Sclerotherapy berjanji untuk mengurangkan sehingga 85% daripada kapal - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Ini bukan nama rawatan untuk sclerosis. Walaupun nama rumit, teknik ini adalah satu proses untuk mengeringkan telangiectasias, yang begitu dibenci "urat labah-labah" yang muncul di kaki kita tanpa meminta kebenaran.

Setiap wanita boleh mempunyai ini "urat labah-labah" dan kemunculannya daripada sebab mungkin berbeza. Sejak mengandung atau tidak aktif bersalah, atau hanya kerana latar belakang genetik.

Masalahnya terutamanya memberi kesan kepada wanita terutama perokok, gemuk, atau yang bekerja duduk atau berdiri terlalu lama. Satu lagi faktor penentu ialah penggunaan pil perancang kerana mereka mempengaruhi hormon.

teknik sclerotherapy telah wujud selama 75 tahun dan dilakukan dengan bantuan microneedles. Terdapat juga pilihan rawatan laser, tetapi ini adalah lebih kompleks dan terperinci. Manakala sclerotherapy lebih mudah dan tidak terhad oleh saiz vesel atau kulit warna pesakit.

Sudah tentu prosedur, walaupun mudah, tidak ringan. Maka anda perlu membuat penilaian dengan phlebologist doktor vaskular untuk mengesahkan punca masalah ini. Jika kapal mudah dan kecil, hanya melakukan prosedur. Tetapi jika mereka lebih kompleks dan mendalam (dengan sambungan kepada paksi tengah kapal), satu prosedur pembedahan adalah perlu.

The Sclerotherapy boleh dilakukan di klinik sama, ia tidak perlu untuk pergi ke hospital. Proses ini menggunakan jarum mikro yang menyuntik bahan (termasuk glukosa) yang bertanggungjawab bagi kapal pengeringan. bahan ini menyala dan mengeras urat, yang menghalang aliran darah ke laman web ini.

Bukan penggunaan anestesia diperlukan dan setiap sesi berlangsung secara purata 30 minit. Beberapa kesan sampingan yang mungkin termasuk ketidakselesaan atau pembakaran di tapak permohonan dan berat di kaki.

Selepas permohonan, pesakit perlu menggunakan stoking mampatan untuk mencegah pembentukan banyak lebam dan membantu keputusan akhir. Ia juga dinasihatkan untuk mengelakkan mandi buih dan kolam sekurang-kurangnya 24 jam selepas permohonan.

Untuk keputusan yang baik adalah dinasihatkan untuk sekurang-kurangnya 3-6 sesi, dengan selang lima belas hari antara satu sama. Ini, bergantung kepada jumlah dan kedalaman kapal. Namun, beberapa langkah berjaga-jaga yang perlu, bagaimana untuk mengelakkan matahari jika ternyata hematoma a. Kesan dan lebam yang mungkin timbul selepas permohonan itu, akan hilang dalam bulan pertama.

Selepas permohonan, cuba untuk tidak mendapatkan semua masa yang berbaring itu. Berjalan adalah perlu dan membantu dalam mendapatkan semula.

Prosedur ini cenderung menurun 65-85% daripada kapal tetapi mungkin timbul kapal baru, ia adalah perlu untuk membuat penyelenggaraan kali setahun.

Hari ini 30% daripada penduduk mempunyai jenis vena varikos dan telangiectasia, dan dalam jumlah ini, 70% adalah wanita lebih 30 tahun. Namun, jangan biarkan kapal tidak menyembunyikan kaki, mendapatkan rawatan dan berasa lebih bebas.