Photo: Main semula /

Photo: Main semula /

Bagi sesiapa yang adalah peminat pengilat kuku, membeli satu atau lebih warna apabila memasuki farmasi atau kosmetik kedai sentiasa menyeronokkan untuk mana ia adalah sukar untuk menentang, walaupun sudah mempunyai hampir semua warna pengilat kuku anda boleh bayangkan.

Walau bagaimanapun, tiada sesuatu pertubuhan, ia adalah mustahil untuk membuat sebahagian besar koleksi besar ini kuku warna menggilap dan menghalang mereka merosakkan kerana kekurangan penggunaan atau jika kehilangan rumah.

Oleh itu, adalah penting untuk mengamalkan beberapa kaedah organisasi, dan sentiasa berusaha untuk mengesahkan mereka yang semakin tua atau hampir memenangi untuk menghabiskan mereka dengan serta-merta dan memberi ruang untuk warna baru.

Semak di bawah beberapa pilihan organisasi bagi mereka yang mempunyai sejumlah kecil balang dan juga untuk enamel ketagih kepadanya dan mempunyai cukup koleksi.

1. rak

Photo: Main semula / Ibu Ini yang Kau Snap

Photo: Main semula / Ibu Ini yang Kau Snap

Bagi mereka yang memilih untuk mendedahkan sayu di sudut rumah atau di salon, satu pilihan adalah rak. Jika anda tidak mahu membeli yang siap, anda boleh membuat menggunakan palet atau kepingan kayu yg dicampur dgn pasir dan dicat anda. Hanya perlu kesabaran dan dedikasi dan akan menjadi cantik. Kau Snap blog Ibu Ini menunjukkan bagaimana rak di rumah.

Baca juga: 10 cara untuk menggunakan semula bingkai lama

2. Tray

Photo: Main semula / PinkBow

Photo: Main semula / PinkBow

Satu lagi cara untuk dipaparkan balang anda cara yang bergaya dan teratur adalah dengan menggunakan dulang logam, kayu atau akrilik enamel dan meninggalkan dipisahkan oleh warna untuk membuat rupa yang lebih cantik.

3. laci

Photo: Main semula / Etsy

Photo: Main semula / Etsy

Laci akrilik yang besar untuk menganjurkan pelbagai jenis kosmetik seperti make-up, berus dan keluar kuku menggilap? Dengan menjadi telus, anda boleh mencari warna yang mudah. Laci akrilik tahan dan juga boleh menjadi sebahagian daripada hiasan, tetapi mereka adalah pelaburan yang lebih tinggi. Bagi mereka yang mencari alternatif yang lebih murah, idea ini adalah untuk memilih laci plastik anda untuk dengan mudah mencari produk di kedai-kedai untuk rumah.

4. Sarung Membawa

Photo: Main semula / Elo7

Photo: Main semula / Elo7

Beg buatan tangan yang dibuat khas untuk Licau serta menjadi praktikal dan Licau mereka di depan mata, adalah azimat. Adakah anda mendapati jenis ini kes di laman seperti Tanlup, Elo7, Airu dan Etsy dan harga berbeza. Terdapat juga beg industri yang biasanya dipasarkan sebagai beg solek, tetapi juga boleh digunakan untuk menganjurkan Licau.

5. Pemegang kedai kasut enamel

Photo: Pengeluaran semula

Photo: Pengeluaran semula

Kreativiti adalah sekutu yang besar untuk mereka yang ingin menganjurkan tanpa perlu bahan yang lebih mahal dan lebih suka untuk menikmati apa yang anda sudah mempunyai di rumah. Satu idea dalam hal ini adalah menyesuaikan rak pintu kasut untuk menjaga sayu. organisasi adalah lebih praktikal jika kasut adalah telus.

Selain pelbagai penganjur buatan sendiri yang anda boleh menyesuaikan diri, masih terdapat penganjur profesional anda mencari di kedai-kedai khusus untuk salun. Bagi mereka yang bekerja di kawasan ini atau sangat enamel, mereka boleh menjadi satu alternatif yang menarik.

Juga membaca: 6 sebab untuk tidak mengambil cuticles

5 tips untuk menjaga kuku anda

Berikut adalah beberapa idea-idea yang anda boleh menerima pakai dalam penjagaan koleksi beliau pengilat kuku.

  1. Satu tip keemasan untuk Licau find mudah di dalam bekas di mana anda cat pengawal ialah cap bola dalam warna menjadi sayu;
  2. Di mana cat kuku selesai, membersihkan tepi kaca dengan aseton untuk membuang lebihan dan untuk menutup secukupnya pembungkusan;
  3. Ikuti pengilat kuku yang dianjurkan oleh warna, menyertai nada yang serupa;
  4. Jika anda mempunyai banyak Licau setiap jenama, satu lagi pilihan organisasi adalah untuk memisahkan mereka dengan jenama;
  5. Sebagai alternatif, letakkan Licau yang lebih dekat kepada kematangan dalam kotak yang berasingan dan menggunakannya lagi untuk selesai sebelum menang.

Gunakan kreativiti dan capriche anda dalam memilih atau mewujudkan penganjur Licau anda sendiri dan semangat untuk balang akan sentiasa dijaga dengan baik dan mudah untuk mencari pengilat kuku.