10 helah makeup - Wanita Tips

Photo: Thinkstock

Tidak berguna mempunyai necessaire produk penuh jika anda tidak tahu bagaimana untuk menggunakannya. 10 helah solek yang setiap wanita perlu tahu untuk mendapatkan pandangan yang menakjubkan.

1. pembetulan

Anda sudah tahu bahawa concealer adalah untuk menyembunyikan lingkaran hitam atau ketidaksempurnaan kulit kecil, tetapi jika dia tidak hadir apa yang perlu dilakukan? Anda boleh menggunakan kayu asas yang lebih berat daripada gawang untuk menjadikan peranan concealer. Asas kayu kerana lebih berat boleh menutup lingkaran hitam atau kecacatan kulit. Berhati-hati untuk tidak berlebihan.

2. asas

Satu tip untuk memukul pangkal nada ini adalah untuk mendapatkan sejumlah kecil produk dan sapukan pada dahi. Jika terdapat perbezaan warna antara produk dan kulit anda, beralih kepada melakukan ujian dan produk itu tidak dapat dilihat.

Untuk liputan yang ringan dan super semula jadi, campurkan sedikit asas dengan samak kesan dengan asas konvensional. Ini memberikan melihat semula jadi kepada cahaya.

3. Powder

Jika rehat padat tidak berputus asa. Selesai berbuka dengan berus untuk solek untuk membolehkan semua produk serbuk. Pada masa memohon, lebih suka berus span. berus memberikan lebih ringan, kemasan semula jadi untuk solek. Berhati-hati untuk tidak membuka produk dalam beg.

4. Bulu kening

kening yang betul adalah penting untuk rupa yang sempurna. Jika anda tidak mempunyai pensil untuk kening, anda boleh menggunakan bayangan padat dengan warna yang sama kening.

Basahkan berus serong dalam air untuk membuat ia lembap, maka dosa sedikit bayang-bayang dan sapukan pada kening untuk membetulkan kegagalan atau lebih menentukan format. Awas: bayang-bayang tidak boleh menjadi gemilang. Memuktamadkan penamat dengan topeng untuk tidak berwarna sebatan menetapkan dan membentuk kening.

5. Shadows

krim bayang-bayang boleh berkedut garis kelopak mata dan menjejaskan rupa, anda boleh menggunakan bayangan pada krim cahaya Cahaya. Memohon bayang-bayang titisan kecil di atas tulang pipi, zon T dan pusingan.

A selesai terang adalah super bergaya. Jangan sekali-kali menggunakan bayang-bayang dalam warna-warna krim melarikan diri putih, mutiara, kuning air atau salmon.

cecair 6. Liner

Hampir semua wanita mempunyai masalah dalam menggunakan produk ini, yang seharusnya mempunyai strok lurus dan tegas. Bagi memudahkan aplikasi ini sebelum menggunakan eyeliner cecair, panjang keseluruhan agak bersifat tartil sebatan atas dengan pensel untuk mata hitam. Esfume dan kemudian memohon celak sahaja untuk meningkatkan warna dan menyelesaikan penamat. Boleh jadi mendapatkan goyah, hampir tidak akan muncul.

7. Gincu

Supaya warna pada bibir tahan lebih lama, memohon atas seluruh pensil bibir bibir kontur bukan sahaja untuk mengatasi tetapi untuk mengisi sebagai penutup. Selepas prosedur ini, gunakan gincu pilihan. Silap mata ini juga memberikan lebih banyak jumlah ke bibir dan untuk mengekalkan ketahanan warna.

8. Blush

Tiada apa-apa seperti pemerah pipi yang baik digunakan untuk memuktamadkan solek dan memberi kemasan yang sempurna kepada kulit. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk memilih warna merah, antara merah jambu dan liat, anda boleh menggunakan serbuk bronzing atau serbuk muka dua warna lebih gelap daripada warna kulit anda.

Sentiasa memohon produk dengan berus yang tertentu, yang bulu, seperti berus serbuk, hanya lebih kecil.

9. maskara

Untuk memudahkan pemakaian topeng bengkok bulu mata berus pada sudut 45 darjah. Ini juga membantu untuk tidak mengotori solek. Jika noda produk pada kulit, jangan putus asa: biarkan kering dan mengeluarkan produk sudah kering dengan bantuan swab kapas.

10. Makeup Penetapan

Basuh muka dengan air sejuk dan menggunakan tonik khusus untuk jenis kulit anda. Sentiasa lebih suka menggunakan buku asas bahawa, sebagai tambahan untuk menutup garis-garis halus dan liang, dan juga membantu dalam memperbaiki ketahanan solek itu. Permohonan semula serbuk muka 2 dalam masa dua jam untuk mengawal kecerahan dan penamat yang sempurna.

Sehingga masa depan!