Anda tahu apa yang mahkamah kimia? - Tips Wanita

Photo: Thinkstock

Setiap wanita suka untuk menjaga rambut meninggalkan mereka sentiasa cantik dan dilayan dengan baik. Ini kerana, selain menjadi ciri utama profil wanita, rambut berfungsi sebagai rangka untuk muka dan juga berfungsi sebagai item godaan pada masa penaklukan. Rata, lencong, yang panjang dan juga pendek, mereka yang mendedahkan leher mempunyai bakat yang.

Tetapi masa untuk cat, perubahan warna dan terutamanya meluruskan rambut anda, ia adalah penting untuk menyedari produk yang digunakan, cara rawatan yang dilakukan dan juga profesional yang akan menjaga rambut anda. Segala penelitian adalah sah untuk memastikan kesihatan wayar dan mengelakkan masalah seperti belahan yang dipanggil kimia.

Apa yang mahkamah kimia?

Siapa yang tidak mengalami perasaan ini, anda boleh bayangkan bagaimana ia boleh menjadi sia-sia. Anda pergi ke salon, atau membeli produk baru yang anda dikatakan sangat baik untuk melicinkan, cat atau untuk hidrat produk.

Adakah anda sedar permohonan itu dan jika anda tidak lagi boleh menunggu untuk melihat keputusan itu dan mendapati bahawa itu indah, mula jatuh tuffs dan banyak lagi bulu rambut. A mimpi ngeri yang sebenar. Secara kebetulan belahan kimia yang disebabkan oleh wayar kelemahan, oleh tindak balas dengan produk tertentu dan terutamanya oleh beberapa pengawasan tanda-tanda dan aplikasi.

Apabila terdapat beberapa jenis kesilapan dalam prosedur permohonan kimia, sama ada oleh masa tidak wajar berhenti seketika, melicinkan kekuatan, melebihi dan di atas semua bahan kimia yang tidak serasi boleh berlaku potong bahan kimia yang apabila terdapat gangguan wayar membawa mereka kepada perpecahan mereka .

Sebagai contoh, jika seseorang membuat masa benang bersantai menggunakan ammonia dan kemudian membuat produk yang berhubung dengan asas natrium hidroksida, akan ada yang tidak kena dengan bahan tindak balas dan produk terikat kepada rambut untuk dipecahkan.

Memahami sebab-sebab adalah lebih mudah untuk menerima mereka. Jika bahan kimia sahaja sudah menyebabkan kerosakan kepada wayar, bersama-sama mereka mempunyai kuasa pencerobohan lebih besar. Dan apabila rosak, tidak ada kolar dan tidak berbalik prosedur yang telah bertindak balas di rambut.

Satu lagi contoh bagaimana untuk menyebabkan belahan kimia adalah boleh digunakan apabila produk yang berdasarkan ammonia dan biarkan ia bertindak balas untuk masa yang lama (lebih satu jam) di rambut. tindakan ammonia berpanjangan melemahkan wayar meninggalkan mereka lebih mudah terdedah kepada kerosakan.

Walau bagaimanapun, tidak ada sebab untuk berputus asa dan tidak gagal membuat rawatan pilihan anda, tetapi ia adalah penting untuk mempunyai bantuan profesional yang, selain daripada baik tahu formulasi produk, tahu rawatan sejarah anda untuk mengenal pasti apa yang anda boleh dan apa yang anda tidak boleh menggunakan.

rambut saya mempunyai cut kimia, apa yang perlu dilakukan?

Jika rambut anda mempunyai belahan kimia, berehat, ini bukan akhir dunia. Tidak ada cara untuk membaiki wayar telah meninggalkan, tetapi ada cara untuk mendapatkan semula wayar yang tidak anjal dan cenderung untuk memecahkan lambat laun. Berikut adalah beberapa tips profesional untuk mereka yang mengalami belahan kimia:

  • Jika belahan kimia mencapai lebih daripada 70% daripada rambut, ia adalah yang terbaik untuk memotong wayar, kerana hanya rambut anda boleh mendapatkan semula panjang. Jika tidak dipotong, ia cenderung untuk terus memecahkan perlahan-lahan.
  • Jika cut ini telah memberi kesan rambut sedikit, anda juga akan perlu untuk mengurangkan sedikit panjang, tetapi mahkamah tidak perlu radikal, anda hanya boleh mengurangkan dari mana dipotong itu berlaku.
  • Elakkan mencuci rambut anda terlalu kerap.
  • Menggunakan produk seperti syampu dan perapi pelembab dan membuat pelembab setiap minggu.
  • Membuat cauterization untuk memulihkan protein dan asid amino penting untuk mengembalikan kesihatan wayar.
  • Tidak menyalahgunakan pengering dan pada masa memberus gigi, menggunakan pelindung haba.

Dan jangan lupa, cara terbaik untuk menjaga wayar adalah mengamanahkan mereka hanya untuk profesional yang dipercayai untuk mengelakkan masalah.

Sebelum memulakan apa-apa tatacara, bercakap dengan profesional, mempersoalkan keputusan, menjelaskan rawatan dan bahan kimia yang digunakan dan memerlukan ia untuk melakukan ujian untuk menilai rintangan rambut. Supaya anda melindungi terhadap kemungkinan isu-isu yang tidak menyenangkan.