kedudukan yang dimaksudkan dalam kes ini.