Talasoterapi - rahsia Sea untuk menamatkan selulit - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Beberapa perkara dalam dunia boleh dibandingkan dengan laut. keindahan, kekuatan dan kekayaan, nilai-nilai yang tidak ternilai dan juga tindakan mudah mengawasi datang dan pergi ombak sudah dapat bertenang dan membawa rasa bersantai.

Bukan itu sahaja, laut juga mempunyai sifat-sifat penyembuhan dan terapeutik yang perubatan estetik adalah mengasingkan pembangunan rawatan mereka.

Thalassotherapy adalah teknik yang menggunakan bahan-bahan laut untuk meningkatkan kecantikan badan, kesihatan dan telah sangat berkesan dalam pelbagai rawatan, termasuk dalam memerangi selulit.

Di klinik kecantikan, teknik baru, tetapi rawatan yang dilakukan dengan sifat-sifat laut adalah dari zaman purba, kira-kira 4000 tahun SM Orang Cina adalah yang pertama untuk menarik diri daripada bahan alga penyembuhan merah. Kemudian, orang Yunani dan Rom menemui potensi laut dalam menyembuhkan penyakit yang berbeza dan, beberapa waktu kemudian, ia adalah orang Eropah yang diperuntukkan teknik yang dikaji dan dibangunkan beberapa kajian untuk lebih menyokong teknik.

Pada mulanya, perkataan yang digunakan tidak ini adalah, tetapi pada abad kesembilan belas, istilah berasal dari Yunani (Thalassa = terapi laut dan penyembuhan =) sebenarnya ditubuhkan dan digunakan untuk menggambarkan jenis rawatan.

Dalam buku "Air laut, sederhana organik" itu, René de Quinton diterbitkan asas saintifik Thalassotherapy, menunjukkan bahawa semua sel-sel dari mana-mana makhluk hidup bermandikan medium fisiologi sama dengan persekitaran marin, yang menjadikan air laut dapat memberikan nutrien yang diperlukan untuk sel-sel.

Bagaimana ia dilakukan?

Teknik ini terdiri dalam menggunakan unsur-unsur seperti air ozon, rumpai laut, garam laut dan bahan-bahan lain untuk mensimulasikan persekitaran marin dan boleh dilakukan dalam dua cara yang berbeza: melalui mandi rendaman dan balut.

Di dalam bilik mandi, tab mandi disediakan dengan air yang boleh diminum dan digunakan tablet riang gembira, mineral, zarah rumpai laut kering, minyak aromatik dan pati yang mensimulasikan dasar laut. Selepas itu, saluran udara dengan jet air dan strategik ditempatkan di 96 mata pada badan selama 30 minit untuk membantu berehat.

Dalam kes pembalut, juga dikenali sebagai thermotherapy, ia mula-mula membuat pengelupasan untuk membuang sel-sel mati dan memudahkan penyerapan bahan aktif. Kemudian dibasahkan jalur dalam kosmetik thalasso-dicairkan dalam air panas digunakan pada kulit. kosmetik ini mempunyai unsur-unsur air laut semula jadi dengan tambahan unsur-unsur surih yang penting yang panas sel-sel epidermis. Trek pembalut direndam untuk memudahkan pelepasan kekotoran garam, toksin, asid lemak, libres radikal dan memudahkan rawatan untuk lemak setempat dan selulit merangsang saliran limfa.

Apakah faedah daripada talasoterapi?

Sebagai rawatan ion yang banyak dan unsur surih, ia adalah sangat berkesan dalam meningkatkan metabolisme di samping bertindak sebagai anti-radang, anti-bakteria, julap dan menyahtoksikkan badan.

Pemindahan ion yang berlaku di antara air dan kaca merangsang pengaktifan peredaran periferal, saliran limfa membantu dengan pengeluaran kekotoran, dengan penghapusan toksin, lemak dan menyebabkan radikal bebas bengkak dan selulit dan meningkatkan kendur.

Teknik ini juga meningkatkan kesihatan dan melegakan tekanan ditunjukkan untuk rawatan masalah seperti artritis, osteoporosis, penyakit sendi, gout, neuralgia dan beberapa penyakit lain.

Jet juga merangsang refleksologi, mengurut kaki dan mengaktifkan pulangan vena, limfa dan mengimbangkan tenaga badan.

rawatan kontra

Thalassotherapy dielakkan oleh wanita hamil, orang dengan jangkitan dan alahan kulit, hipertiroidisme dan penyakit kardiorespiratori. Sebelum memulakan rawatan, adalah lebih baik untuk berunding dengan doktor kulit untuk menilai daya maju setiap kes.

keputusan talasoterapi

Untuk melihat keputusan pertama, kedua-dua untuk mandi sebagai balutan talasoterapi disyorkan 09:55 sesi. Setiap berlangsung purata satu jam dan harga antara $ 100.00 untuk R $ 250.00.

Untuk meningkatkan keputusan, kami mengesyorkan diet yang sihat dan senaman. Santai tidak pernah menjadi begitu menguntungkan!