Photo: Getty Images

Photo: Getty Images

Tiada apa-apa yang lebih menarik daripada bibir indah dan baik. Dengan pelbagai pilihan produk untuk penjagaan bahagian tertentu muka, bibir mendapatkan lembut, terhidrat dan tugas yang direka dengan baik telah menjadi berpatutan untuk wanita.

Apabila kesihatan bibir adalah, mereka boleh menjadi nipis atau tebal, dengan format yang berbeza-beza, dibersihkan atau tidak, itu pula akan menjadi pelengkap kepada kecantikan feminin.

Mempunyai bibir yang cantik adalah bebas daripada saiz mereka. Baru-baru ini satu trend baru telah muncul, yang mempunyai bibir besar menjadi keinginan kebanyakan wanita.

Sebagai pilihan untuk memastikan perkara ini dilakukan, mereka kemungkinan meningkatkan mereka menggunakan helah solek atau menggunakan prosedur pembedahan untuk mencapai impian mempunyai bibir lebih lengkap.

3 kaedah untuk meningkatkan jumlah bibir

Memandangkan pelbagai kemungkinan untuk mencapai feat ini, semak tiga kaedah yang membantu meningkatkan jumlah bibir:

Juga membaca: 10 kombinasi solek cantik untuk mengeluarkan kamu dari asas-asas

Kaedah 1: Trik Makeup

Setiap hari, helah baru yang muncul untuk memberi kelantangan untuk bibir pada masa solek. Zeni, FT Studio artis solek, cermin solek artis terkenal solek studio Fernando Torquatto, 10 mengajar helah solek untuk membantu mencapai matlamat ini:

  1. kontur bibir: "Membuat kontur bibir berongga, iaitu, di luar had bibirnya dan kemudian lulus gincu pada kontur bahagian anda meningkatkan bibir anda pada kadar yang anda mahu, lebih tinggi atau jika anda suka, hanya bibir yang lebih besar yang lebih rendah, mengajar Zeni.
  2. lampu elektrik mentol: "Ia amat mudah, hanya menggunakan gincu pilihan anda di bibir dan hanya di kawasan tengah bibir lulus gloss atau gincu lebih ringan, ia memberikan ilusi kedalaman dengan meningkatkan jumlah bibir, memberitahu artis solek.
  3. melembapkan: untuk profesional, salah satu daripada sebab untuk bibir menjadi kurang jumlah dan dengan kulit lebih kering adalah kekurangan kelembapan. Yang sama adalah disyorkan untuk menggunakan beberapa jenis bibir pelembap setiap hari, sekurang-kurangnya dua kali sehari. Dengan cara ini bibir anda akan menjadi lebih terhidrat, dengan kulit yang paling subur dan besar sekali.
  4. produk tertentu dengan kesan ini: "Terdapat beberapa produk seperti gincu dan gloss bibir dengan bahan-bahan yang menggalakkan bibir pembesaran, mereka adalah pilihan yang baik untuk pembesaran bibir segera," kata artis solek.
  5. Gincu dengan cintilância: Zeni menjelaskan bahawa gincu paling meriah dan / atau lebih cintilância yang besar untuk meningkatkan bibir, kerana zarah berkilauan memberi kawasan jumlah yang lebih besar.
  6. gloss: "Gunakan gloss, terutama dalam warna telus. gloss meningkatkan saiz bibir yang membuatnya kelihatan lebih besar, "kata make-up artis.
  7. pengelupasan: lagi laporan profesional yang membuang sel-sel mati dari bibir membawa kesihatan yang lebih kepada mereka dan menjadikan kulit licin dan subur. Anda boleh lakukan di rumah dengan gula dan madu, menggosok bibirnya dengan campuran.
  8. kontur muka sekitar bibir: "Menerus membakar melalui kontur muka rantau ini berhampiran dengan bibir mereka dilangkau oleh teknik cahaya dan bayangan solek digunakan pada seluruh muka. Ia juga baik di sekitar bibir dengan concealer atau asas untuk membersihkan apa-apa ketidaksempurnaan memberikan lebih banyak definisi untuk bibir, mengunjurkan lebih, "menunjukkan Zeni.
  9. Balm Mint: "Aktif peredaran darah pudina, meningkatkan jumlah bibir. Resipi balsem adalah buatan sendiri, hanya campurkan minyak pudina, mentega shea dan Vaseline di bahagian yang sama dan memohon kepada bibir, "mengarahkan profesional.
  10. cahaya: "Pas Illuminator pada busur cupid membantu untuk memberi lebih kelantangan untuk bibir atas," kata artis solek.

Kaedah 2: pelembap yang meningkatkan jumlah bibir

Satu lagi pilihan ciri-ciri untuk membantu meningkatkan jumlah bibir adalah pelembab pelembap dengan bahan-bahan dalam hubungan dengan bibir, membantu untuk mencapai matlamat ini. Dr. Marco Cassol, pakar bedah plastik, menjelaskan bahawa pelembap, salves atau salap adalah krim bibir. "Ada yang mempunyai keupayaan untuk" mengganggu "mukosa bibir menyebabkan peningkatan sementara manakala terkena balsem," kata profesional.

Berminat? Lihat beberapa pilihan produk boleh dibeli melalui kedai dalam talian:

Smashbox bibir gloss untuk $ 99,00 di Sephora

Smashbox bibir gloss untuk $ 99,00 di Sephora

tambahan lip gloss jumlah Kiko untuk R $ 29.90 dalam Cosmopolitan Bazaar

tambahan lip gloss jumlah Kiko untuk R $ 29.90 dalam Cosmopolitan Bazaar

Pink Gloss Maybelline untuk R $ 18.89 dalam Drugstore Onofre

Pink Gloss Maybelline untuk R $ 18.89 dalam Drugstore Onofre

Gloss Dior Addict oleh R $ 155.00 di Sephora

Gloss Dior Addict oleh R $ 155.00 di Sephora

Fabulips bibir plumper untuk $ 95,95 di Perfume Emporium

Fabulips bibir plumper untuk $ 95,95 di Perfume Emporium

LipFusion Collagen untuk R $ 277,00 dalam MD Tambahan

LipFusion Collagen untuk R $ 277,00 dalam MD Tambahan

The Temps bibir plumping untuk R $ 235.90 Perfume di Brazil

The Temps bibir plumping untuk R $ 235.90 Perfume di Brazil

Walaupun tidak mempunyai kontra untuk penggunaannya, doktor memberi amaran bahawa pesakit yang mempunyai alahan kepada sebatian menjengkelkan formula tidak boleh menggunakan jenis krim. Perasaan apabila memohon produk ini adalah pada bibir kesegaran, beberapa yang mempunyai walaupun sensasi cucukan yang,

Biasanya dalam format gloss mempunyai pilihan dengan nilai-nilai yang sangat berbeza. Mengenai tempoh kesannya, menjelaskan Dr. Marco yang boleh cepat diserap dalam hal terdapat lebih hidrofilik, atau mempunyai jam tahan lama, lebih berminyak, tetapi tidak lebih daripada 4 secara purata.

Kaedah 3: Isikan bibir

Mereka yang ingin mengambil jalan keluar dengan pembedahan untuk mencapai bibir penuh, salah satu pilihan yang paling banyak digunakan adalah bibir pengisian.

Dr. Marco menjelaskan bahawa pengisi bibir pada dasarnya dibahagikan kepada dua jenis: sementara dan kekal. Bagaimana kekal yang paling terkenal adalah PMMA atau polymethylmethacrylate, produk yang disyorkan untuk digunakan dalam kuantiti yang kecil. Sudah sebagai sementara yang paling digunakan di seluruh dunia, adalah asid hyaluronic.

"Bibir mengisi prosedur dengan asid yang terdiri daripada anestetik tempatan, sama dengan bius gigi dan suntikan bibir asid hyaluronik umumnya dalam kulit peralihan dan mukosa," menjelaskan pakar bedah plastik.

Professional menjelaskan bahawa prosedur yang cepat, biasanya dilakukan dalam masa kurang daripada setengah jam, dan ia mencadangkan bahawa hasil daripada bibir pembesaran harus semula jadi.

Tempoh purata prosedur ini adalah satu tahun setengah, dan menurut Dr. Marco, tiada kontra. Beliau juga memberi amaran bahawa seseorang itu perlu menggunakan asid hyaluronik dengan kepekatan tertentu untuk bibir pembesaran. "Hari ini, terdapat asid hyaluronik kepekatan tertentu untuk mengisi setiap kawasan di muka", katanya.

Testimoni daripada mereka yang telah menjalankan prosedur tersebut

Lihat apa yang mereka fikir tentang prosedur dan apa yang anda fikirkan keputusan.

Nayara

Dalam video ini, blogger Nayara menceritakan bagaimana pengalaman anda dengan pengisian bibir, memberitahu walaupun telah menjadi prosedur menyakitkan untuknya.

Julia

Di sini, Julia menjelaskan pembaca keraguan berhubung dengan penggenapannya. Great untuk menjawab soalan-soalan yang paling biasa.

Aline

Sudah pada video ini, blogger Aline merekodkan permohonan langkah demi langkah, termasuk maklumat daripada doktor kulit anda tentang perkara ini. Ia adalah bernilai check.

Sambil menegaskan bahawa bibir indahnya bibir sihat dan baik, jika anda mahu untuk menukar penampilan anda dan mendapatkan bibir penuh, memilih pilihan yang terbaik dan mempunyai memperbaharui melihat anda.