Photo: Thinkstock

Photo: Thinkstock

Wanita berkulit hitam boleh meraikan, kerana mereka adalah istimewa secara semula jadi. Ini adalah kerana kulit hitam mempunyai lebih banyak kelebihan daripada kulit cahaya. Bermula dengan jumlah yang besar melanin, pelindung matahari semula jadi yang melindungi kulit daripada tindakan matahari dan menjadikan kulit lebih tahan kepada kesan-kesan penuaan. Kandungan kolagen tinggi memastikan keanjalan lebih besar kulit dan bagaimana kaki adalah lebih kukuh, adalah lebih sukar daripada selulit ditakuti muncul. Walaupun sukar, kulit hitam tidak mengetepikan penjagaan harian. Dan mereka adalah agak mudah, cek.

penjagaan harian untuk kulit hitam

Pada waktu pagi, melakukan yang mendalam bersih dengan mencuci muka dengan sabun yang sesuai. Seterusnya, memohon astringen. Kerana kulit hitam adalah lebih berpigmen, ia adalah lebih cenderung untuk melihat. Jadi sebelum meninggalkan rumah adalah penting untuk menghabiskan pelindung matahari. Sebaik-baiknya, produk ini harus menjadi minyak percuma (tiada minyak), bukan untuk meningkatkan kulit berminyak muka dan mesti mempunyai sekurang-kurangnya SPF 15. Sebelum tidur, ulang pembersihan dengan sabun dan losyen astringen dan diikuti dengan pelembap yang yang mengandungi vitamin C atau hydroxy.

Untuk menjaga kulit badan sentiasa cantik, hanya menggunakan pelembap dengan minyak anggur, hazelnut atau macadamia kacang. Pada masa memohon, memberi perhatian khusus kepada siku, lutut dan kaki, yang biasanya kering dan dengan penampilan putih.

kulit gelap dan rawatan estetik

Kulit hitam memerlukan penjagaan tambahan apabila membuat rawatan estetik kerana jika tidak bersedia sebelum dan selepas setiap prosedur, boleh rosak. Apabila diserang, jenis melanin kulit aktif dan kolagen, meningkatkan risiko parut dan bintik-bintik hitam muncul. Tetapi itu tidak bermakna anda perlu pergi jauh dari rawatan estetik. Terdapat kulit lebih cetek dan laser aplikasi tertentu, yang kulit lebih lembut dan kurang agresif.